Μηχάνημα είναι, χάλασε…

Μηχάνημα είναι, χάλασε…

Τι θα είχε συμβεί αν οι Γερμανοί υποχρεώνονταν να αγωνιστούν 64΄ με παίκτη λιγότερο; Δεν θα το μάθουμε ποτέ.

Καμιά φορά οι καλύτερες ήττες είναι εκείνες που αξίζεις. Που δεν παίζεις. Δεν ανταποκρίνεσαι. Που δεν… γενικώς.

Κοστίζουν ακριβώς το ίδιο με τις άλλες, αλλά τουλάχιστον δεν σου επιτρέπουν δεύτερες σκέψεις: «Δεν μπορούσα, δεν γλίτωσα». Καθαρά πράγματα.

Γιατί όταν μπορείς; Όταν παίζεις; Όταν προφανώς αξίζεις κάτι καλύτερο; Τότε εκ των πραγμάτων τα δεδομένα αλλάζουν. Τις ήττες αυτές τις παίρνεις μαζί. Και τις κουβαλάς.

Η Άιντραχτ στη Γερμανία υποχρέωσε τον Ολυμπιακό σε μια ήττα που εν πολλοίς του άξιζε. Απόψε όμως τον φόρτωσε με μια από εκείνες που ο «φακός» της είναι παραμορφωτικός. Και οι Πειραιώτες όχι μόνο ήπιαν το πικρό ποτήρι αλλά πλέον έμπλεξαν ακόμη και για τη δεύτερη θέση καθώς η Φενέρ τους πλησίασε στον βαθμό και έρχεται δεδομένα με άγριες διαθέσεις στο Καραϊσκάκη.

Η ομάδα του Μαρτίνς, απόψε, ανταποκρίθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης. Και με βάση τη μεγάλη εικόνα πιθανότατα θα έπρεπε να είναι εκείνη πρώτη στο γκρουπ D του Europa League, έπειτα από την 4η στροφή: Καβάλησε στον υψηλό ρυθμό των Γερμανών. Σκόραρε νωρίς. Δημιούργησε ευκαιρίες. Ολοκλήρωσε τη βραδιά με 11-5 τελικές.

Έχασε όμως διότι για πολλοστή φορά φέτος η αντίδραση του αμυντικού transition δεν θυμίζει τον Ολυμπιακό της προηγούμενης διετίας, σε μια υπόθεση που τη βλέπεις να εξελίσσεται συχνά είτε απέναντι είναι ο Νίκος Βέργος του Παναιτωλικού, είτε ο Πέτερ Χάουγκε.

Και μεταξύ μας; Όσο και αν ακούγεται παράξενο έχασε διότι κατά τους Ιταλούς διαιτητές «κόλλησε» το VAR. Ναι, το παραδέχθηκαν. «Κόλλησε» λέει για ένα 20άλεπτο πάνω στο καλύτερο. Στη φάση του 31΄.

Ο Αϊμέν Μπάρκοκ «πατά» με τις τάπες του παπουτσιού στον αστράγαλο του Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ. Το χτύπημα είναι ορισμός της απευθείας κόκκινης κάρτας. Ο Κουλμπάκοφ δεν πήρε χαμπάρι και δεν έδωσε όχι κάρτα, αλλά ούτε φάουλ. Και εκεί που έπρεπε να παρέμβει το VAR για την αποκατάσταση της αλήθειας, προέκυψε προδοσία από την τεχνολογία.

Τι θα είχε συμβεί αν οι Γερμανοί υποχρεώνονταν να αγωνιστούν 64΄ με παίκτη λιγότερο; Δεν θα το μάθουμε ποτέ. Μπορεί πάλι να έβρισκαν τρόπο να νικήσουν. Ο Όλιβερ Γκλάσνερ όμως προφανώς για να καλύψει την απώλεια του δεξιού ακραίου θα έβγαζε από το γήπεδο έναν επιθετικό. Και προφανέστερα θα αναγκάζονταν από τις συνθήκες να διαχειριστεί εντελώς διαφορετικά αυτή την παρτίδα, που με έναν τρόπο έβγαλε τη θηλιά από τον λαιμό του καθώς με βάση τα ρεπορτάζ στην Γερμανία ήταν ένα βήμα από την απόλυση.

Σε ματς αυτής της αγωνιστικής έντασης το αριθμητικό πλεονέκτημα δεν είναι απλά μια συνθήκη που μπορεί να καθορίσει τη βραδιά. Είναι η λεπτομέρεια που πιθανότατα λέει την ιστορία διαφορετικά. Αλλά τι να κάνουμε: Μηχάνημα είναι και… χάλασε. Είχε συμβεί αυτό μια φορά και σε ένα Λαμία-ΠΑΟΚ. Και μέτρησε αυτό το γκολ.

ΥΓ. Και οι φωνές του Πέδρο Μαρτίνς για τη μη χρήση του VAR στο δεύτερο γκολ των Γερμανών, για τον τρόπο που χάνει ο Κένι Λαλά τη μπάλα στο ξεκίνημα της φάσης; Εκεί το μηχάνημα προφανώς δούλευε κανονικά. Οι Ιταλοί που το χειρίζονταν δεν ανέφεραν κάποια «βλάβη». Ευτυχώς τουλάχιστον δεν το… ξεχαρβάλωσαν

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ