Ο Ατρόμητος της Τούμπας, θα είναι ο ΠΑΟΚ

Ο Ατρόμητος της Τούμπας, θα είναι ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ μετέτρεψε το δεύτερο παιγνίδι όχι ακριβώς σε διαδικαστική υπόθεση, αλλά σχετικά διαχειρίσιμη, αφού δε θα χρειαστεί ούτε να σπαταλήσει δυνάμεις, ούτε και φαιά ουσία...

Ο φετινός ΠΑΟΚ είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αφήσει ούτε βαθμό στην έδρα της, ακόμα κι αν τα περισσότερα παιγνίδια τα έδωσε χωρίς κόσμο. Κέρδισε σχετικά άνετα μέχρι και την Έστερσουντ, που του προκάλεσε τον πιο αποτρόπαιο εφιάλτη της σεζόν, κι όπως απέδειξε στην πορεία δεν ήταν αμελητέα ποσότητα.

Ναι μεν δεν έδωσε ντέρμπι μέχρι τώρα εκτός από ένα που ήταν στα χαρτιά, όσα έπαιξε όμως τα κέρδισε και χωρίς να ιδρώσει ιδιαίτερα, ακόμα και στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου γύρου που ήταν δυσκοίλιος.

Αυτός που τον δυσκόλεψε περισσότερο σε σχέση με τους υπόλοιπους ήταν ο σημερινός του αντίπαλος που είναι καλή ομάδα και το απέδειξε και σήμερα, αφού φλέρταρε με το γκολ πιο ορμητικά απ΄ ότι η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Τα παραπάνω δεδομένα έδιναν μεν εξ΄αρχής προβάδισμα στον ΠΑΟΚ, χωρίς ωστόσο να του προκαλούν σιγουριά. πόσο δε όταν μιλάμε για αγώνα κυπέλλου, που η διαφύλαξη του μηδέν ειδικά για τον γηπεδούχο ίσως είναι σημαντικότερο στόχος και από τη νίκη με κάτι σε 2-1.

Φάνηκε και από τις αλλαγές του Λουτσέσκου με πρώτη και καλύτερη τη χρησιμοποίηση του Κουλούρη, ο Ατρόμητος στηρίζει το παιγνίδι του στο ανελέητο τρέξιμο, προτιμότερος ένας επιθετικός που μπορεί να τρέξει περισσότερο, να πιέσει εκτός περιοχής, να διανύσει μεγαλύτερες αποστάσεις με ή χωρίς τη μπάλα, από κάποιον πιο στατικό, που είναι λίρα εκατό όταν η προοπτική του αγώνα είναι να φορτωθεί η αντίπαλη περιοχή, Ο Ατρόμητος όμως δεν είναι ομάδα που θα σου επιτρέψει να τον κλείσεις στα καρέ του.

Η άλλη επιλογή ήταν αυτή του Σακχόφ, ο Ουκρανός είναι πιο αξιόπιστος ανασταλτικά από τον Μαουρίσιο, πατάει περιοχή όντας σε θέση να βάλει «ύπουλα» γκολ, από εκεί που δεν το περιμένεις. Συν τοις άλλοις είναι καλό κορμί και συνεπώς ισορροπείς στο μέτρο του δυνατού την απουσία του υψηλόσωμου Πρίγιοβιτς.

Το παιγνίδι πήγε περίπου όπως αναμενόταν, όλοι υποψιαζόμασταν πως κάθε φορά που ο Ατρόμητος έβρισκε χώρους θα τους εκμεταλλευόταν με τον καλύτερο τρόπο κι εμείς στην κερκίδα θα φτάναμε το τσιγάρο στη γόπα.

Εξίσου αναμενόμενο και το στρωτό παιγνίδι του ΠΑΟΚ χωρίς εξαλλοσύνες, αλλά με τακτική προσήλωση και πίστη πως τελικά το γκολ θα έρθει όσο το κυνηγάμε ορθολογικά.

Έτσι κι έγινε, το γκολ με το οποίο άνοιξε το σκορ ξεκίνησε από καλά οργανωμένη επίθεση με αποκορύφωμα τη ντρίπλα του Βιειρίνια, από εκείνες που μας έκανε να τον λατρέψουμε.

Ο σκόρερ Πέλκας ήταν σε θέση οφσάιντ, από τα λεγόμενα εύκολα οφσάιντ για να διακρίνει ο βοηθός.

Να σας πω την αμαρτία μου προβληματίστηκα έντονα για το πως θα περιγράφω τη φάση, βρέθηκα σε δίλημμα αν θα πρέπει να τη σχολιάσω με τη συνήθη οπτική του απλού θεατή ή να υιοθετήσω το δόγμα κυρ Σάββα που μετά τη βουτιά του Φορτούνη την προηγούμενη Κυριακή, μίλησε για άψογη διαιτησία.

Όπως και να ‘χει, ήταν μια ακόμη αφορμή για ν’ αντιληφθούμε την αναγκαιότητα χρήσης του VAR, είναι μεγάλη κουβέντα βέβαια, τέτοια λάθη όμως θα αποφεύγονται σίγουρα.

Μου φαίνεται αδιανόητο να μπορεί ο διαιτητής να συμβουλεύεται τους βοηθούς του, τον 4ο και όχι ένα μηχάνημα, που αποκλείεται να κάνει λάθος.
Τέλος πάντων.

Το καλό για τον ΠΑΟΚ είναι πως μετέτρεψε το δεύτερο παιγνίδι όχι ακριβώς σε διαδικαστική υπόθεση, αλλά σχετικά διαχειρίσιμη, αφού δε θα χρειαστεί ούτε να σπαταλήσει δυνάμεις, ούτε και φαιά ουσία για το που και πως θα ρίξει το βάρος…

Ειδικά όταν τον περιμένουν δυο συνεχόμενοι εκτός έδρας αγώνες σε Αγρίνιο και Γιάννενα.
Ο Ατρόμητος άξιζε σίγουρα κάτι καλύτερο σήμερα, η φετινή του παρουσία μάλιστα δημιουργούσε τις προϋποθέσεις να πετύχει κάτι καλό στο κύπελλο, μια η μάχη των βουβαλιών στο πρωτάθλημα δεν αφήνει πολλά περιθώρια στα βατράχια.

Είναι άτυχος όμως επειδή κληρώθηκε με την πιο αξιόπιστη ομάδα που υπάρχει σήμερα, ενώ δεν πρέπει να λησμονούμε πως στην προηγούμενη επίσκεψή του στο ίδιο γήπεδο για την ίδια διοργάνωση πέντε χρόνια πριν παρά κάτι ημέρες, είχε προκριθεί χάρη σε ένα γκολ που έβαλε για πάρτη του ο αέρας…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ