Η ΑΕΚ, ο Χιμένεθ και η βαλίτσα…

Η ΑΕΚ καλείται να ανταπεξέλθει στα συνεχόμενα παιχνίδια αν θέλει να πρωταγωνιστήσει σε Ελλάδα και Ευρώπη και το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ θα κρίνει κατά πόσο έτοιμη για τη δύσκολη συνέχεια.

Μεγάλες ομάδες είναι αυτές που μπορούν να κρατούν δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη. Για να το πετύχουν χρειάζεται να έχουν βάθος στο ρόστερ και παίκτες σωστά γυμνασμένους για να αντέχουν την καταπόνηση που συνεπάγεται η συμμετοχή τους σε δύο αγώνες την εβδομάδα και τα ταξίδια με το αεροπλάνο. Η παρατήρηση αφορά τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Αυτές συνεχίζουν στην Ευρώπη και ταυτόχρονα διεκδικούν το πρωτάθλημα.

Στην προκειμένη περίπτωση γίνεται λόγος για την ΑΕΚ που την Πέμπτη κατάβαλε υπερπροσπάθεια για να αντιμετωπίσει με επιτυχία την Μίλαν και την Κυριακή καλείται να ανταπεξέλθει στο ντέρμπι του πρωταθλήματος απέναντι στον ΠΑΟΚ μέσα στην έδρα της. Η Ένωση από την αρχή της χρονιάς ταλαιπωρείται με συχνούς τραυματισμούς που της στερούν βασικούς παίκτες και αναγκάζουν τον Χιμένεθ να καταφεύγει ακόμα και σε ποδοσφαιρικά παράδοξα για να καλύψει τα κενά.

Το τελευταίο κτύπημα ήταν και το πιο βαρύ. Η ομάδα είναι αναγκασμένη να πορευτεί χωρίς τον ποιοτικότερο παίκτης της σχεδόν μέχρι το τέλος της χρονιάς. Ο Μάνταλος ήταν το βασικό εξάρτημα στη μηχανή του Χιμένεθ. Πρώτος σε πάσες, πρώτος και σε τελικές προσπάθειες. Στην κρίσιμη καμπή για το πρωτάθλημα αλλά και για την εξασφάλιση της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ που συνιστά μεγάλο επίτευγμα η ΑΕΚ βρίσκεται χωρίς τον Πέτρο Μάνταλο. Ο Χιμένεθ πρέπει να βρει όχι μόνο των παίκτη αλλά και ένα συνδυασμό στοιχείων από διαφορετικούς παίκτες για να καλύψει το κενό. Τώρα είναι που η ΑΕΚ εισέρχεται στην πιο κρίσιμη στιγμή της φετινής χρονιάς.

Μπροστά της έχει ντέρμπι με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα και τις μάχες με Ριέκα (κυρίως) και Αούστρια για το Γιουρόπα Λιγκ. Δεν πρόκειται για υπερβολή. Η ΑΕΚ θα περάσει τις πιο δύσκολες εξετάσεις το επόμενο χρονικό διάστημα. Τώρα θα φανεί αν μπορεί να πάει τη βαλίτσα μέχρι εκεί που θέλει και «απαιτούν» οι οπαδοί της. Ο οπλισμός της δεν είναι απεριόριστος. Ο Γενάρης αργεί για να καλυφθούν τα κενά και μέχρι τότε είναι σοβαρό το ενδεχόμενο να έχουν κριθεί ορισμένα πράγματα. Κάτω από αυτό το πρίσμα πρέπει να αντικρίσει κανείς το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Στο ματς αυτό οι Θεσσαλονικείς έχουν επενδύσει πολύ. Θεωρούν τη νίκη ως απαραίτητη απόδειξη πως η ομάδα του πάει φέτος… ολοταχώς για πρωτάθλημα. Πρόκειται για προσέγγιση περισσότερο ψυχοπαθολογικού και όχι βαθμολογικού χαρακτήρα. Και να χάσει ο ΠΑΟΚ το ντέρμπι δεν του ξεφεύγει η ΑΕΚ στην βαθμολογία. Αν χάσει η ΑΕΚ στην έδρα της ξεφεύγει ο ΠΑΟΚ με τέσσερις βαθμούς και της δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα αφού θα την περιμένει στην Τούμπα. Η καλή εμφάνιση και το θετικό αποτέλεσμα κόντρα στη Μίλαν πρέπει να συνοδευτούν με τη νίκη στο ντέρμπι της Κυριακής. Αν τυχόν δεν έρθει ο Χιμένεθ θα μπει σε έναν νέο κύκλο ανασφάλειας. Μαζί του και η ΑΕΚ…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από