Ο Χιμένεθ θα έρθει στο Φάληρο για την ισοπαλία

Ο Χιμένεθ θα έρθει στο Φάληρο για την ισοπαλία

Οι ερυθρόλευκοι είναι η ομάδα με την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα. Αρκεί να επιβεβαιώσουν τα στατιστικά τους για να κόψουν πρώτοι το νήμα.

H αρχή γίνεται την Κυριακή με το ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ. Την ΑΕΚ που παίζει το τελευταίο της χαρτί για να μείνει στο παιχνίδι του πρωταθλήματος. Εδώ χρειάζεται μια προσοχή στη λεπτομέρεια. Με ισόπαλο αποτέλεσμα η ομάδα του Χιμένεθ δεν μένει στη διεκδίκηση. Οχτώ πόντοι διαφορά δεν καλύπτονται. Εξυπηρετεί όμως τον ΠΑΟΚ και τον Αρη. Κι όλοι ξέρουμε πως ο νέος προπονητής της ΑΕΚ είναι «μανούλα» στο να βάζει την ομάδα του πίσω από την μπάλα για να αποφύγει τα χειρότερα. Είναι περίπου βέβαιο ότι αυτό θα κάνει στο ντέρμπι της Κυριακής. 

Εχει λοιπόν πολύ μεγάλη σημασία για τον Ολυμπιακό να μην ζευγαρώσει τις ισοπαλίες κόντρα στην ΑΕΚ και να ξεκινήσει με νίκη μια σειρά αγώνων μέσα στο κρίσιμο δίμηνο που ακολουθεί. Στο πλαίσιο αυτό έχει εξαιρετική αξία ότι επανέρχεται ο Ματιέ Βαλμπουενά. Ο Γάλλος είναι κομβικός παίκτης για τον Ολυμπιακό. Ο Πέδρο Μαρτίνς τον εμπιστεύεται τόσο πολύ που αφήνει στον πάγκο τον Κώστα Φορτούνη. Το πώς σκέφτεται να αξιοποιήσει τους δυο σταρ της ομάδας ο προπονητής των ερυθρολεύκων το ξέρει μόνο ο ίδιος. Εμείς θα το διαπιστώσουμε μέσα στο γήπεδο.

 Ο Ολυμπιακός ξεκινά τη νέα χρονιά με μειωμένα  αγωνιστικά προβλήματα σε σχέση με την προηγούμενη. Ο ένας μετά τον άλλο οι παίκτες τίθενται στη διάθεση του προπονητή που μπορεί να σχεδιάσει χωρίς απουσίες. Μένει να επιστρέψουν σε αγωνιστικούς ρυθμούς ο Χασάν και ο Μπρούνο με τον Ντρέγκερ. Μένει επίσης να έρθει στον Πειραιά ο αριστερός μπακ ώστε να καλυφθεί το κενό που υπάρχει στα αριστερά. Αφήνω κατά μέρος ότι ο Ολυμπιακός -έτσι λέει η παράδοση- δεν αρκείται σε μια μόνο μεταγραφή τον Γενάρη.  Στην προκειμένη περίπτωση όμως αυτό που καίει είναι η απόκτηση του αριστερού μπακ που θα έρθει και θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί.

 Με την παρουσία του Βαλμπουενά ο κόουτς θα έχει λυμένα τα χέρια για περισσότερες επιλογές στην επίθεση του Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκοι είναι η ομάδα με την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα. Αρκεί να επιβεβαιώσουν τα στατιστικά τους για να κόψουν πρώτοι το νήμα. Η αναμέτρησή τους με την ΑΕΚ έχει ιδιαίτερη σημασία. Η συσπείρωση που αναμενόμενα προκαλεί η έλευση νέου προπονητή θα δώσει στους κιτρινόμαυρους μια ώθηση. Δεν γίνεται όμως να μπαλώσει τα αμυντικά κενά τους όσο κι αν ο Χιμένεθ κλείσει πίσω την ομάδα του. Με νίκη επί της ΑΕΚ, οι ερυθρόλευκοι ανοίγουν διάπλατα τον δρόμο για την κατάκτηση του τίτλου…    

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ