The Decision: Θα γίνει ο Σάσα Βεζένκοφ ο «Μήδας» του Ολυμπιακού- Η αντίδραση των Ράπτορς και ο Παναθηναϊκός που περιμένει

The Decision: Θα γίνει ο Σάσα Βεζένκοφ ο «Μήδας» του Ολυμπιακού- Η αντίδραση των Ράπτορς και ο Παναθηναϊκός που περιμένει

Και τώρα που είναι όλα στο τραπέζι: Ο Σάσα Βεζένκοφ πρέπει να αποφασίσει.

Θα επιστρέψει στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό ο Σάσα Βεζένκοφ. Θα πάρει από τους Ερυθρόλευκους το μεγαλύτερο συμβόλαιο που δόθηκε από τα χρόνια του Τζος Τσίλντρες; Αν όντως το επιθυμεί πρέπει να τελειώσει μια ώρα αρχύτερα με τους Ράπτορς πριν από το ξεκίνημα της free agency.

Πρέπει να αφήσει το ΝΒΑ. Και αυτή είναι μια απόφαση δική του 100%. Ούτε ο Ολυμπιακός με τα 16 εκατ ευρώ για τέσσερα χρόνια όπως γράφτηκε. Ούτε άλλος κανείς μπορούν να «καθαρίσουν» αυτή την ιστορία. Επιβεβαιώθηκε άλλωστε μέσα στην ημέρα πως οι Τορόντο Ράπτορς, όπως είπε και ένας ρεπόρτερ της ομάδας, ο Μάικλ Γκρέιντζ τον θέλουν και τον υπολογίζουν κανονικά.

Διαβάστε επίσης: O Λοβέρα και η απόφαση του Ολυμπιακού για Βρουσάι και άλλους δύο

Είχε προηγηθεί σε αυτό το δημοσίευμα του «Sportando» που ανέφερε πως ο Βεζένκοφ θα υπογράψει τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους «ερυθρόλευκους», το οποίο αναμένεται να του αποφέρει συνολικά 16 εκατομμύρια ευρώ. Και όχι μόνο αυτό το παρουσίαζαν και ως ήδη δρομολογημένη υπόθεση, με τον Βούλγαρο να καταλήγει στον Πειραιά.

Λίγες ώρες αργότερα ο ρεπόρτερ του  «Sportsnet» είπε πως «σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν, τα ρεπορτάζ περί αποχώρησης του Σάσα Βεζένκοφ από το NBA για να παίξει στην Ελλάδα δεν ισχύουν.

Ο πρώην παίκτης των Κινγκς έχει ακόμη έναν χρόνο στο συμβόλαιό του, οι Ράπτορς ελέγχουν τα δικαιώματά του και δεν δείχνουν διάθεση να τον αποδεσμεύσουν. Τον περιμένουν στην προετοιμασία τους. Συνεχίστε ό,τι κάνατε» έγραψε  χαρακτηριστικά ο Κρέιντζ.

Το θέμα είναι αν ο Βεζένκοφ θα ανοίξει τα χαρτιά του στους Καναδούς. Αν δηλαδή θα τους ζητήσει να τον αφήσουν ελεύθερο τα επόμενα 24ωρα. Αυτή είναι μια «λεπτομέρεια» που προφανώς οι Ράπτορς δεν μπορεί να την ξέρουν.

Πάντως για να δώσουμε και μια άλλη διάσταση στην ιστορία, τα λεφτά της Ευρώπης είναι πλέον σίγουρα πολλά περισσότερα από εκείνα της Αμερικής για τον 28χρονο. Το Τορόντο είναι η πόλη με τη μεγαλύτερη φορολόγηση στο ΝΒΑ. Κάπως έτσι τα 6.658.536 δολάρια που προβλέπει το συμβόλαιο του Βεζένκοφ δεν είναι ούτε τα μισά από εκείνα που θα μπουν στον τραπεζικό λογαριασμό του (2.786.597) καθώς ουσιαστικά οι καθαρές αποδοχές δεν ξεπερνούν το 45% των μεικτών.

Αν ο ίδιος ο Σάσα δεν το πάρει απόφαση τίποτα από αυτά  δεν μπορεί να συμβεί. Πρέπει ο ίδιος να αποφασίσει τι είναι καλύτερο για την καριέρα του και ακολούθως να ενημερώσει τους Ράπτορς για τις προθέσεις του.

Αν παρθεί η απόφαση να τον αφήσουν ελεύθερο, τότε θα μπει στην δεξαμενή με τους free agents και για 48 ώρες όποια ομάδα θελήσει θα μπορεί να τον αποκτήσει με το συμβόλαιο που είχε. Αυτό δύσκολα θα συμβεί και μετά από τις δύο αυτές μέρες θα μπορεί να πάει, όπου εκείνος επιθυμεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ