Λίλαρντ: «Η περσινή σεζόν ήταν η δυσκολότερη της καριέρας μου»

Ο Ντέιμιαν Λίλαρντ χαρακτήρισε την περσινή σεζόν ως την δυσκολότερη της καριέρας του και δήλωσε έτοιμος για να πάρει την εκδίκηση του φέτος.

Ο Ντέιμιαν Λίλαρντ μετακόμισε στους Μιλγουόκι Μπακς, μέσω ανταλλαγής από τους Πόρτλαντ Μπλέιζερς πριν από το περυσινό training camp των ομάδων.

Ο σταρ των Μπακς παραδέχτηκε πως η πρώτη του χρονιά με τα ελάφια δεν ήταν όπως την φανταζόταν, καθώς αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα με τραυματισμούς.

Ο 34χρονος πλέι μέικερ, μιλώντας στο FOX Sports, χαρακτήρισε την πρώτη του σεζόν στους Μπακς ως την δυσκολότερη της καριέρας του, όμως δήλωσε έτοιμος για να πάρει την εκδίκησή του φέτος, ενώ αναφέρθηκε και στη συνύπαρξη του με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ντέιμιαν Λίλαρντ:

Για την περσινή σεζόν: «Πιθανότατα η περσινή σεζόν να ήταν η δυσκολότερη της καριέρας μου. Δεν είναι ότι έγινα ανταλλαγή στη μέση της σεζόν ή κάτι τέτοιο. Συνέβη ακριβώς πριν την έναρξη του training camp. Δεν ήξερα πού θα κατέληγα.

Παράλληλα βίωνα κι ένα διαζύγιο και έχω τρία παιδιά. Το να είμαι μακριά από τα παιδιά μου και χωρίς να υπάρχει σαφές πρόγραμμα για το πότε θα τα ξαναδώ ήταν δύσκολο.

Έπρεπε να προσπαθώ συνεχώς να διαχειρίζομαι όλα αυτά και την ίδια στιγμή να παίζω σε υψηλό επίπεδο. Ήταν απλά δύσκολο.

Προσπάθησα να εμφανίζομαι κάθε βράδυ και να κάνω το καλύτερο δυνατό, αλλά όταν σε απασχολούν πολλά δεν είναι πάντα εύκολο αυτό. Πέρυσι ήταν μια τέτοια σεζόν για εμένα. Νομίζω πως αυτό ανήκει στο παρελθόν όμως».

Για τη νέα σεζόν του NBA και την εκδίκηση που αναζητά: «Φέτος θέλω να πάρω την εκδίκησή μου όμως. Νομίζω ότι πολλές φορές οι άνθρωποι μιλούν για εκδίκηση σαν να επιθυμούν να το κάνουν για όλους τους άλλους.

Εγώ πιστεύω όμως ότι η εκδίκηση είναι κάτι που οφείλω στον εαυτό μου και σε κανέναν άλλον. Ξέρω τι έγινε την περασμένη σεζόν. Και ξέρω τι με κάνει να είμαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου και εστιάζω μόνο σε αυτό».

Για τη συνύπαρξη του με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Πιστεύω ότι μπορούμε να είμαστε από τα πιο κυρίαρχα δίδυμα στο NBA. «Δεν είναι ότι πρέπει να κάνουμε κάτι ιδιαίτερο. Αυτά στα οποία είναι κυρίαρχος εκείνος και αυτά που κάνω εγώ καλά πάνε μαζί.

Πρέπει και οι δύο να είμαστε επιθετικοί και να καταλαβαίνουμε τις στιγμές και τις καταστάσεις όπου μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τον άλλον για να δημιουργήσουμε πλεονεκτήματα και να εμπιστευτούμε τα ένστικτά μας. Όσο περνούσε ο καιρός, γινόμασταν όλο και πιο καλοί και φέτος θα είναι ακόμα καλύτερα»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από