NBA:«Πόλεμος» για τα μάτια του Λάουρι Μάρκκανεν

NBA:«Πόλεμος» για τα μάτια του Λάουρι Μάρκκανεν

Ο Λάουρι Μάρκκανεν βρίσκεται κοντά στην αποχώρηση από τους Γιούτα Τζαζ και οι μνηστήρες έχουν ξεκινήσει ήδη να μαζεύονται

Φωτιές… ανάβουν οι φήμες στο ΝΒΑ ότι η Γιούτα (Τζαζ) είναι έτοιμοι να παραχωρήσουν τον σταρ της ομάδας τους Λάουρι Μάρκκανεν. Ο Φινλανδός αποκτήθηκε την σεζόν 2022-2023, στην ανταλλαγή που έστελνε τον Ντόνοβαν Μίτσελ στο Κλίβελαντ. Και η προσδοκία ήταν πως γύρω απο το ταλέντο του θα ακούγονταν η… μουσική του rebuild όπως την εμπνεύστηκε ο πολύπειρος GM, Ντάνι Έιντζ. Πολλές φορές όμως κάποιος κάνει σχέδια, και κάποιος… γελά.

Διαβάστε επίσης: Επέκταση συνεργασίας των Καβς με τον Μίτσελ

Δύο χρόνια μετά, ο Μάρκκανεν βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου,  και οι Τζαζ δεν δείχνουν πρόθεση να συνεχίσουν την συνεργασία μαζί του. Κάπως έτσι οι μνηστήρες δεν καθυστέρησαν να εμφανιστούν. Ήδη οι δύο ομάδες που προσπαθούν να τον αποκτήσουν.

Πρώτοι και καλύτεροι οι Γούοριορς του Στεφ Κάρι. Τις προηγούμενες μέρες χάσανε τον Κλέι Τόμπσον, βασικός λίθος της υπέρ-ομάδας των Πολεμιστών που κατέκτησαν τέσσερα πρωταθλήματα σε οκτώ χρόνια, αλλά και την ευκαιρία να αποκτήσουν τον Πολ Τζορτζ αφού αποφάσισε να συνεχίσει στους 76ers. Η ομάδα του Γκόλντεν Στέιτ τα τελευταία δύο χρόνια  προσπαθεί να αξιοποιήσει  τα καλά χρόνια του Στεφ Κάρι ανεπιτυχώς, νιώθοντας πως είναι ένα κομμάτι μακριά από την ολοκλήρωση του παζλ. Δείχνουν πρόθυμοι στην ιδέα της ανταλλαγής του Άντριου Γουίγκινς καθώς και του Μόουζες Μούντι.

Από την άλλη, τα Σπιρούνια του Σαν Αντόνιο, ψάχνουν κάθε τρόπο για να ενισχύσουν το ρόστερ του Πόποβιτς που προσπαθεί να χτίσει γύρω από το παιδί θαύμα και rookie της χρονιάς 2023-2024, Βίκτορ Γουεμπανιάμα. Έχουν ήδη αποκτήσει τον Κρις Πολ και με το τέταρτο πικ του φετινού ντραφτ απέκτησαν και τον Στεφόν Καστλ.

Ο Λάουρι Μάρκκανεν στα δύο χρόνια του με τους Γιούτα Τζαζ έχει υπάρξει και τις δύο all-star, χωρίς να έχει φτάσει τα πλέι-οφ. Eίναι ένας  παίκτης με ύψος 2,11  και με άνοιγμα χεριών 2,12 μέτρα, που μπορεί εύκολα να αγωνιστεί στην θέση 3 και 4. Ο Φινλανδός άσσος την περασμένη σεζόν είχε 23,2 πόντους, 8,2 ριμπάουντ και 2 ασσίστ σε 55 συμμετοχές.

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ