Ποιοτική αναβάθμιση…

Κανείς στην Ελλάδα – πλην Ολυμπιακού – δεν μπορεί να έχει στο ρόστερ του Ελ Αραμπί και Τικίνιο.

Στην τελευταία επικοινωνία μας, σας είχα πει ότι μπορεί μια ήττα να κάνει καλό. Παραδείγματα υπάρχουν αρκετά και δεν χρειάζεται να τα αναλύσω. Σίγουρα με την λήξη του ματς, θα στεναχωρηθείς, θα τσαντιστείς, θα τα βάλεις με όλους και με όλα.

Την άλλη μέρα βέβαια, είσαι υποχρεωμένος να κοιτάξεις μπροστά. Ο Ολυμπιακός άλλωστε αυτό τον δρόμο ακολουθεί και όπως έχω γράψει και παλαιότερα εδώ στο 10.gr, επενδύει στην ποδοσφαιρική λογική.

Με αυτή την επένδυση, οι Πειραιώτες κάνουν πλάκα στα δύο τελευταία πρωταθλήματα. Και αν πέρυσι, η μεγάλη διαφορά χτίστηκε στα πλέι οφ, φέτος οι «ερυθρόλευκοι» χάθηκαν νωρίς νωρίς από τα μάτια των αντιπάλων τους. Όταν κερδίζεις τον τίτλο με 26 βαθμούς διαφορά από τον ΠΑΟΚ, 20 από την ΑΕΚ και 37 από τον Παναθηναϊκό, όσα λάθη και να έκαναν οι αντίπαλοί σου, είναι δεδομένο ότι η δουλειά και οι επιλογές σου έπιασαν τόπο.

Επίσης, είναι ανθρώπινο, όταν υπάρχει αυτή η χαοτική διαφορά από τους αντιπάλους σου, να επικρατήσει εφησυχασμός. Και μπορεί ο Ολυμπιακός να μην το έχει κάνει, αλλά μπορεί κάποια στιγμή να συμβεί. Άλλωστε, το ζητούμενο για τους Πειραιώτες, στα δικά μου τα μάτια, δεν είναι να κάνει μία ακόμη χρονιά πλάκα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτό το κάνει 25 χρόνια τώρα.

Το ζητούμενο είναι κάθε χρόνο να βελτιώνεται, κάθε χρόνο να γίνεται ακόμα πιο δυνατός και να μπορέσει να κάνει ακόμα μεγαλύτερα βήματα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η δυναμική της ομάδας, μας δίνει το δικαίωμα να ονειρευόμαστε και ειλικρινά το πιστεύω, ότι κάποια στιγμή το όνειρο θα γίνει πραγματικότητα.

Προσωπικά και σε σημείο… παρεξηγήσεως, έχω εμπιστοσύνη τόσο στη διοίκηση όσο και στον προπονητή. Και τα πρώτα δείγμα, ενόψει της νέας σεζόν, είναι άκρως ενθαρρυντικά. Όταν έχεις στο ρόστερ σου τον Ελ Αραμπί και αναπληρωματικό τον Χασάν, το πιο πιθανό είναι να ψάξεις να βρεις έναν επιθετικό καλύτερο του Κάιπερς, που ήταν ο τρίτος στράικερ.

Στο λιμάνι είναι κοντά στο να φέρουν τον Τικίνιο, έναν παίκτη που θα διεκδικεί με πολλές πιθανότητες την θέση του βασικού ακόμα και από τον Ελ Αραμπί, τον άνθρωπο που… πετσοκόβει τις άμυνες και αποτελεί εφιάλτη για τους παίκτες που προσπαθούν να τον περιορίσουν.

Ο Τικίνιο, τον οποίο παλεύει ο Ολυμπιακός με εξαιρετικές πιθανότητες, είναι ποιοτική αναβάθμιση του ρόστερ. Και επίσης, πρέπει να σημειωθεί, ότι ο Βραζιλιάνος επιθετικός, αν συμφωνήσει θα έχει και αυτός επταψήφιο συμβόλαιο, όπως συμβαίνει και με τον Ελ Αραμπί, τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη της ομάδας. Ο Χασάν επίσης έχει συμβόλαιο εκατομμύριου. το συγκεκριμένο νούμερο. Δηλαδή, ο Ολυμπιακός μπορεί να έχει του χρόνου, τρεις επιθετικούς στο ρόστερ του με απολαβές που να φτάνουν τα πέντε εκατομμύρια ευρώ. Πόσοι στην Ελλάδα, μπορούν να το κάνουν αυτό; Κανείς…

Ακόμα και αν έρθει πρόταση για τον Χασάν (υποθετικά μιλάμε), είναι τεράστια υπόθεση ο Πέδρο Μαρτίνς να έχει επιλογές για την κορυφή της επίθεσης, τον Ελ Αραμπί και τον Τικίνιο. Δε νομίζω να διαφωνεί κανείς…

Υ.Γ. Μετά τον τελικό του Κυπέλλου, σκέφτηκα ότι ο ΠΑΟΚ θα συνέχιζε με τον Γκαρσία. Δεν κρύβω ότι μου έκανε έκπληξη το γεγονός ότι προχώρησαν σε αλλαγή προπονητή. Οι Θεσσαλονικείς δείχνουν ότι δεν παραμυθιάστηκαν από την κατάκτηση του Κυπέλλου και τους προβλημάτισε η τεράστια διαφορά στην βαθμολογία. Και το λέω αυτό, χωρίς να θεωρώ τον Λουτσέσκου προπονητάρα που μπορεί να κάνει παπάδες.

Υ.Γ. (1). Εάν όπως ακούγεται, ο Ρουμάνος είχε συμφωνήσει με τον ΠΑΟΚ από την Μεγάλη Εβδομάδα, γιατί κάθισε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την ΑΕΚ;

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από