Ολυμπιακός – Διαφορά ποιότητας, παντού…

Ολυμπιακός – Διαφορά ποιότητας, παντού…

Ο Ολυμπιακός νίκησε και πάλι την ΑΕΚ παρότι δεν ήταν καλός και είχε τον Βατσλίκ σε κακή βραδιά. Όταν όμως αρκούν δύο ενέργειες του Ελ Αραμπί, μια ακόμη σπουδαία βραδιά του Αγκιμπού και στον πάγκο έχεις τον Μαρτίνς τότε η «πελατειακή» σχέση συνεχίζεται.

Θα μπορούσε κάλλιστα το ματς στο ΟΑΚΑ να πάρει τις διαστάσεις που πήρε και πέρσι. Να πλησιάσει το εκκωφαντικό 1-5 με την διαφορά πως φέτος είχε και θεατές. Θα μπορούσε πολύ εύκολα το δοκάρι και η διπλή ευκαιρία του Καμαρά να γίνει 1-4 και να αδειάσει το ΟΑΚΑ από το 72΄. Θα μπορούσε επίσης να… έπαιζε με τον Ολυμπιακό ο Βατσλίκ απόψε και έτσι να μην είχε χαρίσει και τα δύο γκολ στην ΑΕΚ. Ο Τσέχος που εννοείται πως δεν θα τον «σταυρώσουμε» για την κακή παρουσία του, συμβαίνει σε όλους, όμως ήταν στοιχείο του αγώνα που επηρέασε την έκβασή του.

Το πρώτο γκολ είναι λάθος που δεν μπορεί να γίνεται από τερματοφύλακα της κλάσης του, στο δεύτερο ναι μεν έρχεται και από την λάθος αντίδραση του Μασούρα όμως αν δείτε από την αρχή της φάσης, ο Βατσλίκ που βλέπει όλο το γήπεδο με το σκορ στο 1-3 στο 79ο επιλέγει αντί να κρατήσει την μπάλα και να ανεβάσει την ομάδα ψηλά «παγώνοντας» το παιχνίδι να κάνει την γρήγορη πάσα έξω από την περιοχή και με όλη την ΑΕΚ ψηλά να πρεσάρει.

Και κάπως έτσι να έρθει το λάθος και το εξαιρετικό γκολ του Αραούχο για να κάνει…ντέρμπι ένα ματς που υπό νορμάλ συνθήκες θα ήταν ένας ακόμη διασυρμός της ΑΕΚ. Χωρίς καν να χρειαστεί να ανεβάσει στροφές ο Ολυμπιακός έβαλε τρία γκολ στην ιδιαίτερα προβληματική άμυνα της ΑΕΚ και θα μπορούσε να είχε βάλει και άλλα. Έχοντας τελικές για γκολ απέναντι στην ΑΕΚ που είχε τα δύο γκολ του Αραούχο και ένα σουτ του Άμραμπατ και την σωτήρια παρέμβαση του Εμβιλά στο 2-3.

Ο Ολυμπιακός που έχει την πολυτέλεια να διαθέτει τον κορυφαίο των κορυφαίων στην επίθεση, τον ασύλληπτο Ελ Αραμπί που είχε δύο ευκαιρίες να σκοράρει και τις έκανε γκολ και τις δύο «αδειάζοντας» στο πρώτο όλη την άμυνα της ΑΕΚ και στο δεύτερο βλέποντας και αντιδρώντας γρήγορα στο «δώρο» του Μοχαμαντί.

Ο Ολυμπιακός που έχει επίσης την χαρά να έχει στο ρόστερ του έναν απίθανό ποδοσφαιριστή που μας εκπλήσσει από παιχνίδι σε παιχνίδι και θαρρώ πως δεν θα τον βλέπουμε για πολύ καιρό εδώ με αυτά που κάνει. Δεν στέκομαι καν στην γκολάρα που έβαλε ο Αγκιμπού. Όλο το παιχνίδι που κάνει είναι μαεστρία. Τόσο στην επίθεση όσο και στο κομμάτι της πίεσης που έβγαλε απέναντι στους κιτρινόμαυρους στο μισό γήπεδο.

Ο Ολυμπιακός που έχει την πολυτέλεια να διαθέτει ένα γεμάτο ρόστερ και να μπορεί να παίρνει τέτοια ματς που δίνουν πρωταθλήματα έχοντας στον πάγκο του έναν σπουδαίο προπονητή. Οι πρωταθλητές που έκαναν το 5Χ5 εκτός έδρας, είναι στο +6 από την ΑΕΚ και το +7 από τον ΠΑΟΚ μετά τις 10 αγωνιστικές και έχουν για τα καλά την κατάσταση στα χέρια τους.

Δεν έχει τελειώσει προφανώς τίποτα αλλά πραγματικά με αυτή την ΑΕΚ και αυτόν τον ΠΑΟΚ πόσοι πιστεύουν πως ο Ολυμπιακός που ακόμη δεν έχει εντυπωσιάσει μπορεί να χάσει το πρωτάθλημα; Δηλαδή όταν ο Ολυμπιακός αρχίσει να παίζει και καλύτερα τι θα γίνει; Όσο και αν προσπάθησαν διάφοροι γνωστοί-άγνωστοι να πλασάρουν πως φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά η ουσία είναι πως ο Ολυμπιακός παραμένει σε απόσταση από όλους ακόμη και αν δεν έχει βρει ακόμη το πρόσωπο που είχε τα προηγούμενα δύο χρόνια. Υπάρχει μια ξεκάθαρη διαφορά ποιότητας παντού!

Σε όλους τους τομείς, από τον προπονητή που διαθέτει έως το ρόστερ του σε όλες τις θέσεις της ενδεκάδας. Με τον Ολυμπιακό του Μαρτίνς να παίρνει ένα ακόμη ντέρμπι και να συνεχίζει το εντυπωσιακό σερί με την ΑΕΚ. Μια σχέση «πελατειακή» που η ΑΕΚ αδυνατεί να αλλάξει ακόμη και αν φέτος είναι καλύτερη από πέρσι, ακόμη και αν φέτος έπαιξε με τον κόσμο στο πλευρό της.
Με την συνέχεια να προβλέπεται ακόμη πιο συναρπαστική…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ