Ανοίγοντας στο Ερυθρόλευκο ιππικό το γήπεδο, καλό είναι να βαστάς ομπρέλα: Το πιθανότερο είναι να βρέξει. Και έβρεξε.
Στο προηγούμενο λαϊκό δικαστήριο: Κατηγορούμενος πλάι στον ιδιοκτήτη, ήταν ο Λάζλο Μπόλονι και το βαρετό ποδόσφαιρο του. Στην είσοδο της Λεωφόρου του πήγαν το αυτοκίνητο του Ρουμάνου μετά την ήττα από την ΑΕΚ. Πάλι καλά που δεν χρειάστηκε να το παρκάρουν στα αποδυτήρια.
Στο επόμενο λαϊκό δικαστήριο: Κατηγορούμενος πλάι στον ιδιοκτήτη, ο υπηρεσιακός Σωτήρης Συλαϊδόπουλος για τον οποίο όλη τη σεζόν ακούγονταν τα καλύτερα. Ήταν άραγε δική του ποδοσφαιρική απόφαση να ανοίξει το γήπεδο στον Ολυμπιακό (έχοντας μάλιστα και μπόλικες απουσίες σημαντικών ποδοσφαιριστών του;); Ή μήπως ήταν το κατηγορητήριο στον «πρώην» και τις ιδέες του που τον ώθησε σε αυτό το ολέθριο λάθος;
Γιατί ανοίγοντας στο Ερυθρόλευκο ιππικό το γήπεδο, καλό είναι να βαστάς ομπρέλα: Το πιθανότερο είναι να βρέξει. Και απλά έβρεξε.
Έγινε μούσκεμα δύο φορές ο Μανόλο Χιμένεθ μέσα στο ΄21 (3-0, 1-5). Έγινε μούσκεμα και ο Πάμπλο Γκαρσία (3-0) στο Φάληρο. Πως ήλπιζε ο Παναθηναϊκός ότι θα τη γλιτώσει; Ένας θεός το ξέρει. Ο ίδιος που για την ιστορία «δικαίωσε» το βαρετό ποδόσφαιρο του Λάζλο Μπόλονι τον Φλεβάρη στο προηγούμενο ντέρμπι αιωνίων της Λεωφόρου.
Ο Παναθηναϊκός υπέφερε τότε πίσω από τη μπάλα. Αλλά επικράτησε. Νίκησε 2-1 σε ένα ντέρμπι με 7-20 τελικές. Απόψε οι τελικές ήταν 13-15. Το σκορ όμως 1-4. Γιατί αυτή τη φορά οι Ερυθρόλευκοι ούτε χρειάστηκε να ψάχνουν γεμίσματα, ούτε να βρουν λύση σε γρίφο του… μισού γηπέδου. Απόψε βρήκαν τους χώρους που λατρεύουν. Και αμόλησαν όλα τα όμορφα άλογα για καλπασμό.
Αν μάλιστα στο δεύτερο ημίχρονο οι Πράσινοι δεν έριχναν… μπόλικο ξύλο έπειτα από κάθε απώλεια μπάλας που άνοιγε το Ερυθρόλευκο transition; Ποιος ξέρει ποιο θα ήταν το τελικό σκορ.
Ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς δεν έχει αντίπαλο εντός των συνόρων στο ανοιχτό γήπεδο. Δεν έχει αντίπαλο όταν η κουβέντα πηγαίνει στην ποιότητα. Ο τρόπος που του αρκούν δυο-τρεις πάσες για να φτάσει στο αμυντικό τρίτο του αντιπάλου -με δύο και τρεις να απειλούν- δεν έχει αντίδοτο. Και όσο ο καιρός περνά; Τόσο και μπαίνουν ιδέες στον ταλαντούχο Πορτογάλο που στέκεται στη γωνιά του πάγκου.
«Μα τι τον θέλει τον Τικίνιο; Αυτός είναι βασικός σέντερ φορ» απόρησαν πολλοί ακούγοντας τα… μαντάτα για τον Βραζιλιάνο που αυτή τη στιγμή είναι ο υπ αριθμόν 1 στόχος; Τον θέλει μόνο για τον Γενάρη και τον Φλεβάρη του Κόπα Άφρικα; Η σημερινή μετατόπιση του Ελ Αραμπί στον αριστερό διάδρομο, μάλλον απάντησε σε όλες τις σχετικές απορίες. Ο Μαροκινός δεν παίζει μόνο με την πλάτη. Παίζει και με πρόσωπο. Και αυτό για κάποιον που βάζει 1 γκολ κάθε 2.5 τελικές είναι.. .λεφτά στη τράπεζα. Φαντάσου να βάζει άλλα τόσα και ο σέντερ φορ!
Την ίδια στιγμή ο Γιώργος Μασούρας σε αυτή την 3-4-3 διάταξη, άλλαξε επίπεδο προσφοράς. Ούτε παραγγελία να τον είχε κάνει ο Έλληνας άσος τον νέο σχηματισμό. Εκείνον που εκμεταλλεύεται στο 100% την ικανότητα του να πατά περιοχή: Έβαλε 6 στα playoffs! Άλλα τόσα και ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί στα παιχνίδια με αυτή την διάταξη ,από τις 18 Μαρτίου και πέρα. Χώρια οι ασίστ (έφτασαν τις 7 οι δύο τους σε αυτό το διάστημα).
Και ήταν και ο Καμαρά αγριεμένος στη Λεωφόρο οδηγώντας τη πίεση ψηλά στο πράσινο build up. Και ήταν και το «δώρο-Ρέντη» με το όνομα Ανδρούτσος σε πάρα πολύ κατάσταση παίζοντας ένα ημίχρονο δεξιά και ένα αριστερά. Γενικώς να μην ξέρεις από που θα σου ρθει.