Το μπάσκετ των Γουόριορς και ο τρομερός Λούκα Ντόντσιτς (vids)

Το μπάσκετ των Γουόριορς και ο τρομερός Λούκα Ντόντσιτς (vids)

Δείτε την απίθανη κίνηση του Σλοβένου άσσου.

Πριν από δύο μέρες οι Golden State Warriors αντιμετώπισαν τους Dallas Mavericks στην κατάμεστη και πάντα θορυβώδη Oracle Arena. Στο παιχνίδι συνέβησαν ορισμένα ενδιαφέροντα πραγματάκια. Καταρχάς οι πρωταθλητές επικράτησαν, όμως δυσκολεύτηκαν πολύ περισσότερο από όσο θα περιμέναμε.

Παρά το γεγονός ότι αγωνιζόντουσαν εντός έδρας η αναμέτρηση εξελίχθηκε σε ντέρμπυ, με τους Πολεμιστές να χρειάζονται ένα απίθανο τρίποντο του Durant για να ξεμπερδέψουν με τους μαχητικούς Mavericks. Προφανώς δεν συντρέχει και τόσο μεγάλος λόγος ανησυχίας. Όλες οι σύλλογοι δικαιούνται κακές βραδιές.

Επιπλέον οι Warriors έχουν σταματήσει ήδη από πέρσι να ασχολούνται με την regular season – φυλάνε τις δυνάμεις τους για τον Μάιο, όταν θα ξεκινήσουν τα απαιτητικά playoffs. Προσωπικά πάντως, μου λείπει το μπάσκετ που έπαιζαν τα πρώτα δύο χρόνια – πριν δηλαδή ο KD καταφθάσει στο San Francisco.

Η φιλοσοφία του Steve Kerr στηρίζεται στην εξής φαινομενικά απλή αρχή: Είναι δυσκολότερο να μαρκάρεις ένα παίκτη που βρίσκεται διαρκώς σε κίνηση, παρά όταν αυτός μένει σταθερός. Παρατηρείστε πόσο όμορφα κυκλοφορούν την μπάλα – κανένας δεν μένει στατικός. Όλοι συμμετέχουν στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας.

Το τελευταίο διάστημα έχω βαρεθεί να τους βλέπω να δίνουν την μπάλα στον Durant και να τον παρακολουθούν να επιτίθεται ολομόναχος, στον προσωπικό του αντίπαλο. Ναι είναι παιχταράς, όμως η εν λόγω τακτική δεν αντιπροσωπεύει το μπάσκετ των Warriors.

Από την άλλη το Dallas στηρίχθηκε για μία ακόμη φορά στον εξαιρετικό Luka Doncic (19 πόντοι/3 rebound/5 assists), ο οποίος συνεχίζει τις καταπληκτικές εμφανίσεις και έχει κατορθώσει μέσα σε δύο μόλις μήνες, να κερδίσει την καθολική εκτίμηση των απανταχού συναδέλφων του. Οι δηλώσεις του Draymond Green μετά την λήξη της αναμέτρησης είναι νομίζω χαρακτηριστικές: « Ο Doncic αποτελεί ήδη πρόβλημα», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο 19χρονος Σλοβένος βέβαια, έχει σκλαβώσει τους Αμερικανούς και με την αψεγάδιαστη συμπεριφορά του εκτός γηπέδου. Κάποια στιγμή προσπαθεί να τελειώσει μια φάση με lay up – δέχεται φάουλ από τον αντίπαλο του και προσγειώνεται κάπως άτσαλα στο σώμα ενός νεαρού φιλάθλου, ο οποίος κάθεται σε μια θέση πολύ κοντά στο παρκέ.

Ο πιτσιρικάς δείχνει να πονάει και ο Luka σπεύδει αμέσως να τον παρηγορήσει. Μάλιστα μετά το τέλος του αγώνα, του χάρισε μια υπογεγραμμένη φανέλα με το όνομα του. Η χαρά στο πρόσωπο του φιλάθλου, αντιπροσωπεύει θεωρώ και την ουσία του αθλητισμού. Μπράβο στον Luka.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ