Η Τσέλσι δεν έχει και δεν θα έπρεπε να έχει καμία σχέση σε όλη αυτή την κόντρα της αγγλικής κυβέρνησης με τον Αμπράμοβιτς. Είναι σαν να τιμωρείται το ποδόσφαιρο.
Παρακολουθώντας τις χθεσινές εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της Τσέλσι και των κυρώσεων που είναι αποφασισμένη να επιβάλλει η αγγλική κυβέρνηση, γεννιέται ένα μεγάλο ερωτηματικό.
Κι αυτό δεν είναι άλλο από το πόσο δίκαιο είναι να την πληρώνει ένας ολόκληρος σύλλογος επειδή ο ιδιοκτήτης του είναι Ρώσος. Κατανοητό το να μη θέλει πλέον η αγγλική κυβέρνηση τον Ρομάν Αμπράμοβιτς στα… πόδια της, λόγω των όσων συμβαίνουν στην Ουκρανία και της σχέσης του Ρώσου ολιγάρχη με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Ομως η Τσέλσι που ακριβώς έχει φταίξει;
Η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας αποφάσισε να «παγώσει» ότι συνδέεται με τον Αμπράμοβιτς, βάζοντας τη λονδρέζικη ομάδα με την πλάτη στον τοίχο. Της δίνει… ειδική άδεια για να αγωνίζεται στην Premier League, της δίνει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί μόνο δικά της χρήματα, τα οποία έχει κερδίσει από διοργανώσεις και χορηγούς, ενώ της απαγορεύει να πουλάει εισιτήρια!
Στο «Στάμφορντ Μπριτζ» θα πηγαίνει μόνο οι κάτοχοι διαρκείας, έως ότου ξεκαθαρίσει εντελώς η υπόθεση. Το ακόμα χειρότερο; Η Τσέλσι δεν θα έχει τη δυνατότητα να κάνει μεταγραφές ή ανανεώσεις συμβολαίων. Χάνοντας βασικά στελέχη της, όπως ο Αθπλικουέτα, ο Κρίστενσεν, ο Ρούντιγκερ.
Ακόμα και η μπουτίκ της κατέβασε ρολά! Ωστε από την κυβέρνηση να βάλουν στοπ σε οποιαδήποτε δίοδο οικονομικής ενίσχυσης της τσέπης του Αμπράμοβιτς.
Τιμωρούν τον Ρώσο μέσω ενός συλλόγου που είναι από τους πιο επιτυχημένους στη χώρα και έχει εκατομμύρια κοινό. Επί της ουσίας τιμωρούν και την ίδια την Τσέλσι. Κι όλα αυτά με δεδομένη την επιθυμία του Αμπράμοβιτς να αποχωρήσει από τον σύλλογο και να πουλήσει την ομάδα.
Το ποδόσφαιρο γίνεται «μέρος του πολέμου» και οι Λονδρέζοι κινδυνεύουν ουσιαστικά με… αφανισμό. Κάτι εντελώς άδικο για το κλαμπ και τον κόσμο του. Κι όλα αυτά; Ανακοινώθηκαν χθες, την ημέρα δηλαδή που ιδρύθηκε η Τσέλσι. Η οποία απάντησε με νίκη απέναντι στη Νόριτς και με το «όσο έχουμε πούλμαν και φανέλες, θα παίζουμε» του Τούχελ.
Η συνέχεια αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον…