Ο Πέπε Ροντρίγκες, η οψιόν αγοράς, η πώληση, ο Ολυμπιακός και η επιστροφή…

Ο Πέπε Ροντρίγκες, η οψιόν αγοράς, η πώληση, ο Ολυμπιακός και η επιστροφή…

Ο Πέπε κάνει εξαιρετική χρονιά στη Φαμαλικάο, ο δανεισμός του ολοκληρώνεται και Ολυμπιακός, Μαρτίνς έχουν συγκεκριμένο πλάνο για το μέλλον του.

Ο Ολυμπιακός έχει ξοδέψει δεκάδες εκατομμύρια σε μεταγραφές τα τελευταία χρόνια. Αποκτώντας ποδοσφαιριστές από κάθε πλευρά του πλανήτη. Τα περισσότερα από αυτά τα χρήματα, επενδύθηκαν σε αγορές παικτών νεαρής ηλικίας, με ταλέντο, δυνατότητες και προοπτική για εξέλιξη σε πρωταγωνιστές. Σε αρκετές περιπτώσεις οι επενδύσεις πέτυχαν. Σε άλλες όχι. Η υπόθεση του Πέπε Ροντρίγκες, είναι μια ιδιαίτερη κατηγορία. Καθώς ο Πορτογάλος μέσος δεν κατάφερε ποτέ να προσαρμοστεί στον Ολυμπιακό, αλλά από τη στιγμή που επέστρεψε στην Πορτογαλία, οι εμφανίσεις του είναι πάλι πολύ καλές.

Το τελευταίο διάστημα προκύπτει ως σενάριο η επιστροφή του 25χρονου (20/05/1997) μέσου στον Πειραιά. Με αφορμή την παρουσία του στη Φαμαλικάο, με την οποία φέτος έχει συνολικά 31 συμμετοχές, 3 γκολ και 5 ασίστ, παίζοντας κατά κύριο λόγο στη θέση «8», κατά βάση δίπλα στον «κόφτη» Τσαρλς Πικέλ, ο Πέπε έχει μπει και πάλι στην κουβέντα για την επάνοδό του στο ερυθρόλευκο ρόστερ από το καλοκαίρι. Μια κουβέντα, ωστόσο, που σε αυτή τη φάση δεν δείχνει να είναι ιδιαιτέρως ρεαλιστική.

Οριστική απάντηση δεν μπορεί να δοθεί από τώρα. Αλλά στην υπόθεση υπάρχουν συγκεκριμένα δεδομένα:
* Ο Πέδρο Μαρτίνς, ο άνθρωπος που επέμενε και είχε πάρει πάνω του τη μεταγραφή του Πέπε και τα σχεδόν 4.000.000 € που πλήρωσε ο Ολυμπιακός στη Βιτόρια Γκιμαράες το καλοκαίρι του 2020, ήταν ο ίδιος που από τον Ιανουάριο του 2021 είχε ουσιαστικά θέσει εκτός πλάνων του τον Πορτογάλο μέσο. Κρίνοντας ότι δεν «κολλούσε» στη χημεία του συνόλου και δεν μπορούσε να προσαρμοστεί στον τρόπο παιχνιδιού, αλλά και στην πίεση του Ολυμπιακού. Και παρότι το καλοκαίρι τον είδε στην προετοιμασία, εν τέλει έδωσε πάλι το ελεύθερο να φύγει και να επιστρέψει στη Φαμαλικάο ως δανεικός.

Αυτή τη στιγμή δεν προκύπτει από κάπου ότι έχει αλλάξει η άποψη του Μαρτίνς. Ούτε ότι ο Ολυμπιακός έχει κάνει οποιαδήποτε συζήτηση για το μέλλον του ποδοσφαιριστή. Εξάλλου, στη συμφωνία με τη Φαμαλικάο υπάρχει οψιόν αγοράς ύψους 4.500.000 €. Ποσό που προφανώς και δεν μπορεί να καλύψει η μικρή πορτογαλική ομάδα, αλλά που υπό προϋποθέσεις, θα μπορούσε να βρεθεί στην αγορά. Ειδικά από τη στιγμή που φέτος ο ντελικάτος μέσος επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις.

Προς το παρόν, δεν έχει προκύψει κάποιο θέμα, αναφορικά με ενδιαφέρον, είτε της Φαμαλικάο να τον μονιμοποιήσει στο ρόστερ της (σ.σ. θα ήθελε, αλλά δεν μπορεί οικονομικά), είτε κάποιου άλλου συλλόγου που να θέλει να τον αποκτήσει το καλοκαίρι και να είναι διατεθειμένος να μπει σε διαπραγματεύσεις με τον Ολυμπιακό.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι εάν δεν έχει υπάρξει εξέλιξη έως τον Ιούνιο, ο Πέπε θα κληθεί να έρθει στην Ελλάδα και να λάβει μέρος στην προετοιμασία του Ολυμπιακού έως ότου βρεθεί ενδιαφερόμενος. Εάν σε αυτό το διάστημα ο Μαρτίνς αποφασίσει ότι θέλει να του δώσει μια ακόμη ευκαιρία στις προπονήσεις, μπορεί να τον δούμε να προσπαθεί ξανά. Αν και οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι πρωταθλητές έχουν κατασταλάξει ότι το πλέον φρόνιμο για τις δύο πλευρές, θα είναι η πώληση.

Εξάλλου, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτή τη στιγμή, ειδικά στις θέσεις του άξονα της μεσαίας γραμμής ο Ολυμπιακός είναι «γεμάτος». Και έως την έναρξη της προετοιμασίας, δεν θεωρείται πολύ πιθανό να έχει αποχωρήσει κάποιος από τους βασικούς. Κάτι που σημαίνει ότι οι θέσεις είναι εξαιρετικά περιορισμένες. Ειδικά, δε, αφότου γίνεται ολοένα και πιο φανερή η πρόθεση του Μαρτίνς να μονιμοποιήσει στα χαφ τον Αγκιμπού Καμαρά.

Το ερχόμενο καλοκαίρι ο Ολυμπιακός έχει αποφασίσει να κάνει χρήση της… περιουσίας του. Εχει αποφασίσει ότι οι παίκτες που του ανήκουν και ξεπερνούν τους 60 μαζί με την ομάδα Β και τους δανεικούς, θα πρέπει να αξιολογηθούν και να παρθούν σημαντικές αποφάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι. Μάλιστα, ειδικά σε κάποιες περιπτώσεις θα δούμε παίκτες που θα πάρουν ευκαιρίες στην πρώτη ομάδα από τον Μαρτίνς. Καθώς υπάρχει η άποψη ότι μπορεί να εξελιχθούν σε… Αγκιμπού. Σε αυτούς, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν περιλαμβάνεται το όνομα του Πέπε. Αντίθετα, παίκτες ακόμη και του τρέχοντος ρόστερ, ήδη… προετοιμάζονται για να αρπάξουν τις ευκαιρίες. Με σκοπό να «αναγκάσουν» τον Ολυμπιακό, να μην προχωρήσει σε πολλές προσθήκες…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ