Yankee(s) go home

Yankee(s) go home

Οι Άγγλοι οπαδοί σώζουν το ποδόσφαιρο. Μέχρι την επόμενη φορά που θα χρειαστεί…

Και εκεί που όλα έμοιαζαν να έχουν πάρει τον δρόμο τους –πιθανότατα δίχως επιστροφή; Το τίναγμα των φτερών μιας πεταλούδας στο… Λονδίνο έφερε βροχή στη Νέα Υόρκη.

Η ESL είναι έτοιμη να πάρει τη θέση της στην ιστορία με τα αυτιά κατεβασμένα, χάνοντας σε μια παρτίδα που επί της ουσίας δεν ξεκίνησε καν.

Δεν την αποσύρουν οι συνομοσπονδίες, ούτε οι εθνικές κυβερνήσεις που από το βράδυ της Κυριακής βρίσκονται στις επάλξεις.

Δεν έγινε ο πόλεμος της… γραβάτας. Τουλάχιστον δεν πρόλαβε. Η απειλή ενός κλασικού καυγά δρόμου έφερε το χάος.

Οι οπαδοί και οι ενστικτώδεις αντιδράσεις τους σε ένα παιχνίδι που θα είναι για πάντα δικό τους.

Εκείνοι που δεν είχαν πρόβλημα να φωνάξουν Yankee(s) go home, όταν ένιωσαν πως οι τεχνοκράτες του Τζον Χένρι, του Σταν Κρένκε και της οικογένειας Γκλέιζερ τολμούν να ακουμπήσουν τα ιερά και τα όσια του ποδοσφαίρου. Την ίδια την παράδοση.

Δεν ενδιαφέρονται οι συγκεκριμένοι αν μια αμερικανική τράπεζα δάνεισε την οικογένεια Γκλέιζερ για να αγοράσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τον πρώην υπάλληλο της ίδιας τράπεζας όμως που θεωρείται ο «εγκέφαλος» του εγχειρήματος της ESL (ξανά με τα λεφτά της ίδιας τράπεζας) τον υποχρέωσαν απόψε σε παραίτηση από την ομάδα τους.

Από αυτούς «έχασε» ο Εντ Γουόντγορντ τη CEO θέση του στους «Κόκκινους Διαβόλους». Όχι από τις εξελίξεις…

Και όσο υπάρχουν τέτοιοι οπαδοί; Θα υπάρχει και ένα πρώτο… φρένο στις ορέξεις μιας βιομηχανίας «με τέσσερα δισεκατομμύρια φιλάθλους σε ολόκληρο τον κόσμο» που είπε και ο Φλορεντίνο Πέρεθ.

Η Α.Ε όμως πίσω από τα brand της Ρεάλ, της Λίβερπουλ, της Γιουβέντους και των άλλων αργά ή γρήγορα θα επανέλθουν με τα ίδια αιτήματα. Και εκεί θα φανεί αν τελικά το πάθημα των τελευταίων ημερών γίνεται μάθημα στην UEFA και την FIFA: Στις συνομοσπονδίες που έχουν ούτως ή άλλως τεράστια ευθύνη για ότι συμβαίνει. Άραγε θα μιλήσει ποτέ κανείς τους, για τους 6.500 μετανάστες εργάτες που έχασαν τη ζωή τους στο Κατάρ για την κατασκευή των γηπέδων του «χειμερινού» Μουντιάλ 2022; Κάποιος με θεσμικό ρόλο στο ποδόσφαιρο; Ή εκεί τα κίνητρα είναι διαφορετικά από όσα υπέδειξαν οι «12»;

Όχι, δεν ψάχνει κανείς μια μηχανή του χρόνου για να επιστρέψει στο ποδόσφαιρο της των 70s και των 80s. Η κρίση όμως σχηματίζει το πεδίο για μια μεγάλη ευκαιρία. Για μια δικαιότερη κατανομή. Και κυρίως για να μην θυμόμαστε το σεβασμό στο παιχνίδι μόνο όταν περιμένουμε τους οπαδούς να πετύχουν το… ακατόρθωτο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ