Ελάτε να μιλήσουμε για το ντέρμπι της Τούμπας!

Ελάτε να μιλήσουμε για το ντέρμπι της Τούμπας!

Μπορεί ο κόουτς Λουτσέσκου να μην έχει χαρεί ποτέ με αντίπαλο τους ερυθρόλευκους (οχτώ ήττες) αλλά τον αντίπαλό του τον γνωρίζει καλά. Ίσως καλύτερα και από τον Γκαρθία…

Aς κάνουμε υπόθεση εργασίας ότι στην Τούμπα θα παιχτεί κανονικό ποδόσφαιρο χωρίς παρατράγουδα. Ποδόσφαιρο από εκείνο που σχεδιάζουν οι προπονητές μακριά από τις επιχειρηματικές και διοικητικές σκοπιμότητες, την τοξική ατμόσφαιρα που ήδη έχει δημιουργηθεί, τα οπαδικά απωθημένα και τους «ματιασμένους διαιτητές». Ας υποθέσουμε…

Έχουμε λοιπόν να κάνουμε με δυο προπονητές που κάτι τέτοιο δεν το έχουν ζήσουν και καλούνται να το διαχειριστούν για πρώτη φορά. Το πλεονέκτημα πάει στον Λουτσέσκου. Ο ίδιος έχει παίξει πολλές φορές ως προπονητής κόντρα στον Ολυμπιακό. Είναι εντυπωσιακό ότι ποτέ δεν τα έχει καταφέρει και μετράει οκτώ ήττες.

Τη μία ως προπονητής του ΠΑΟΚ στο Φάληρο. Τώρα τον υποδέχεται για πρώτη φορά στην Τούμπα. Μπορεί ο κόουτς Λουτσέσκου να μην έχει χαρεί ποτέ με αντίπαλο τους ερυθρόλευκους αλλά τον αντίπαλό του τον γνωρίζει καλά. Ίσως καλύτερα και από τον Γκαρθία.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ μας συστήθηκε  στον πάγκο της Ξάνθης. Προγραμματισμένο ποδόσφαιρο, διάβασμα του αντιπάλου, συντηρητικά τακτικά , το βάρος στην άμυνα. Από εκεί άρχισε να φαίνεται η δουλειά του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Πρώτα τακτοποίησε την άμυνά του και μετά άρχισε να ενδιαφέρεται για το τι θα γίνει μπροστά. Και η αμφιταλάντευσή του με τον Κουλούρη και τον Πρίγιοβιτς εκεί οφειλόταν. Με τον Ευθύμη είχε μαρκάρισμα στα στόπερ και πίεση ψηλά με τον Σέρβο όχι.

Κύλησε βέβαια  νερό πολύ στο αυλάκι. Ο κόουτς αντιλήφθηκε ότι για να νικάς χρειάζεσαι και παίκτες που να την πηγαίνουν μπροστά αντί να την κλωθογυρίζουν στο κέντρο. Του προέκυψε ο τραυματισμός του απίθανου Ελ Καντουρί, μπήκε ο Πέλκας και έτσι είχαμε την αγωνιστική αναγέννηση του ΠΑΟΚ.

Ο Ρουμάνος τεχνικός ξέρει ότι η πυρακτωμένη Τούμπα θα απαιτεί το βράδυ της Κυριακής φουλ επίθεση από την αρχή και πνίξιμο του μισητού αντιπάλου. Ένα είναι σίγουρο: Δεν πρόκειται να ενδώσει. Άλλο είναι να έχεις την πρωτοβουλία και άλλο να βγεις μπροστά για να …κατατροπώσεις τον αντίπαλο.

Έχει ένα πρόβλημα ο Λουτσέσκου και το ξέρει. Τα βαριά κορμιά του Μαουρίσιο και του Σάκχοφ δεν είναι εύκολο να συγκρατήσουν τον Οφόε έτσι και ξεκινήσει προσπάθειες κατά μέτωπο. Αυτός είναι ο λόγος που αν και δεν τον πείθει ως παίκτης ποιότητας, μπορεί να βάλει τον Κάνιας.

Ο Γκαρθία είναι ακόμα στις συστάσεις και με τους δικούς του παίκτες και φυσικά με τους αντιπάλους. Ο,τι και να του έχουν πει για την Τούμπα μόλις μπει θα καταλάβει την διαφορά. Μας παρουσιάστηκε ως μετρ στο διάβασμα των αντιπάλων . Μπορεί να φταίει και η ατυχία με την σκωληκοειδίτιδα αλλά ακόμα δεν φάνηκε να είναι αρκετά διαβασμένος άσε που ορισμένοι από τους παίκτες του όπως ο Σισέ, δυσκολεύονται να τα πάρουν τα γράμματα.

Οι σχετικά αργοί  χαφ του ΠΑΟΚ είναι πιθανό να τον οδηγήσουν στην ιδέα να κάνει στον ΠΑΟΚ όσα περιμένουμε να του κάνει αυτός: Να δώσει εντολή για πίεση ψηλά από την αρχή του ματς! Σας φαίνεται κάπως απίθανο αλλά ο Ολυμπιακός έχει απόλυτη ανάγκη να μπει στην Τούμπα ζωηρός και χωρίς να ψαρώσει. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που αντί του Μάρκο Μάριν μπορεί να προτιμηθεί ο Πάρντο στα δεξιά. Ο Κολομβιανός με τα τρεξίματα του έχει θεωρητικά τη δυνατότητα να κρατήσει πίσω τον Βιεϊρίνια και να ίσως να του δημιουργήσει αμυντικά προβλήματα.

Είναι γεγονός πως ο Ανσαριφάρντ διευκολύνεται στο παιχνίδι του από τον Φορτούνη. Ο Ιρανός αρχίζει την κίνησή του πριν η μπάλα φτάσει στα πόδι του Έλληνα χαφ. Ο Οφόε λειτουργεί κάπως διαφορετικά. Κινείται κάθετα και οι πάσες του είναι κοντινές , σε λίγα μέτρα. Αν ξεφύγει από την επιτήρηση των χαφ με την κλειστή ντρίπλα που διαθέτει τότες θα αναγκάσει τον Κρέσπο και τον Βαρέλα να έρθουν προς το μέρος του ώστε να βρεθεί σε πλεονεκτική θέση ο Ανσαριφάρντ.

Το θέμα είναι πως αυτό που σας περιγράφω είναι μια οργανωμένη επίθεση από τον άξονα για να διασπαστεί μια συμπαγής άμυνα. Για να διασπαστεί μια ευπαθής άμυνα όπως αυτή του Ολυμπιακού δεν χρειάζεται κάτι εξαιρετικά δουλεμένο. Αρκεί μια λάθος τοποθέτηση ένα άτσαλο  διώξιμο και μια αδυναμία στο ατομικό μαρκάρισμα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ