Στο μυαλό του Χιμένεθ

Στο μυαλό του Χιμένεθ

Το «ευέλικτο» σχήμα, ο ρόλος του Μπακάκη, η σκέψη για Μασούντ και η ευκαιρία για την ανατροπή.

Λίγες ώρες έμειναν μόνο για το ματς της χρονιάς. Τουλάχιστον μέχρι το επόμενο. Ολυμπιακός και ΑΕΚ θα μπουν απόψε στον αγωνιστικό χώρο του Καραϊσκάκη με στόχο μόνο τη νίκη. Άλλωστε το γεγονός πως η υπόθεση πρώτη θέση δεν εξαρτάται από κανέναν εκ των δύο, δεν αφήνει περιθώρια για απώλειες.

Η Ένωση θέλει σήμερα μόνο το τρίποντο και πρέπει να το διεκδικήσει με περισσότερο θάρρος σε σχέση με το ματς κυπέλλου. Κάτι, που φαίνεται να υπάρχει και στο μυαλό του Μανόλο Χιμένεθ. Ο οποίος μέχρι και χθες, στην τελευταία προπόνηση της Ένωσης, δεν είχε πάρει τις τελικές αποφάσεις του για την ενδεκάδα.

Όλα δείχνουν πάντως πως ο Ισπανός τεχνικός θα καταλήξει στην επιλογή ενός ευέλικτου σχήματος. Που θα επιτρέπει στην ΑΕΚ, ανάλογα με την εξέλιξη του ματς, να αγωνιστεί με τρεις ή τέσσερις αμυντικούς. Για το παραπάνω, παίκτης-κλειδί είναι αναμφίβολα ο Μπακάκης.

Η λογική λέει πως ο Έλληνας άσος θα ξεκινήσει ως αριστερός μπακ, που όμως θα μπορεί να έρθει αν χρειαστεί και στο πλευρό των δύο στόπερ. Με τον Λόπες να παίρνει σε αυτό το σενάριο όλη την πλευρά. Ωστόσο η θέση του Μπακάκη δεν είναι το μοναδικό κριτήριο για την τακτική προσέγγιση του ματς από πλευράς ΑΕΚ και Χιμένεθ.

Ο προπονητής της Ένωσης «ψάχνεται» να χωρέσει στην ενδεκάδα και τον Σοτζέι Μασούντ, ποντάροντας στις δημιουργικές ικανότητες του Ιρανού άσου, για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των Λιβάγια, Αραούχο. Κάτι που αν συμβεί, θα φέρει λογικά στον πάγκο τον Χριστοδουλόπουλο. Με τον Μασούντ να ξεκινά από τα άκρα και να έχει έναν πιο ελεύθερο ρόλο, στην περίπτωση που η διάταξη γίνει 3-5-2.

Σε κάθε περίπτωση, είναι σαφές πως ο Χιμένεθ αναζητά τους τρόπους που θα του επιτρέψουν να χτυπήσει την άμυνα του Ολυμπιακού. Με την ΑΕΚ να ζητά από το ματς γκολ. Κάτι που πρέπει και οφείλει να κάνει, αν θέλει να μπει ξανά δυναμικά στη μάχη του τίτλου. Η σεζόν έχει δρόμο ακόμα όμως μια νίκη σήμερα, αλλάζει εντελώς τα δεδομένα για τους Κιτρινόμαυρους. Που έχουν μπροστά τους μια τεράστια και ίσως τελευταία ευκαιρία, να γυρίσουν τούμπα την κατάσταση. Προσπερνώντας τον Ολυμπιακό και βάζοντάς τον σε μια κατάσταση κρίσης που δεν είναι σίγουρο πως είναι έτοιμος να διαχειριστεί.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ