Θα γίνουν οι Pistons η χειρότερη ομάδα στην ιστορία του ΝΒΑ;

Θα γίνουν οι Pistons η χειρότερη ομάδα στην ιστορία του ΝΒΑ;

Οι άλλοτε κραταιοί Pistons είναι μια ήττα μακριά από το χειρότερο ρεκόρ στην ιστορία του ΝΒΑ. Και οι Raptors δύσκολα θα τους αρνηθούν το… δώρο

Ξημερώματα στη Βοστόνη, οι Celtics παραδόξως το έφτασαν ως την παράταση. Παραδόξως μιας και το Νο1 του ΝΒΑ, κόντρα στους τελευταίους και καταϊδρωμένους Pistons ήταν ζευγάρι που δεν επέτρεπε ούτε στη σκέψη περιπέτειες.

Όπως και να έχει; Το φινάλε αποκατέστησε την τάξη. Οι Celtics 24 νίκες στα πρώτα 30 της σεζόν με το απόλυτο 15-0 στο Garden (τους). Οι Pistons στο 2-29 που εξηγεί πως λέγεται στο μπάσκετ ο πάτος της θάλασσας. Ήταν αισίως η 28η ήττα στη σειρά για την ομάδα του Μόντι Γουίλιαμς, του πιο ακριβοπληρωμένου προπονητή στην ιστορία της Λίγκας.

Διαβάστε επίσης: «Ψήνεται» για Παναθηναϊκό ο Ντόρσεϊ – Οι δυσκολίες και η «σύνδεση» με Βιλντόζα

Και μιας και μπήκαμε σε μονοπάτια ιστορικά; Πιο είναι το χειρότερο σερί ήττων ever; Αυτό που οι Pistons μόλις ισοφάρισαν. Το μοιράζονται από τα ξημερώματα με τους 76ers την εποχή που η ομάδα της Φιλαδέλφεια ήταν το πιο σύντομο ανέκδοτο σε φόντο πορτοκαλί. Μπορούν όμως τα Πιστόνια να το κρατήσουν για την… πάρτη τους. Ξημερώματα 31ης του Δεκέμβρη, εντός έδρας. Φιλοξενώντας τους Ράπτορς που μάλλον δεν θα θέλουν να τους στερήσουν το… προνόμιο.

Τελευταία νίκη; Στις 29 Οκτώβρη με αντίπαλο τους Bulls. Η μοναδική φέτος στην έδρα τους. Ειρωνεία: Εκείνο το βράδυ οι Pistons είχαν ρεκόρ 2-1 και έδιναν την εντύπωση ότι ξεκίνησαν το πρωτάθλημα με διάθεση να αποδείξουν ότι όλα αυτά τα draft που μάζεψαν τα τελευταία χρόνια, θα μπορούσαν να σχηματίσουν μια κανονική ομάδα. Πήραν το «1» του 2021 (Κέιντ Κάνινγχαμ), το «5» του 2022 (Τζέιντεν Άιβι) και του 2023 (Οζάρ Τόμπσον), προκοπή όμως δεν είδαν.

Και προφανώς συνεχίζουν από εκεί που σταματήσαν ευελπιστώντας στην επόμενη φουρνιά. Το θέμα είναι μέχρι που φτάνει ο κατήφορος ως τότε. Διότι με 2 νίκες σε 31 παιχνίδια οι Pistons διεκδικούν και το… μεγάλο ρεκόρ. Εκείνο που αφορά στη χειρότερη σεζόν ever. Η Σάρλοτ την εποχή των Bobcats (2012) έκαναν 7-59 αλλά η χρονιά δεν ήταν ολόκληρη. Άρα οι 76ers του 1973 με 9-73 διατηρούν και αυτή την πρωτιά. Όπως φαίνεται, όχι για… πολύ!

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ