Μια ανορθόδοξη εξήγηση για την επικράτηση του ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο, επιχειρεί ο Γιώργος Χελάκης
Καμιά φορά είναι και θέμα δημοσιογραφικής ευκολίας. Αντί να γράψεις την κριτική σου για το παιχνίδι, γράφεις κυρίως για τις αποφάσεις του διαιτητή και ξεμπερδεύεις. Στην προκειμένη περίπτωση θα ξεμπερδέψουμε νωρίς με τις αποφάσεις του διαιτητή και θα σας γράψουμε για την αναμέτρηση.
Ο διαιτητής Θάνος έπρεπε να σφυρίξει πέναλτι όταν η μπάλα σταματάει στο απλωμένο χέρι του Μιχάι και δεν σφύριξε. Το πέναλτι που δίνει τελικά και με το οποίο ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Παναιτωλικό και πέρασε από το Αγρίνιο, είναι από εκείνα που συνήθως δεν δίνονται διότι οι παίκτες τραβιούνται και σπρώχνονται μέσα στην περιοχή κατά τις εκτελέσεις κόρνερ.
Και που το έδωσε κανένας δεν μπορεί να τον κατηγορήσει και δεν μπορεί να τον διώξει πειθαρχικά. Αν ήθελε καλά και σώνει να «σπρώξει» τον ΠΑΟΚ θα έδινε νωρίτερα αυτό που ήταν.
Πάμε παρακάτω: Πάνω από πεντακόσια άτομα συγκρότησαν στο γήπεδο του Αγρινίου την κερκίδα του ΠΑΟΚ. Ύψωσαν πανό και φώναζαν συνθήματα υπέρ της ομάδας τους. Αυτό συνέβη ενώ ο υφυπουργός είχε απαγορεύσει ρητά την μετακίνηση οργανωμένων αλλά και μεμονωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο. Κολοκύθια με την ρίγανη.
Οι οπαδοί μετακινήθηκαν και η ΠΑΕ Παναιτωλικός τους έδωσε εν γνώσει της εισιτήρια για να μπουν στο γήπεδο και να πάρουν θέση σε συγκεκριμένη κερκίδα. Όταν ένας διάτρητος νόμος καταργείται στην πράξη το να μην τον αλλάζει η κυβέρνηση είναι λάθος. Ποιος θα τιμωρηθεί τώρα για την παραβίαση του νόμου; Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ που πρόλαβε να δηλώσει πως δεν έχει καμιά σχέση με την μετακίνηση ή γηπεδούχος ΠΑΕ που τους έδωσε τα εισιτήρια για να μπουν μέσα; Μύλος!
Σημασία έχει ότι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ κυριάρχησαν στην εξέδρα και έδωσαν παλμό και ενέργεια στους παίκτες του Λουτσέσκου. Το παιχνίδι είναι χωρισμένο σε δυο εποχές. Την… εποχή που στην ασπρόμαυρη εντεκάδα συμμετείχε Ελ Καντουρί και στην εποχή που στην ασπρόμαυρη εντεκάδα συμμετείχε ο Μπίσεσβαρ.
Τις δυο εποχές χωρίζει ένας τραυματισμός. Ο τραυματισμός που ανάγκασε τον προπονητή του ΠΑΟΚ να αποσύρει τον τραυματισμένο Ελ Καντουρί και να βάλει στο γήπεδο τον Μπίσεσβαρ. Καθαρές κουβέντες: Από την ατυχία του Ελ Καντουρί επωφελήθηκε ο ΠΑΟΚ. Άλλαξε ραγδαία και προς το καλύτερο η αγωνιστική του εικόνα.
Βγήκε ένας που περιπατούσε παράλληλα και ενίοτε ασκόπως στην μεσαία γραμμή και μπήκε ένας που έπαιζε κάθετο ποδόσφαιρο βγάζοντας τους συμπαίκτες του σε θέση βολής και μπούκαρε ο ίδιος στην περιοχή του Κυριακίδη. Μέρα με την νύχτα ο Μπίσεσβαρ με τον Ελ Καντουρί.
Όση ώρα έπαιζε ο Μαροκινός, το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο με τον Παναιτωλικό να ανταποδίδει στα ίσα όσες επιθέσεις δεχόταν από τους παίκτες του ΠΑΟΚ. Από την ώρα που ο Ολλανδός μπήκε στο γήπεδο ο ΠΑΟΚ άρχισε να γίνεται πιεστικός και επικίνδυνος κλίνοντας προοδευτικά την ομάδα του Δέλλα στα καρέ της. Με κανονικό κουμανταδόρο στο γήπεδο ο Δικέφαλος δημιουργούσε συνεχώς τις προϋποθέσεις για να σκοράρει.
Αυτό καθυστερούσε να γίνει γιατί πότε ο Κυριακίδης και πότε οι αμυνόμενοι κατάφερναν να διώξουν την μπάλα που οι επιτιθέμενοι του ΠΑΟΚ έφερναν μέσα στην μικρή περιοχή των αντιπάλων τους. Αυτή ήταν η εικόνα του παιχνιδιού στο μεγαλύτερο μέρος του δευτέρου ημιχρόνου. Ο ΠΑΟΚ με σύστημα και υπομονή χωρίς εξεζητημένες ενέργειες και σέντρες στα «κουτουρού» πίεζε και έδινε την εντύπωση πως το γκολ ήταν θέμα χρόνου.
Όποιος αγνοεί αυτή την πραγματικότητα και περιορίζεται στο πέναλτι που τελικά υπέδειξε ο Θάνος, μαζί με τα λόγια του χάνει και την ουσία. Ο ΠΑΟΚ φαίνεται να λύνει το εκτός έδρας πρόβλημα που τον στοίχειωνε για χρόνια. Έχει τρόπους να κάνει επίδειξη δύναμης στην εξέδρα παρά τις απαγορεύσεις και επίδειξη ανωτερότητας μέσα στο γήπεδο. Πρόκειται για ποιοτικές μεταβολές από εκείνες που έχουν απόλυτη ανάγκη όσες ομάδες πάνε και θέλουν να πάρουν πρωτάθλημα…