Παναθηναϊκός – Περιστέρι και Προμηθέας – Μεγαρίδα ανοίγουν την αυλαία του Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδος

Πλησιάζει το πρώτο τζάμπολ στο Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδος - Παναθηναϊκός - Περιστέρι και Προμηθέας - Μεγαρίδα τα πρώτα ματς, αναλυτικά όλο το πρόγραμμα

Ξεκινά σήμερα (12/2) το Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδος, με τα παιχνίδια Προμηθέας – Μεγαρίδα (17:00) και Παναθηναϊκός – Περιστέρι (20:15) να ανοίγουν την αυλαία της διοργάνωσης.

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, όλες οι αναμετρήσεις του θεσμού θα διεξαχθούν στο Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Αλικαρνασσού, στην Κρήτη, εκεί όπου θα σηκώσει κάποια από τις οκτώ ομάδες των πρώτο φετινό εγχώριο τίτλο.

Διαβάστε επίσης: «Τρέλα» στην Premier League με Κωστούλα – Μουζακίτη: «Επίσημο ενδιαφέρον από Άρσεναλ, Άστον Βίλα και όχι μόνο»

Το πρώτο τζάμπολ, ανάμεσα σε Προμηθέα και Μεγαρίδα αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον, με τον προπονητή των Πατρινών, Ηλίας Παπαθεοδώρου, να τονίζει ενόψει του ματς πως «έχουμε μπροστά μας ένα παιχνίδι με αντίπαλο τη Νεανική Εστία Μεγαρίδας, μια ομάδα που κάνει καταπληκτική πορεία στην Elite League και παίζει πολύ καλό μπάσκετ μετρώντας ένα μεγάλο νικηφόρο σερί. Πρέπει να σεβαστούμε αυτή την προσπάθεια που κάνει ο αντίπαλος. Εμείς έχουμε τα προβλήματά μας εδώ και καιρό και προσπαθούμε να τα αντιμετωπίσουμε και να τα διαχειριστούμε. Δεν περιμένουμε ένα εύκολο παιχνίδι, αλλά θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να κερδίσουμε και να περάσουμε στον τελικό».

Από την πλευρά του, ο προπονητής της Μεγαρίδας, Γιώργος Μάνταλος, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «θα έχουμε αρκετό κόσμο, θα εκπροσωπηθούμε. Αν γινόταν η διοργάνωση στην ηπειρωτική Ελλάδα θα είχαμε χιλιάδες. Τώρα είναι η θάλασσα που μας δυσκολεύει», ενώ πρόσθεσε: «Είναι ένα πολύ όμορφο συναίσθημα, στα όρια του ευδαιμονικού. Το απολαμβάνει όλη η πόλη, τα παιδιά είναι ευτυχισμένα και δικαιούνται 100% αυτό που πέτυχαν. Θέλουμε να το απολαύσουμε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Ίσως είμαστε η μόνη ομάδα εδώ που δεν είναι αυτοσκοπός να πάει έστω έναν γύρο παραπέρα. Η συμμετοχή από μόνη της είναι κάτι εκπληκτικό».

Το πρώτο βήμα προς τον τίτλο θέλει να κάνει ο Παναθηναϊκός

Οι «πράσινοι», μαζί με τον Ολυμπιακό, είναι τα απόλυτα φαβορί για πρόκριση στον τελικό και κατάκτηση το τροπαίου, με τον Εργκίν Αταμάν να μιλά ενόψει του σημερινού προημιτελικού και να αναφέρει πως «ήρθαμε εδώ για να κερδίσουμε, αλλά αν το σκεφτείς, μπορείς να πάρεις ένα τρόπαιο μετά από τρία παιχνίδια, οπότε για μένα δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Στην Ευρωλίγκα κερδίζεις το τρόπαιο μετά από 40-41 παιχνίδια, στο πρωτάθλημα παίρνεις τον τίτλο μετά από 35 παιχνίδια, με playoffs. Εδώ είναι τρία παιχνίδια, φυσικά θέλουμε να τα κερδίσουμε όλα. Αν κερδίσουμε, καλώς, αν όχι, είναι εντάξει. Δεν είναι ο βασικός μας στόχος το Κύπελλο, αλλά είμαστε εδώ για τη νίκη». Όλα αυτά την ώρα που θα παραταχθούν χωρίς τους τραυματίες Ματίας Λεσόρ, Ομέρ Γιούρτσεβεν και Μάριους Γκριγκόνις, ενώ στην χθεσινή πρώτη προπόνηση επί κρητικού εδάφους δεν συμμετείχε για προληπτικούς λόγους ο Γιώργος Καλαϊτζάκης.

Από την πλευρά του ο τεχνικός του Περιστερίου, Γιώργος Λιμνιάτης, μιλώντας ενόψει του προημιτελικού είπε πως «προσεγγίζουμε τον προημιτελικό όπως όλα τα παιχνίδια με ομάδες αυτού του επιπέδου. Ο αντίπαλος για μας δεν έχει καμία σημασία, ακόμη κι αν είναι τόσο υψηλού επιπέδου. Έχουμε αποδείξει φέτος, κυρίως στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, ότι είμαστε ανταγωνιστικοί. Προσπαθούμε να διεκδικήσουμε όποιο ποσοστό νίκης μάς αναλογεί απέναντι σε έναν εξαιρετικό αντίπαλο κι αυτό θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε και αύριο».

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Κυπέλλου Ελλάδος

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου (προημιτελικά)

17.00 Προμηθέας Π.- ΝΕ Μεγαρίδος (1)
20.15 Παναθηναϊκός – Περιστέρι (2)

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου (προημιτελικά)

17.00 ΠΑΟΚ – ΑΕΚ (3)
20.15 Ολυμπιακός-Καρδίτσα (4)

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου (ημιτελικά)

17.00 Νικητής 1-Νικητής 2
20.15 Νικητής 3-Νικητής 4

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου (τελικός)

20.15 Νικητής Α-Νικητής Β

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από