Θρήνος στο ΝΒΑ: Πέθανε σε ηλικία 84 ετών ο Hall of Famer, Τσετ Γουόκερ

Θρήνος στο ΝΒΑ: Πέθανε σε ηλικία 84 ετών ο Hall of Famer, Τσετ Γουόκερ

Στο πένθος βυθίστηκε ο κόσμος του ΝΒΑ, αφού έφυγε από την ζωή ο Hall of Famer φόργουορντ Τσετ «The Jet» Γουόκερ σε ηλικία 84 ετών.

Ο Τσετ «The Jet» Γουόκερ απεβίωσε σε ηλικία 84 ετών το βράδυ του Σαββάτου (8/6), βυθίζοντας στο πένθος το NBA, αλλά και την παγκόσμια μπασκετική κοινότητα.

Ο Γουόκερ ήταν μέλος της κλάσης του 2012 του Hall of Fame, καθώς και της πρώτης φουρνιάς «Ring of honor» των Μπουλς, μαζί – μεταξύ άλλων – με τους Μάικλ Τζόρνταν, Σκότι Πίπεν, Ντένις Ρόντμαν, Φιλ Τζάκσον, Τόνι Κούκοτς και Τζέρι Κράουζε.

Διαβάστε επίσης: Κάνααν, ο άρχοντας του Πειραιά

Ο Γουόκερ επιλέχθηκε στο Νο15 του NBA Draft 1962 από τις Σίρακιουζ Νάσιοναλς, οι οποίοι έναν χρόνο αργότερα μετακόμισαν στην Φιλαδέλφεια και έγιναν η ομάδα που πλέον είναι γνωστή ως Φιλαδέλφεια 76ερς. Αγωνίστηκε στο NBA από το 1962 έως και το 1975, με τους Σίξερς να τον παραχωρούν με ανταλλαγή στους Μπουλς το 1969.

Ο Γουόκερ ήταν μέλος της ομάδας των Σίξερς που έσπασε την κυριαρχία των Σέλτικς το 1967 όταν και κατέκτησαν το πρωτάθλημα, σπάζοντας ένα σερί 8 τίτλων των «Κελτών», έχοντας για συμπαίκτες τους Γουίλτ Τσάμπερλεϊν, Χαλ Γκριρ και Μπίλι Κάνινγκχαμ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ