Σπανούλης: Χτυπά την πόρτα του πρώτου τελικού της καριέρας του

Ο Βασίλης Σπανούλης οδήγησε το Περιστέρι στον ημιτελικό του κυπέλλου. Και τώρα…

Βασίλης Σπανούλης και τελικοί ήταν για χρόνια μια… πρόταση στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ο τελευταίος μεγάλος winner της Ευρώπης.

Το θρυλικό «7» του Ολυμπιακού και της Euroleague. Από ότι φαίνεται όμως και τώρα με το κοστούμι του, τις παλιές συνήθειες δεν λέει να της αφήσει. Η νίκη επί του ΠΑΟΚ (3η φετινή) στον προημιτελικό του final 8 άνοιξε ήδη την πόρτα για τον τελικό. Και η –λαβωμένη- ΑΕΚ που με το ζόρι νίκησε τον Πανιώνιο, μάλλον δεν θα πρέπει να τον τρομάζει.

Διαβάστε επίσης: Γι’ αυτό σε λένε Θρύλο!

Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα; Το Περιστέρι όσο και αν δεν του φαίνεται είναι κάτι σαν φαβορί για το ένα από τα δύο εισιτήρια του τελικού της Κυριακής (19.15). Το άλλο λογικά θα προκύψει από τον –αναμενόμενο-ημιτελικό του Σαββάτου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Αρκεί φυσικά οι Ερυθρόλευκοι να περάσουν αύριο το εμπόδιο του Άρη και οι Πράσινοι εκείνο του Κολοσσού.

O παίκτης Βασίλης Σπανούλης στην καριέρα του σήκωσε 4 κύπελλα Ελλάδας. Τρία με τον Παναθηναϊκό (2006, 2008, 2009) και ένα με τον Ολυμπιακό (2011). Το να καταφέρει στη πρώτη του σεζόν σαν προπονητής να οδηγήσει για πρώτη φορά στην ιστορία του το Περιστέρι σε έναν τελικό κυπέλλου μοιάζει με μικρός άθλος.

Φυσικά αν δεν ξέρει εκείνος πως δεν κουβεντιάζεις για τελικό πριν παίξεις ημιτελικό ποιος στα αλήθεια μπορεί να το κάνει; Πολλώ δε μάλλον όταν η ΑΕΚ το Περιστέρι το κέρδισε ήδη δύο φορές στο πρωτάθλημα. Οι παραστάσεις του σε υψηλότερο επίπεδο είναι ίσως η πιο μεγάλη αθλητική προίκα του.

«Τα δυο ματς που χάσαμε από την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα θα μπορούσαμε να τα είχαμε πάρει. Το μπάσκετ κρίνεται στις λεπτομέρειες. Θα προετοιμαστούμε κατάλληλα απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα. Θα προσπαθήσουμε να έχουμε μία ανάλογη, αν όχι καλύτερη, εμφάνιση σε σχέση με τη σημερινή μας κόντρα στον ΠΑΟΚ».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από