Παπανικολάου: Ο leader των ερυθρόλευκων (vid)

Παπανικολάου: Ο leader των ερυθρόλευκων (vid)

Ο Κώστας Παπανικολάου πήρε από το χεράκι τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό με την ΑΕΚ οδηγώντας τους Πειραιώτες στον τελικό απέναντι στον Παναθηναϊκό. Η προσωπικότητα που ξεδίπλωσε στο παρκέ, και η ευκαιρία να κατακτήσει ξανά τον θεσμό του Κυπέλλου όχι ως αμούστακο παιδί αλλά ως leader των ερυθρόλευκων.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός διασταυρώνουν τα ξίφη τους στον μεγάλο τελικό του Final Four του Κυπέλλου Ελλάδας το οποίο διεξάγεται στα «Δύο Αοράκια».

Η κληρωτίδα έφερε στους δύο «αιώνιους» την ΑΕΚ και τον Προμηθέα στα ημιτελικά, εμπόδια τα οποία ξεπέρασαν δίνοντας έτσι το ραντεβού στον μεγάλο τελικό της Κυριακής(20/2,17.00)

Οι «ερυθρόλευκοι» του Γιώργου Μπαρτζώκα τέθηκαν αντιμέτωποι με το «ταλαιπωρημένο» από τραυματισμούς σύνολο του Στέφανου Δέδα του οποίου την αντίσταση κατάφεραν να κάμψουν με 76-70.

Οι Πειραιώτες απέναντι στην Ένωση είναι η αλήθεια πως έπαιξαν όσο χρειαζόταν κυρίως στο… τρίτο δεκάλεπτο όταν και έχτισαν μια διαφορά 18 πόντων,η οποία όπως αποδείχθηκε ήταν ικανή να τους δώσει το ροζ φύλλο αγώνα. Φυσικά μετά από κάθε νίκη, και ειδικά σε τέτοια τουρνουά(Ο χαμένος πάει σπίτι του) χρειάζεισαι και τον παίκτη Xfactor.

Αυτον που θα βγει μπορστά και θα τραβήξει το κάρο προς τον τελικό στόχο. Ένας από αυτούς στην χθεσινή επικράτηση για τον Ολυμπιακό ήταν ο Κώστας Παπανικολάου. Ο 31χρονος φόγουορντ των ερυθρόλευκων πραγματοποίησε μια μεστή εμφάνιση στον ημιτελικό απέναντι στην Ένωση, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με γεμάτη στατιστική, όντας ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Πιο συγκεκριμένα ο Κώστας Παπανικολάουσε 29:45 είχε 16 πόντους (5/6διπ., 2/8τριπ.), 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ. Απέναντι στο σύνολο του Στέφανου Δέδα, ο Έλληνας φόγουορντ πήρε την μπαγκέτα και οργάνωσε την ερυθρόλευκη ορχήστρα, σε μια ακόμη εξαιρετική εμφάνιση από τις οποίες μας έχει συνηθίσει τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων τη φετινή σεζόν.

Ο ημιτελικός ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να εκτελεί κυρίως από μακρινή απόσταση αφού απόφαση της ΑΕΚ ήταν στην άμυνα να δίνει αυτά τα σουτ. Στην άλλη πλευρά με υπομονή και τους Φλιώνη, Χάμερ να διεισδύουν έγινε το 9-10 (6’). Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν αρκετά άστοχοι την ώρα που αυτοί του Στέφανου Δέδα είχαν τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού με μεγάλες χρονικά επιθέσεις κι έτσι η εναρκτήρια περίοδος ολοκληρώθηκε με 16-18.

Ωστόσο κάπου εκεί εμφανίστηκε ο Παπανικολάου, ο οποίος ήταν ο πιο συγκεντρωμένος παίκτης του Ολυμπιακού και η βασική πηγή παραγωγής πόντων. Έχοντας ως άξιο συμπαραστάτη τον Σάσα Βενζέκοφ οι δύο τους κατάφεραν να βάλουν το νερό να κυλήσει στο… αυλάκι.

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός κυριάρχησε ολοκληρωτικά στο τρίτο δεκάλεπτο(56-40), το οποίο έμελε να κρίνει και την έκβαση του αγώνα. Όπως ήταν λογικό μετά το σφύριγμα της λήξης τα βλέματα στράφηκαν στον Κώστα Παπανικολαού, ο οποίος στις δηλώσεις του τα είπε.. όλα.

Μίλησαν οι προσωπικότητες, τόνισε χαρακτηριστικά ο 31χρονος φόργουορντ και δεν θα μπορούσαμε παρά να συμφωνήσουμε. Με τρεις λέξεις ο Παπανικολαού περιέγραψε την χθεσινή του παράσταση. Έκανε αυτό ακριβώς που δήλωσε. Ξεδίπλωσε την προσωπικότητα του στο παρκέ, χάρη στις εξαιρετικές του άμυνες, αλλά και τον πλουραλισμό του στην επίθεση ηγήθηκε του ερυθρόλευκου συνόλου.

Έπειτα από την απόσυρση του Βασίλη Σπανούλη από την ενεργό δράση, και το διαφενόμενο τέλος που πλησιάζει για τον Πρίντεζη ο «Παπ» είναι ο επόμενος μαζί με τον Σλούκα στον οποίο πέφτει το βάρος της επόμενης μέρας του Ολυμπιακού. Μια επόμενη μέρα η οποία φαίνεται αρκετά λαμπρή.

Ξέρει τον τρόπο σε τέτοια παιχνίδια 

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα αναμετρηθούν για 10η φορά στην ιστορία τους σε τελικό Κυπέλλου. Τελευταία φορά που το Κύπελλο βάφτηκε στα κόκκινα, ήταν τον Μαϊό του 2011 όταν οι ερυθρόλευκοι είχαν επικρατήσει με 74-68 επί του τριφυλιού στον τελικό που είχε διεξαχθεί στο Ελληνικό.

Ο μοναδικός που είχε αγωνισεί από το τωρινό ρόστερ στο μεγάλο αυτό ραντεβού, ήταν ο Κώστας Παπανικολάου ο οποίος είχε πραγαματοποιήσει εξαιρετική εμφάνιση με 8 πόντους, βάζοντας και αυτός το λιθαράκι του στην κατάκτηση του τροπαίου, από το σύνολο του Ντούσαν Ίκοβιτς.

Έκτοτε ακολούθησαν δύο πρωταθλήματα Ελλάδας(2012,2016), αλλά και δύο Ευρωπαϊκά(2012,2013) για το παιδί που φορά την φανέλα του Ολυμπιακού από το το 2009, έχοντας κάνει δύο διαλέιματα για την Μπαρτσελόνα, και φυσικά για τον μαγικό κόσμο του NBA με την φανέλα των Χιούστον Ρόκετς και Ντένβερ Νάγκετς την διετία(2014-2016).

Έντεκα χρόνια μετά την τελευταία κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας ο Ολυμπιακός, έχει ξανά την ευκαιρία να κατακτήσει την συγκεκριμένη διοργάνωση απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο. Ο Κώστας Παπανικολάου γνωρίζει πολύ καλά τον τρόπο στον δρόμο προς την κατάκτηση του τροπαίου, όντας έτοιμος να το σηκώσει αυτή τη φόρα με μια σημαντική διαφορά. Οχι ως αμούστακο παιδί, αλλά ως o leader των ερυθρόλευκων…

 

 

 

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ