Νίκολα Γιόκιτς – Νόβακ Τζόκοβιτς: Πώς μια χώρα των 7 εκατομμυρίων βάζει τα… γυαλιά σε όλο τον πλανήτη (vids, pics)

Νίκολα Γιόκιτς – Νόβακ Τζόκοβιτς: Πώς μια χώρα των 7 εκατομμυρίων βάζει τα… γυαλιά σε όλο τον πλανήτη (vids, pics)

Οι Σέρβοι εξάγουν ταλέντα σε ολόκληρο τον κόσμο, στο πιο υψηλό επίπεδο και τρανή απόδειξη αυτού είναι οι Νίκολα Γιόκιτς και Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Νίκολα Γιόκιτς από τα ξημερώματα είναι πρωταθλητής κόσμου με το Ντένβερ, παρασέρνοντας στο διάβα του τα πάντα και κυρίως αυτούς που τον χαρακτήριζαν υπέρβαρο, μηδενικά αθλητικό και ιδιαίτερα νωθρό για να επιβιώσει στο ΝΒΑ.

Στον αντίποδα ο «θρύλος» του παγκόσμιου τένις, Νόβακ Τζόκοβιτς έγραψε ιστορία κατακτώντας το 23ο του Grand Slam ισοφαρίζοντας το εξωπραγματικό ρεκόρ της Σερένα Γουίλιαμς, όντας πια  κορυφαίος αθλητής στην ιστορία της αντισφαίρισης, ξεπερνώντας ονόματα όπως ο Ράφα Ναδάλ και ο Ρότζερ Φέντερερ.

Διαβάστε επίσης: Η σύσκεψη στο Ρέντη, το «ναι» του Μαρτίνεθ και ο Κορδόν στην Ισπανία, για να «κλείσει» θέματα

Ο Γιόκιτς στέφθηκε πρωταθλητής στο ΝΒΑ, αφού προηγουμένως κατέκτησε δυο βραβεία πολυτιμότερου παίκτη( χάνοντας το φετινό από τον Τζοέλ Εμπίντ). Οδήγησε τους Νάγκετς στο πρώτο τους πρωτάθλημα, όντας ο πολυτιμότερος παίκτης τους στους τελικούς και ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που στην postseason είναι πρώτος σε πόντους, ριμπάουντ και ασίστ.

 

 

Όχι και άσχημα για ένα παιδί από από το Σόμπορ της Σερβίας( τον ανακάλυψε τυχαία ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς) που επιλέχθηκε στο νούμερο 41 του draft το 2014 από τους Νάγκετς και είχε ως όνειρό του, όταν αγωνιζόταν στη Μέγκα Βιζούρα της Σερβίας να αγωνιστεί απλά στην Euroleague.

Μάλιστα στη διαδικασία της επιλογής είχαν δώσει τόσο μεγάλη βάση που την ώρα της ανακοίνωσης του Γιόκιτς από τους Νάγκετς η τηλεόραση έπαιζε μια διαφήμιση γνωστής εταιρίας tacos. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τότε πως θα ήταν ο παίκτης που θα άλλαζε την ιστορία της ομάδας.

Ο «Joker» πάνω από όλα απέδειξε πως η σκληρή δουλειά και ο χαρακτήρας πάντα παίζουν σημαίνοντα ρόλο στον αθλητισμό, αλλά και στην ζωή. Ο Νίκολα Γιόκιτς είναι το τρανό παράδειγμα πως το μπάσκετ είναι πρώτα ευφυΐα, μυαλό, αντίληψη και γρήγορη σκέψη. Οι αριθμοί του φέτος το μαρτυρούν από μόνοι τους, καθώς το triple double το είχε «εύκολα» σε κάθε παιχνίδι. Στα playoffs μέτρησε 500 πόντους 250 ριμπάουντ και 150 ασίστ!

Ο «έτερος Καπαδόκης» ( Νόβακ Τζόκοβιτς), κατέκτησε το 23ο Grand Slam της καριέρας του νικώντας τον Κάσπερ Ρουντ με 3-0, γράφοντας έτσι ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος άνδρας τενίστας στην ιστορία με 23 κατακτήσεις, προσπερνώντας τον Ράφα Ναδάλ που έχει 22. Έτσι ισοφάρισε το «αδιανόητο» ρεκόρ της Σερένα Γουίλιαμς που το κατήχε πριν από το Σέρβο.

Ο «Νόλε» κατά πολλούς θεωρείται ο κορυφαίος παίκτης στην ιστορία του τένις, ιδίως για εκείνους που μετρούν τον κορυφαίο σε κατακτήσεις Grand Slam, όμως σίγουρα είναι από τους κορυφαίους αθλητές που έβγαλε ποτέ η Σερβία και άξιος συμπαραστάτης του Νίκολα Γιόκιτς, κρατώντας από κοινού ψηλά και σε περίοπτη θέση τη σημαία της χώρας τους.

 

Γιώργος Φραγάκης

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ