Μάτζικ Τζόνσον: «Ο Κόμπι πρέπει να είναι στην κουβέντα για τον GOAT»

Μάτζικ Τζόνσον: «Ο Κόμπι πρέπει να είναι στην κουβέντα για τον GOAT»

Την άποψή του ότι ο Κόμπι Μπράιαντ ανήκει στην κουβέντα για τον καλύτερο παίκτη όλων των εποχών εξέφρασε ο Μάτζικ Τζόνσον.

Κάθε φορά που σε οποιαδήποτε παρέα η συζήτηση πηγαίνει προς το ποιος είναι ο GOAT στο άθλημα του μπάσκετ (Greatest of All Time, δηλαδή καλύτερος παίκτης όλων των εποχών), τα ονόματα των Μάικλ Τζόρνταν και ΛεΜπρόν Τζέιμς είναι αυτά που κυριαρχούν.

Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις συγκρούονται δύο γενιές μέσα από τα είδωλά τους, ωστόσο υπάρχει ακόμα ένας παίκτης που, σύμφωνα τουλάχιστον με τον Μάτζικ Τζόνσον, θα έπρεπε να μπαίνει και αυτός στο debate.

Διαβάστε επίσης: Τα όνειρα μας «φύτρωσαν» στο χορτάρι του Μαρακανά

Ο Θρύλος των Λέικερς, υποστήριξε σε συνέντευξή του ότι ο Κόμπι Μπράιαντ πρέπει να συμπεριληφθεί στην κουβέντα για τον κορυφαίο λέγοντας:

«Ξέρουμε ότι ο Κόμπι ανήκει στην συζήτηση για τον GOAT, ακόμα και σήμερα. Αν σκεφτούμε τι σημαίνει ο Κόμπι για το μπάσκετ σε παγκόσμιο επίπεδο… επιθετικά για εμένα είναι ο δεύτερος καλύτερος παίκτης στις θέσεις του σούτινγκ γκαρντ και του σμολ φόργουορντ μετά τον Μάικλ Τζόρνταν.

Στον τομέα του σκοραρίσματος, κανείς δεν μπορούσε να τον Κόμπι, όπως δεν μπορούσε να σταματήσει και τον Τζόρνταν.

Όταν το παιχνίδι κρίνεται, αν έπρεπε να έχω έναν παίκτη, θα διάλεγα έναν εκ των Τζόρνταν ή Κόμπι, επειδή ξέρω πως είτε θα σκόραραν, είτε θα κέρδιζαν φάουλ και θα έβαζαν τις βολές. Έχουμε δει τον Κόμπι να το κάνει τόσες φορές. Και κάτι άλλο… ποιος σημειώνει 60 πόντους στο τελευταίο παιχνίδι του όπως ο Κόμπι; Ήμουν εκεί και από την 3η περίοδο κι έπειτα κανείς δεν καθόταν.

Πάντα θα θυμόμαστε ότι αυτός ο τύπος κέρδισε 5 πρωταθλήματα και έπαιζε κάθε παιχνίδι σαν να είναι το τελευταίο του. Θυμάμαι όταν είχε δικαστήριο στο Ντένβερ. Ερχόταν απευθείας από το δικαστήριο στο Λος Άντζελες μετά από πτήση και σκόραρε 45 και 50 πόντους.

Δεν θα υπάρξει άλλος Κόμπι. Έχω πει στον κόσμο ότι ήταν ξεχωριστός. Λάτρευε να παίζει για τους Λείκερς, λάτρευε την πόλη. Δούλεψε με κάθε παίκτη που ήθελε να δουλέψει μαζί του.

Μπορείτε να ρωτήσετε όλα τα μέλη αυτής της γενιάς, ποιος τους βοήθησε. Ακόμα και ο ΛεΜπρόν και ο Γουέιντ λένε ότι έμαθαν πολλά από αυτόν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008. Πρέπει να δώσουμε εύσημα στον Κόμπι επειδή άλλαξε το άθλημα και το βοήθησε να αναπτυχθεί σε παγκόσμιο επίπεδο».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ