Ο κομισάριος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ, αναγνώρισε ότι η φετινή διοργάνωση του All Star Game δεν είχε την επιτυχία που αναμενόταν και χαρακτήρισε τη νέα μορφή του ως αποτυχία.
Ο κομισάριος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ, παραδέχτηκε την αποτυχία της νέας μορφής του All Star Game, επισημαίνοντας ότι η ιστορική γιορτή του κορυφαίου πρωταθλήματος συνεχίζει να παρουσιάζει φθίνουσα πορεία τα τελευταία χρόνια.
Φέτος, ο αγώνας συγκέντρωσε 4,7 εκατομμύρια τηλεθεατές μέσω των πλατφορμών του TNT, σημειώνοντας μείωση 13% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Μάλιστα, ο μόνος αγώνας All-Star με ακόμη χαμηλότερη τηλεθέαση ήταν αυτός του 2023, με 4,6 εκατομμύρια θεατές.
Διαβάστε επίσης: Μπόγρης για Σπανούλη: «Το επόμενο στον πάγκο τον σωστό»
Τι δήλωσε ο Σίλβερ
«Πιστεύω ότι σημειώσαμε κάποια πρόοδο, αλλά είναι σχεδόν αδύνατο να το μετρήσουμε. Ήταν λίγο καλύτερο, αλλά αποτύχαμε. Δεν έχουμε καταφέρει ακόμη να δημιουργήσουμε ένα All-Star Game για το οποίο να μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι, τόσο εμείς όσο και οι παίκτες μας».
Η φετινή διοργάνωση του All-Star Game περιλάμβανε τέσσερις ομάδες που διαγωνίστηκαν σε ένα μίνι τουρνουά τριών αγώνων, με 24 All-Stars να κατατάσσονται σε τρεις ομάδες στο Σαν Φρανσίσκο. Η τέταρτη ομάδα σχηματίστηκε από τον νικητή του Rising Stars event, το οποίο είχε πραγματοποιηθεί δύο ημέρες νωρίτερα.
Ο Άνταμ Σίλβερ, κομισάριος του ΝΒΑ, παραδέχτηκε ότι οι αλλαγές που έγιναν στο φετινό All-Star Game δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα. «Αναδιαρθρώσαμε το φετινό All-Star Game στο Σαν Φρανσίσκο με σκοπό να ενισχύσουμε το ψυχαγωγικό κομμάτι, αλλά νομίζω ότι αυτό δεν λειτούργησε όπως περιμέναμε», δήλωσε. Συμπλήρωσε επίσης ότι τα διαλείμματα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ήταν υπερβολικά μεγάλα και αναγνώρισε ότι υπήρχε μια καλή πρόθεση πίσω από αυτές τις αλλαγές: «Ήταν μια ευκαιρία να τιμήσουμε το TNT, αφού ήταν το τελευταίο του All-Star Game. Οι προθέσεις ήταν καλές».
Αξιοσημείωτο είναι ότι το All-Star Game της επόμενης χρονιάς θα μεταδοθεί από το NBC, το οποίο αναλαμβάνει την κάλυψη μετά από 23 χρόνια παρουσίας του TNT. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί παράλληλα με τη μετάδοση των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Μιλάνο και την Κορτίνα. «Το NBC είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένο που θα μεταδώσει το All-Star Game ως κορυφαίο αθλητικό προϊόν», δήλωσε ο Σίλβερ.
Αν και το Four Nations Face-Off στο NHL απέφερε επιτυχία, ο Σίλβερ ανέφερε ότι η λίγκα δεν εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να εφαρμόσει ένα φορμάτ «ΗΠΑ εναντίον Υπόλοιπου Κόσμου» για το επόμενο All-Star Game. «Δεν είμαι σίγουρος ότι θα είχε νόημα, λόγω του επιπέδου ανάπτυξης των παικτών», εξήγησε, προσθέτοντας ότι δεν είναι δίκαιο να συγκεντρώνουμε όλες τις άλλες χώρες σε ένα σύνολο, καθώς οι παίκτες έχουν πια φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο.
Η μορφή του All-Star Game για την επόμενη χρονιά παραμένει αβέβαιη, καθώς ο Σίλβερ δήλωσε ότι η λίγκα «επιστρέφει λίγο στο σχεδιαστήριο» και απομακρύνεται από το μίνι τουρνουά τριών αγώνων που εφαρμόστηκε φέτος, προκειμένου να βρει μια πιο επιτυχημένη και συναρπαστική δομή για το μέλλον.
Επιμέλεια: Χριστίνα Κουλουκουρά