Φέτος ο ΠΑΟΚ ξέμεινε από εναλλακτικές επιλογές, ξέμεινε κι από ποιότητα στα παιχνίδια με την Κράσνονταρ. Να είναι άραγε αυτή η κατάσταση μόνο ευθύνη του προπονητή;
Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε τίμημα στο πρωτάθλημα για να παίξει στους Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και δεν τα κατάφερε. Τώρα μετράει μια αποτυχία κι έχει να ανέβει έναν Γολγοθά μένοντας ήδη τέσσερεις βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό στην κούρσα για την διεκδίκηση του τίτλου.
Αναφέρομαι στο τίμημα γιατί μόνο αν το δεις έτσι μπορείς να μιλήσεις για αποτυχία. Ετσι κι αλλιώς ήταν πολύ δύσκολο να μπει στους Ομίλους η ομάδα του Φερέιρα. Κι όσα πέτυχα στον δρόμο προς τα αστέρια δεν είναι λίγα. Αφησε έξω Μπεσίκτας και Μπενφίκα και το πάλεψε στα ίσα με την Κράσνονταρ.
Αντιλαμβάνομαι πως αυτές τις ώρες οι οπαδοί του ΠΑΟΚ βλέπουν το ποτήρι μισοάδειο. Λογικό αν αναλογίζονται ότι έχουν δυο κακές ισοπαλίες στο πρωτάθλημα. Σε παιχνίδια που το λογαριάζεις από τρεις βαθμούς το καθένα. Εκεί νομίζω ότι πρέπει να εστιαστεί η αποτυχία, αν υπάρχει τέτοια. Ολοι γνωρίζουν πως αναπάντεχες βαθμολογικές απώλειες στο πρωτάθλημα μπορεί να κοστίσουν νέα αποτυχία στο πρωτάθλημα.
Σπουδαία απόδοση απέναντι στην Κράσνονταρ δεν έπαιξε ο ΠΑΟΚ. Είχε την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο, έχασε μια -δυο ευκαιρίες αλλά φαινόταν πως η άμυνά του ήταν ευάλωτη στις αντεπιθέσεις των Ρώσων. Εκείνο που προβλημάτισε ήταν πως ο ΠΑΟΚ δεν είχε ιδιαίτερη ένταση στο παιχνίδι του.
Οι δε αμυντικοί του χαφ, Σβάμπ και Ελ Καντουρί ενώ είχαν συμμετοχή στην οργάνωση του παιχνιδιού, ήταν μάλλον αδύναμοι στο μαρκάρισμα των αντιπάλων με αποτέλεσμα οι περισσότερες από τις αντεπιθέσεις της Κράσνονταρ να «σκάνε» στην περιοχή του Ζίβκοβιτς. Κι έτσι όμως, ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος και θα μπορούσε να πετύχει γκολ.
Ωστόσο το πρόβλημα στην κορυφή της επίθεσης ήταν φανερό κι ο Φερέιρα άργησε να το θεραπεύσει με τον Τσόλακ που είναι καθαρόαιμο φορ περιοχής. Κι εκεί που στο δεύτερο ημίχρονο το αποφάσισε κι ανέβασε την πίεση, ήρθε το τραγικό λάθος του άπειρου και άτυχου Μιχαηλίδη να ευεργετήσει του Ρώσους. Ηταν μια επίθεση από τα πλάγια κατά την εκδήλωση της οποία ο Ουαγκέ δεν πρόλαβε να γυρίσει έγκαιρα και η ζημιά έγινε.
Η Κράσνονταρ είναι κατά πολύ ακριβότερη ομάδα σε σύγκριση με τους Θεσσαλονικείς. Στο γήπεδο η διαφορά αυτή φάνηκε και ειδικά στην επίθεση. Εκεί με εξαίρεση τον Τσόλακ ο Φερέιρα δεν είχε κάτι να φέρει από τον πάγκο για να αλλάξει την κατάσταση. Πέρσι είχε τον Βιεϊρίνια, τον Λημνιό, τον Μπίσεσβαρ, τον Ακπομπ, τον Ζαμπά. Φέτος ξέμεινε από εναλλακτικές επιλογές, ξέμεινε κι από ποιότητα. Να είναι άραγε αυτή η κατάσταση μόνο ευθύνη του προπονητή;