ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός : Ποιος φοβάται  περισσότερο;

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός : Ποιος φοβάται περισσότερο;

Τα φαινόμενα ενίοτε απατούν και σε ότι αφορά την αναμέτρηση της Τούμπας…

Δεν συμβαίνει συχνά να παίζουν ο ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα  και να προπορεύεται η ομάδα της Θεσσαλονίκης. Πρωτόγνωρη κατάσταση και όχι απαραίτητα αρνητική, πέρα από τις μεθοδεύσεις της κάθαρσης.

Όσοι αγαπάμε το πραγματικό ποδόσφαιρο θα πρέπει να ασχολούμαστε περισσότερο με αυτό και λιγότερο με όλα τα υπόλοιπα. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι όσοι προσπάθησαν να κάνουν τη διαμαρτυρία επιστήμη αγωνιούν τώρα για την αδειοδότηση από την ΟΥΕΦΑ, συνεπώς τα παθήματα θα πρέπει να γίνονται μαθήματα.

Πως θα το διαχειριστούν το 90λεπτο που έχουν μπροστά τους πάνω στο χορτάρι της Τούμπας ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ;  Τις περισσότερες φορές οι ερυθρόλευκοι πήγαιναν στη Θεσσαλονίκη απλά για να βγάλουν την υποχρέωση, καθώς είχαν ολοκληρώσει την αποστολή τους, έχοντας «τελειώσει» νωρίτερα την υπόθεση του τίτλου. Τώρα όμως έρχονται από την τρίτη θέση και θα επιδιώξουν αφενός να ρίξουν μια από τις τελευταίες τους ζαριές σε αυτήν την παρτίδα, αλλά και να κοντράρουν το σύστημα με την «ισονομία» του Γραμμένου, έχοντας φτάσει μάλιστα αρκετές φορές σε «οριακές καταστάσεις».

Δεν τους προκύπτει συχνά μία τέτοια «αποστολή» για αυτό και η διαχείρισή της αποτελεί ερωτηματικό. Το ίδιο ισχύει και για τον ΠΑΟΚ, που επίσης δεν του συμβαίνει κάθε τρεις και λίγο να βρίσκεται στην πρώτη θέση και να υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο γήπεδό του. Συνεπώς κι αυτός θα πρέπει να αντιμετωπίσει μία άγνωστη σε αυτόν κατάσταση, καθώς τις προηγούμενες φορές έβρισκε σχεδόν αδιάφορους τους ερυθρόλευκους στο απέναντι μισό γήπεδο και ήταν πιο εύκολη η προσπάθειά του.

«Μας φοβάται ο Ολυμπιακός στην Τούμπα» δήλωσε όπως διαβάσαμε ο Μακ, σε αντίθεση με τον Λουτσέσκου που είχε πολύ πιο ώριμη προσέγγγιση, όταν αναφέρθηκε σε στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Κι αυτό γιατί δεν είναι απλό να ξεχωρίσεις πριν από τη σέντρα το ποιος φοβάται περισσότερο.

Ο ΠΑΟΚ διακυβεύει να χάσει πολύ περισσότερα πράγματα από τον Ολυμπιακό κι αυτό είναι λογικό να του αυξάνει την πίεση. Πόσο μάλλον όταν ενδιάμεσα υπάρχει η ΑΕΚ που περιμένει το αποτέλεσμα που θα της δώσει πλεονέκτημα ενόψει του αγώνα της με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Σημαντικό το επόμενο 48ωρο και για τους τρεις μονομάχους, αλλά και για την προσπάθεια της «εξυγίανσης», για τις διαθέσεις της οποίας δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία. Κάτι τέτοια ματς είναι όμως που ανάβουν το «κόκκινο», σε ότι αφορά το βαθμό της επικινδυνότητας, αφού μέχρι πέρυσι ήταν όλα πολύ πιο εύκολα. Κατακτούσε το πρωτάθλημα ο «κακός» ο Ολυμπιακός και ήταν όλοι ήρεμοι, ενώ τώρα που υπάρχει η… κάθαρση τα «αφεντικά» δεν θα μασήσουν από δικαιολογίες. Πρωτόγνωρες καταστάσεις για όλους, κι όσο για τον φόβο μην παίρνετε και όρκο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ