Τι εννοεί ο Ιβάν Σαββίδης;

Προφανώς και η «συγνώμη» είναι από μόνη της μια έντιμη πράξη. Αρκεί βεβαίως να την χρησιμοποιείς για τους σωστούς λόγους. Ο Ιβάν Σαββίδης τη ζήτησε και μάλιστα δημόσια, τον λόγο όμως πιθανότατα τον κατάλαβε μόνο ο «συντάκτης» της. Και δεν είναι η μη- αναφορά στο περίστροφο, που οι δικηγόροι προφανώς δεν θα θέλουν να το […]

Προφανώς και η «συγνώμη» είναι από μόνη της μια έντιμη πράξη. Αρκεί βεβαίως να την χρησιμοποιείς για τους σωστούς λόγους. Ο Ιβάν Σαββίδης τη ζήτησε και μάλιστα δημόσια, τον λόγο όμως πιθανότατα τον κατάλαβε μόνο ο «συντάκτης» της. Και δεν είναι η μη- αναφορά στο περίστροφο, που οι δικηγόροι προφανώς δεν θα θέλουν να το βάλουν στην κουβέντα, πόσο μάλλον με μια δήλωση του κατόχου του. Δεν είναι καν οι προσεκτικές αναφορές στους «πολλούς» που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο κλπ. Είναι κυρίως όλα τα υπόλοιπα, που αν μη τι άλλο δημιουργούν ένα ενδιαφέρον πεδίο συζήτησης.

Ο Ιβάν Σαββίδης λοιπόν, στη δήλωση του κάνει λόγο για μια αντίδραση συναισθηματική η οποία έχει προκληθεί από «τη γενικευμένη αρνητική κατάσταση, που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο τον τελευταίο καιρό». Τι έχει συμβεί όμως τον τελευταίο καιρό στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

Εμφανίστηκαν 2.500 οπαδοί του ΠΑΟΚ στα Γιάννενα με 700 εισιτήρια και οι περισσότεροι από αυτούς βρέθηκαν στις κερκίδες σπάζοντας πόρτες.

Ίσως μάλιστα ένας εξ αυτών να ήταν που τραυμάτισε και τον Όσκαρ Γκαρθία στην Τούμπα (όπως επιβεβαίωσε ο ιατροδικαστής που τον εξέτασε), στο ματς με τον Ολυμπιακό που δεν έγινε ποτέ.

Σίγουρα κάποιοι εξ αυτών ήταν ανάμεσα σε εκείνους που θέλησαν το ίδιο βράδυ να φτάσουν ως τα αποδυτήρια της Τούμπας, στα επεισόδια που η Αστυνομία ανακοίνωσε τρεις δικούς της τραυματίες.

Σίγουρα κάποιοι εξ αυτών θα ήταν ανάμεσα στους οργισμένους που έφτασαν στα στούντιο της ΕΡΤ, έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ κλπ.

Σίγουρα κανείς εξ αυτών δεν ήταν στην Τρίπολη όταν ο ποδοσφαιριστής Καλτσάς του Αστέρα δέχτηκε επίθεση από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ με τη λήξη του ματς.

Σίγουρα όλοι μαζί πανηγύρισαν ξημέρωμα Κυριακής το… νομοθέτημα του εφέτη Σκουτέρη, ο οποίος με συρραφή διαφορετικών κανονισμών κατάφερε όχι μόνο να στείλει πίσω τους 3 βαθμούς που ο ΠΑΟΚ έχασε στην πρωτόδικη τιμωρία του για το ματς με τον Ολυμπιακό, αλλά που ως μπόνους έδωσε το δικαίωμα να διεξαχθεί με 30.000 κόσμο το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ.

Αυτά είναι τα «μεγάλα» γεγονότα που έλαβαν χώρα τον «τελευταίο καιρό» γύρω από το ποδόσφαιρο. Συν κάποια ακόμη φυσικά, μικρότερης… έντασης.

Για παράδειγμα την παράξενη ανάρτηση στη «Διαύγεια» του Υφυπουργού Βασιλειάδη, παραμονής της Έφεσης του ΠΑΟΚ για απαγόρευση της μετακίνησης των οπαδών της ΑΕΚ στη Τούμπα, σε ματς που όλη η Ελλάδα ήξερε πως θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.

Ή την άρνηση του ΠΑΟΚ να σταματήσει το πρωτάθλημα ως ότου λυθούν όλα τα δικαστικά, καθώς κατά την άποψη του αυτό το ήθελε η ΑΕΚ που είχε «τραυματίες» και «κουρασμένους» στο ρόστερ της.

Αυτή είναι «η γενικευμένη αρνητική κατάσταση» και προς το παρόν τουλάχιστον, ο Ιβάν Σαββίδης μάλλον τυχερός θα πρέπει να νιώθει για την αντιμετώπιση που απολαμβάνει η «επένδυση» του. Με βάση τα γεγονότα και μόνο με αυτά! Εκτέθηκε κατ επανάληψη η ίδια η Κυβέρνηση κάνοντας τα στραβά μάτια, αλλά και με τον φόβο έστω να αναφέρει το όνομα του, μέχρι σήμερα το πρωί που ο Υφυπουργός Βασιλειάδης… έσπασε το ρόδι στον ΑΝΤ-1 αναρωτώμενος τι να πει σε έναν πιτσιρικά όταν ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ έχει αυτή τη συμπεριφορά…

Να πάμε τώρα και στην περίφημη φάση του γκολ του Βαρέλα, που μέτρησε-δεν μέτρησε ούτε έχει καταλάβει κανείς, ούτε φυσικά έχει και σημασία μετά τα όσα ακολούθησαν; Ας υποθέσουμε για την οικονομία της συζήτησης πως ο Κομίνης και ο βοηθός του αδίκησαν τον ΠΑΟΚ. Και τι έγινε; Η «Εξυγίανση» που ο ίδιος επέβαλλε στο ελληνικό ποδόσφαιρο με τον «δικό μας είναι» πρόεδρο Γραμμένο, δεν εγγυάται ότι τα φετινά λάθη των διαιτητών είναι ανθρώπινα και πως επ ουδενί δεν εμπεριέχουν πρόθεση;

Υπήρχε πρόθεση στο οφσάιντ γκολ του Πέλκα στα Γιάννενα;

Υπήρχε πρόθεση στο αντίστοιχο γκολ του ίδιου σκόρερ στο ματς κυπέλλου με τον Ατρόμητο;

Υπήρχε πρόθεση στην ακύρωση γκολ του Πλατανιά στα Χανιά, και λίγα λεπτά αργότερα η κατακύρωση ενός άλλου που μπήκε με τον ίδιο τρόπο του ΠΑΟΚ;

Υπήρχε πρόθεση από τον Καλφόγλου στον περσινό τελικό κυπέλλου, που κρίθηκε από το οφσάιντ γκολ του Ενρίκε;

Αν υπήρχε πρόθεση, τότε προφανώς η «Εξυγίανση» δεν μας τα λέει καλά. Και ειδικά για τη φάση της Κυριακής: Αν υπήρχε πρόθεση, τότε σαφέστατα αυτή είχε ως σκοπό να ευεργετήσει την ΑΕΚ, του Δημήτρη Μελισσανίδη. Του άλλου «Πόντιου» που θα άλλαζε το ποδόσφαιρο, κατά την κοινή πολιτική της τελευταίας διετίας των ιδιοκτητών των Δικεφάλων. Του άλλου μισού της «Εξυγίανσης» που προφανώς ευεργετήθηκε από την εφεύρεση του Βάτσιου σε εκείνο το ματς του Σεπτέμβρη με τη Λαμία. Που είδε στο Περιστέρι την ομάδα του να προηγείται με γκολ οφσάιντ του Ατρομήτου, να ισοφαρίζει στην Ξάνθη με γκολ οφσάιντ. Που με τα όσα ελαφρυντικά της, αρνήθηκε να βγει την Κυριακή το βράδυ στο γήπεδο για να τελειώσει το ματς.

Ο Ολυμπιακός φέτος είναι μονίμως στο «σημάδι» της νέας εποχής. Ο Παναθηναϊκός εγκλωβισμένος στα δικά του προβλήματα. Ποιοι κρύβονται λοιπόν πίσω από όλα αυτά που θα « μπορούσαν να δημιουργήσουν έκρυθμη κατάσταση στο γήπεδο και ο μοναδικός στόχος μου ήταν να προστατεύσω δεκάδες χιλιάδες φιλάθλων του ΠΑΟΚ από προβοκάτσιες – συμπλοκές – ανθρώπινα θύματα». Ποιοι είναι πίσω από όλα αυτά που έφεραν στο σημείο τον Ιβάν Σαββίδη να δηλώσει πως «εγώ και η οικογένεια μου, όσο και οι συνάδελφοι μου, βρεθήκαμε όμηροι του τελείως αρρώστου ποδοσφαιρικού κατεστημένου»;

Λογικά το επόμενο διάστημα θα θελήσει ο ίδιος να πει περισσότερα…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από