Ρεπορτάζ στον Καναδά εξηγεί: «Γιατί οι Ράπτορς δεν αφήνουν τον Βεζένκοφ να φύγει»

Ρεπορτάζ στον Καναδά εξηγεί: «Γιατί οι Ράπτορς δεν αφήνουν τον Βεζένκοφ να φύγει»

Αναλυτικό ρεπορτάζ από τον Καναδά εξηγεί γιατί η υπόθεση του Σάσα Βεζένκοφ δεν είναι τόσο απλή - Η στάση των Ράπτορς, η επιθυμία του Βούλγαρου φόργουορντ και τα συμβόλαιο

Ο Σάσα Βεζένκοφ μπορεί να έχει συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό για την επιστροφή του στους ερυθρόλευκους, ωστόσο ο Βούλγαρος φόργουορντ ακόμα είναι παίκτης των Τορόντο Ράπτορς στους οποίους ανήκει εδώ και λίγες μέρες όταν έγινε trade από τους Σακραμέντο Κινγκς.

Ο 28χρονος άσος για να ολοκληρώσει το deal με τους Πειραιώτες πρέπει πρώτα να μείνει ελεύθερος κάτι που για την ώρα δεν έχει πραγματοποιηθεί. Μάλιστα, σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ από τον Καναδά, η αποδέσμευση του Βεζένκοφ από τους Ράπτορς δεν είναι μια απλή υπόθεση παρά την επιθυμία του παίκτη να επιστρέψει στην Ευρώπη για λογαριασμό του Ολυμπιακού.

Διαβάστε επίσης: Θρύλος ως παίκτης, θρύλος και ως προπονητής! (vids)

Το συμβόλαιο του Βεζένκοφ και η επιθυμία του παίκτη

Σύμφωνα με το «RaptorsRapture», ο Βεζένκοφ δεν θέλει να αγωνιστεί σε κάποια ομάδα του ΝΒΑ, ενώ έχει έρθει ήδη σε συμφωνία με τον Ολυμπιακό για ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο. Ο Βούλγαρος διεθνής άσος δεν έμεινε ευχαριστημένος στη rookie του σεζόν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, όπου κατέγραψε 42 συμμετοχές, με 12,2 λεπτά κατά μέσο όρο.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει τώρα ο Βεζένκοφ, ωστόσο, είναι ότι δεν μπορεί απλά να φύγει και να υπογράψει στην Ευρώπη. Δεν είναι free agent και αυτό ισχύει τόσο για το συμβόλαιό του στο ΝΒΑ όσο και για την δυνατότητα που έχει να υπογράψει στην Ευρώπη. Όπως οι ομάδες του ΝΒΑ συχνά πρέπει να «εξαγοράσουν» το συμβόλαιο ενός παίκτη στην Ευρώπη για να έχουν τα δικαιώματά του, έτσι και ο Βεζένκοφ θα έπρεπε να «φύγει» από το συμβόλαιό του στην Αμερική για να μείνει ελεύθερος να παίξει στον Ολυμπιακό.

Δυστυχώς για τον Βεζένκοφ, οι Τορόντο Ράπτορς δεν δείχνουν πρόθυμοι να τον αφήσουν απλώς να φύγει, καθώς δεν θέλουν να χάσουν ένα σημαντικό ποσό από τον προϋπολογισμό τους, ενώ την ίδια ώρα πιστεύουν ότι μπορούν να αξιοποιήσουν αγωνιστικά τον άλλοτε MVP της Euroleague.

Αρχικά, ο Βεζένκοφ έχει συμβόλαιο αυτή τη σεζόν για 6,6 εκατομμύρια δολάρια, με οψιόν για 6,9 εκατομμύρια δολάρια την επόμενη σεζόν. Οι Ράπτορς δεν έχουν κανένα λόγο απλώς να τον παραιτηθούν και να έχουν αυτά τα χρήματα στον προϋπολογισμό τους χωρίς να μπορούν να τα αξιοποιήσουν.

Η πρόθεση των Ράπτορς

Επιπλέον, η ομάδα από το Τορόντο δεν είναι αρνητική στη παραμονή του Βούλγαρου φόργουορντ, αφού μπορεί να δώσει βάθος στο ρόστερ τους, δίνοντας ποιοτικές λύσεις. «Οι δεξιότητές του είναι επίσης πολύ ενδιαφέρουσες για να ταιριάζει σε μια ομάδα με πολλούς πλέι μέικερ στους Μπαρνς, Μπάρετ και Κουίκλεϊ. Είναι καλός αμυντικός, και η κίνηση του χωρίς την μπάλας πιθανότατα θα του επέτρεπε να ευδοκιμήσει με τους Ράπτορς και στο σύστημα του Ντάρκο Ραγιάκοβιτς», τονίζει το εν λόγω ρεπορτάζ.

Είναι πολύ λογικό για τους Ράπτορς να πιστεύουν ότι έχουν έναν παίκτη που θα μπορούσε να εξελιχθεί στο σύστημά τους και να γίνει ένα ενεργό μέλος στο rotation της ομάδας, τον οποίο θα μπορούσαν να υπογράψουν εκ νέου σε δύο χρόνια. Ένα πλάνο, όμως, που δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες αν οι Ράπτορς τελικά δεν καταφέρουν να πείσουν τον Βεζένκοφ να παραμείνει στο ΝΒΑ και να τιμήσει το συμβόλαιό του.

Τα βήματα για την ελευθερία του Βεζένκοφ

Είναι πιθανό ο Βεζένκοφ απλά να μην εμφανιστεί ποτέ και να προσπαθήσει να αναγκάσει το Τορόντο να τον αποδεσμεύσει, αλλά αυτό είναι εξαιρετικά απίθανο δεδομένου ότι τελικά το συμβόλαιό του θα ανατραπεί και δεν θα φτάσει γρηγορότερα στην ελευθερία του.

Η άλλη επιλογή είναι μια εξαγορά συμβολαίου, και αυτό μπορεί να είναι το πιο πιθανό αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή. Ο Βεζένκοφ συμφωνεί να εγκαταλείψει το μεγαλύτερο μέρος ή το σύνολο του μισθού του για το 2024-25, οι Ράπτορς αρνούνται την επιλογή της ομάδας και παραιτούνται από τα δικαιώματά του.

Οι διαπραγματεύσεις θα μπορούσαν να γίνουν πιο σκληρές καθώς η καθεμία προσπαθεί να πετύχει τον σκοπό του, ο Βεζένκοφ να βγει από το συμβόλαιό του και το Τορόντο να τον πείσει να μείνει. Στο τέλος, οι Ράπτορς έχουν τον τελευταίο λόγο και μπορούν να αναγκάσουν τον Βεζένκοφ να μείνει.

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ