Ο Νικ Καλάθης και η… απελευθέρωση του Τόμας Γουόκαπ (vids)

Ο Νικ Καλάθης και η… απελευθέρωση του Τόμας Γουόκαπ (vids)

Ο Τόμας Γουόκαπ στην χθεσινή του εμφάνιση ανέλαβε ρόλο «εκτελεστή» και είχε στο πλάι του τον Νικ Καλάθη που είχε επωμιστεί αυτόν του δημιουργού, διώχνοντας το άγχος και την πίεση του «Θωμά».

Το προηγούμενο διάστημα έχει γραφτεί και ειπωθεί πως Νικ Καλάθης και Τόμας Γουόκαπ είναι το ιδανικό δίδυμο για αυτήν την Εθνική ομάδα, γιατί είναι δύο παίκτες με χαρακτηριστικά όμοια.

Εχθές το βράδυ όμως ο Γουόκαπ «εκτελούσε» και ο Καλάθης μοίραζε το παιχνίδι μαεστρικά, όπως συνηθίζει άλλωστε στους συμπαίκτες του. Ο «Θωμάς» είχε 17 (!) πόντους και καμία ασίστ, ενώ ο Νικ μοίρασε 11 και έκανε τον συμπαίκτη του να φαίνεται απελευθερωμένος από το άγχος και την πίεση.

Διαβάστε επίσης: «Στον έβδομο ουρανό όλοι αδέρφια»: 20 χρόνια μετά το… Έβερεστ του ελληνικού ποδοσφαίρου (vid)

Το εξωφρενικό 66.7% και το… 50%

Ο Νικ εκτός από τις 11 ασίστ  για μόλις ένα λάθος, σκόραρε παράλληλα και 12 πόντους με 2/3 τρίποντα, ποσοστό που μας κάνει 66.7% για έναν παίκτη που με την Εθνική Ελλάδος μεταμορφώνεται σε σουτέρ του 50% και άνω.

Ο Τόμας Γουόκαπ είχε 3/6 τρίποντα που μας κάνει 50% για έναν παίκτη που «λέγεται» πως είναι στην Εθνική για να παίζει άμυνα… Τα πράγματα όμως είναι λιγάκι διαφορετικά για έναν παίκτη που παίζει ασταμάτητα εδώ και δύο χρόνια. Σκόραρε 17 πόντους με 6/9 σουτ και έδειξε απελευθερωμένος και με αυτοπεποίθηση για να εκτελέσει όταν η άμυνα προσαρμόζεται προς τα μέσα ελέω… Γιάννη.

Αυτό θα είναι απόλυτα κομβικό να συμβεί στην πορεία του τουρνουά, εκεί που κρίνονται όλα, δηλαδή στα νοκ άουτ, θα πρέπει όλοι οι περιφερειακοί και κυρίως ο Γουόκαπ να είναι έτοιμοι να εκτελέσουν και να το κάνουν καλά, όταν θα υπάρξουν οι προϋποθέσεις. Ελεύθερα σουτ θα υπάρχουν και θα πρέπει να τα βάλουμε.

Αν το κάνουμε αυτό τότε πιθανότατα θα είμαστε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά από 16 ολόκληρα χρόνια και ο Σπανούλης θα μπορεί να πάρει εκδίκηση για αυτό το χαμένο σουτ, ένα μεσημέρι απέναντι στους Αργεντίνους το 2008.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ