Nέα Ζηλανδία – Σλοβενία 78-104: Στα ημιτελικά και κόντρα στην Ελλάδα ο Ντόντσιτς και η παρέα του

Nέα Ζηλανδία – Σλοβενία 78-104: Στα ημιτελικά και κόντρα στην Ελλάδα ο Ντόντσιτς και η παρέα του

Η Σλοβενία επιβλήθηκε της Νέας Ζηλανδίας με 104-78 όμως δεν κάλυψε της διαφορά των 29 πόντων που χρειαζόταν και έτσι τερμάτισε δεύτερη στον όμιλο, περιμένοντας την Ελλάδα στα ημιτελικά.

Στην επόμενη φάση του Προολυμπιακού τουρνουά πέρασε η Σλοβενία που νίκησε τη Νέα Ζηλανδία με 104-78 και πλέον περιμένει να μάθει την αντίπαλό της στα ημιτελικά που λογικά θα είναι η Ελλάδα, η οποία πρέπει να νικήσει την Αίγυπτο σε λίγη ώρα.

Το σύνολο του Αλεξάντερ Σέκουλιτς ήθελε νίκη με 29 πόντους διαφορά για να τερματίσει εκείνη πρώτη στον όμιλο, και παρότι είχε τις ευκαιρίες δεν τα κατάφερε, και έτσι κατά πάσα πιθανότητα θα πέσει πάνω στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την παρέα του.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν φυσικά ο Λούκα Ντόντσιτς που σταμάτησε στους 36 πόντους, έχοντας παράλληλα 11 ριμπάουντ και 10 ασίστ σε ένα μεγαλοπρεπές τριπλ-νταμπ, αλλά και ένα χαμένο σουτ στο τέλος για να φέρει τη διαφορά στους 29. Από την άλλη πλευρά, ο Σέι Ιλί μέτρησε 28 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Οι Σλοβένοι μπήκαν με το πόδι στο… γκάζι παίρνοντας από νωρίς διψήφια διαφορά. Οι Νεοζηλανδοί όμως απάντησαν στο δεύτερο δεκάλεπτο και πλησίασαν σε μονοψήφια επίπεδα. Ωστόσο στο δεύτερο μέρος, ο Ντόντσιτς και η παρέα του αύξησαν το προβάδισμά τους, κυνήγησαν τη διαφορά για την πρώτη θέση, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Τα δεκάλεπτα: 9-27, 39-46, 57-77, 78-104

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα*

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ