Στο χέρι μας η πρόκριση

Στο χέρι μας η πρόκριση

Η Εθνική δείχνει πανέτοιμη για τη μεγάλη πρόκληση και την επιστροφή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες...

Ο εξαιρετικά πιθανός τελικός Κροατίας-Ελλάδας την Κυριακή το βράδυ στο ΣΕΦ για μια θέση στο Παρίσι είναι πολύ δύσκολο να σπάσει με βάση την πρώτη εικόνα που έδειξαν οι αντίπαλοί μας, τόσο η Δομινικανή Δημοκρατία με την οποία παίζουμε στην πρεμιέρα του προκριματικού τουρνουά το βράδυ της Τετάρτης όσο και η Σλοβενία του μέγα (αλλά απελπιστικά μόνου) Λούκα Ντόντσιτς με την οποία εκτός συνταρακτικού απροόπτου θα βρεθούμε αντιμέτωποι στον απογευματινό (17.30) ημιτελικό του Σαββάτου.

Η Εθνική με βάση το υλικό της αλλά και αυτά που έχει δείξει μέχρι τώρα στα τρία φιλικά της, θα αποτελέσει τρομερή έκπληξη εάν συναντήσει μεγάλη αντίσταση από Δομινικανή Δημοκρατία, Αίγυπτο αλλά και Σλοβενία.

Διαβάστε επίσης: Οι «μικροί» του Μεντιλίμπαρ, το «νέο αίμα», οι «έμπειροι», ο 6ος του Youth League και οι μεταγραφές

Η «επίσημη αγαπημένη» δείχνει πανέτοιμη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Στον επερχόμενο τελικό με την Κροατία, τα πράγματα θα είναι σαφώς πιο δύσκολα αλλά και εκεί εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη δική μας απόδοση για το αν θα μπορέσουμε να επιβάλλουμε το ρυθμό μας.

Οι Κροάτες έδειξαν εξαιρετική ομαδικότητα χωρίς έναν μόνο πρωταγωνιστή (έστω και αν ο Σάριτς έκανε πράγματα και θαύματα με τρίπλ ντάμπλ 19π., 10 ασίστ και 10 ριμπ.) και σε πιθανό συναπάντημα στον τελικό θα χρειαστεί από μέρους μας μεγάλη αυταπάρνηση στην άμυνα καθαρό μυαλό και πολύ δυνατές μάχες κάτω από τα καλάθια.

Πρώτα φυσικά υπάρχει η Δομινικανή Δημοκρατία και η Αίγυπτος και μετά η Σλοβενία και είναι δεδομένο ότι οι διεθνείς μας θα πορευτούν βήμα βήμα αλλά δεν παύει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να είναι το φαβορί.

Απέναντι στην Κροατία σε ένα άλλο προκριματικό τουρνουά το 2016 στο Τορίνο στο ντεμπούτο του Γιάννη Αντετοκούνμπο με την Εθνική σε Προολυμπιακό η Κροατία μας άφησε εκτός νυμφώνος από νωρίς ενώ αργότερα «πέταξε» έξω και τους διοργανωτές Ιταλούς και ταξίδεψε αυτή στο Ρίο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Άλλες εποχές, άλλες ομάδες και σε ουδέτερη έδρα.

Όπως και να έχει η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη δείχνει πανέτοιμη για την μεγάλη πρόκληση προκειμένου να επιστρέψει στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη από την εποχή που ακόμα ο Kill Bill ήταν παίκτης και ήταν ο άνθρωπος που είχε πάρει το τελευταίο σουτ κόντρα στην Αργεντινή με τη μπάλα να βρίσκει σίδερο και να μένουμε εκτός της ζώνης των μεταλλίων των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου το 2008.

Το βάθος στον πάγκο, η ποιότητα των παικτών μας σε συνδυασμό με την έδρα δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα με τον Βασίλη Σπανούλη να δείχνει έτοιμος για την πρόκληση.
Η Κυριακή είναι τόσο κοντά όσο και μακριά και το ζητούμενο είναι αρχικά η πρώτη νίκη απέναντι στη Δομινικανή Δημοκρατία το βράδυ της Τετάρτης.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ