ΑΕΚ: Τα κλειδιά στον Βλάνταν

ΑΕΚ: Τα κλειδιά στον Βλάνταν

Οι λόγοι που ο Μελισσανίδης κατέληξε στον Μιλόγεβιτς και η ποδοσφαιρική λογική πάνω στην οποία πορεύεται –επιτέλους- η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ μπαίνει στην εποχή του Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Οι Κιτρινόμαυροι αποφάσισαν πως ο Σέρβος τεχνικός είναι το πρότζεκτ πάνω στο οποίο πρέπει να στηριχθούν. Η ΑΕΚ έφερε τώρα τον Μιλόγεβιτς, πριν καν πάρει την απάντηση από τον Ρεμπρόφ. Θεωρώ πως τις τελευταίες μέρες οι άνθρωποι της ΑΕΚ είχαν καταλάβει πως ο Ουκρανός προπονητής, δεν επρόκειτο να βιαστεί να δώσει απάντηση σε καμία πρόταση. Ασχέτως ομάδας, ασχέτως χρημάτων. Λογικό από την μεριά του.

Είναι στο πικ της καριέρας του με τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα και βλέπει πως όσο περνούν οι μέρες, τόσο πληθαίνουν οι μνηστήρες. Και με τα μεγάλα πρωταθλήματα να ολοκληρώνονται μόλις πριν από τρεις μέρες, το πραγματικό παιχνίδι τώρα αρχίζει και ο Ρεμπρόφ θεωρεί πως μπορεί να παίξει σ’ αυτό. Δικαίωμα του.

Η ΑΕΚ όχι χθες το βράδυ, αλλά εδώ και κάποιες μέρες, κατάλαβε πως η υπόθεση Ρεμπρόφ θα χρειαστεί χρόνο, απ’ αυτό που δεν έχει να διαθέσει. Το έχω ξαναγράψει και το ξαναγράφω. Για μια ομάδα που πρέπει να κτιστεί από την αρχή, ο χρόνος είναι εχθρός και όχι σύμμαχος. Και ήδη η ΑΕΚ έχει δώσει αρκετή… τροφή στον εχθρό.

Υπό αυτή την άποψη, υπήρχε ο κίνδυνος να πανικοβληθεί και να πάει σε λύση τύπου Κετσπάγια, όπως όταν το καλοκαίρι του 2016 την πάτησε με τον Μοντανιέ. Δεν έπεσε τελικά σ’ αυτή την παγίδα. Διότι ο Μιλόγεβιτς, είναι μια ποδοσφαιρικά ορθολογική επιλογή για τον πάγκο.

Η ΑΕΚ δείχνει να κινείται λογικά. Ποδοσφαιρικά. Ο Μιλόγεβιτς «κουμπώνει» στη φιλοσοφία της. Είναι ένας προπονητής που εξελίσσεται, δουλεύει, πετυχαίνει. Η Ένωση έκανε μια επιλογή που δείχνει ασφαλής. Είναι από εκείνες που έχουν ελάχιστο ρίσκο.

Ο Μιλόγεβιτς κέρδισε τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Και το τελευταίο δεν είναι εύκολο. Ο Σέρβος τεχνικός συζήτησε πολύ με τον επικεφαλής της ΑΕΚ. Και τον έπεισε πως είναι ο άνθρωπος που μπορεί να δημιουργήσει μια ομάδα αντάξια των προσδοκιών. Ένα σύνολο με ταυτότητα. Πλέον, η μπάλα βρίσκεται στα δικά του πόδια. Τα κλειδιά είναι στα χέρια του. Μαζί και οι τύχες της ΑΕΚ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ