Ένα παιχνίδι που έχει ήδη «χαθεί»

Ένα παιχνίδι που έχει ήδη «χαθεί»

Η απαράδεκτη απόφαση της Ευρωλίγκας που θέτει σε κίνδυνο το κύρος της ίδιας της διοργάνωσης και το ταξίδι-τρόμου στην Ιταλία για τον Ολυμπιακό.

Αδιανόητο. «Βρείτε τρόπο να έρθετε» είπε ουσιαστικά η Ευρωλίγκα στον Ολυμπιακό. Και στον κάθε Ολυμπιακό, την κάθε ομάδα που μπαίνει σε αυτήν την ψυχοφθόρα διαδικασία. Δεν είναι παιδιά γελοία η κίνηση της διοργανώτρια αρχής.

Είναι επικίνδυνη. Πέρα για πέρα επικίνδυνη και μακριά από την λογική.

Δυστυχώς αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά ότι οι άνθρωποι που κρατούν τις τύχες της διοργάνωσης στα χέρια της είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Αφήνουμε εντελώς στην άκρη το γεγονός πως είναι οι Ερυθρόλευκοι σε αυτήν την δυσάρεστη θέση.

Η οποιαδήποτε ομάδα και να ήταν σε αυτήν ιστορία. Ποιος μπορεί να αναγκάσει κάποιον να ταξιδέψει υπό αυτές τις συνθήκες. Για έναν αγώνα μωρέ; Τι σημαίνει ότι είναι επαγγελματίες αθλητές; Με τι ψυχολογία θα μπει στο αεροπλάνο ένας άνθρωπος για να πάει σε μία πόλη που έχει πληγεί κατ΄ αυτόν τον τρόπο από τον συγκεκριμένο ιό.  Πως θα εγκατασταθεί στο Μιλάνο, πως θα αγωνιστεί, πως θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια την οικογένειά του και τους ανθρώπους που έχει τριγύρω του. Κόσμο από ευπαθείς ομάδες έχουν όλοι. Και στις τάξεις του Ολυμπιακού και σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα.

Από την πρώτη στιγμή θα ζει τον τρόμο, θα έχει άγχος, δεν θα υπάρχει καθαρό μυαλό ούτε στιγμή. Αρνούμαι να μπω στην διαδικασία να ψάξω το σκεπτικό της Ευρωλίγκας στο να μην δεχτεί αυτήν την στιγμή την αλλαγή της έδρας, που έχει μπλέξει για τα καλά την Αρμάνι Μιλάνο. Και στις 27 του μηνός πρέπει η Βιλερμπάν να αγωνιστεί στην συγκεκριμένη πόλη.

Μιλάμε για 60 εκατομμύρια ανθρώπους που μπαίνουν σε καραντίνα. Κοιτάζοντας απλά τα πλάνα από την γειτονική χώρα, νομίζεις ότι παρακολουθείς κάποια ταινία,  είναι αδύνατον να το πιστέψεις. Πρόκειται για πανδημία, χρειάζεται ψυχραιμία. Πώς να υπάρξει ψυχραιμία όμως υπό αυτές τις συνθήκες.

Είναι οι παίκτες, το προπονητικό τιμ, οι άνθρωποι που είναι μαζί με την αποστολή της ομάδας, οι οικογένειές τους. Γιατί να μπουν άπαντες σε αυτήν την ψυχοφθόρα διαδικασία; Την ώρα που τα πάντα λοιπόν αναστέλλουν την λειτουργία τους, ενώ και οι ίδιοι οι άνθρωποι της Αρμάνι δείχνουν προβληματισμένοι και συμφωνούν ότι δεν πρέπει να γίνει το συγκεκριμένο παιχνίδι;

Θεωρώ ότι είναι ένα παιχνίδι που έχει ήδη… χαθεί για την Ευρωλίγκα. Δεν υπονοώ ότι θα ηττηθούν οι Ερυθρόλευκοι στο Μιλάνο, όμως ήδη η διοργανώτρια κατακρεουργεί μόνη της το κύρος της. Για μία ακόμα φορά.

Μέχρι και την τελευταία στιγμή η απόφαση αυτή πρέπει να αλλάξει και να πρυτανεύσει η λογική.

ΥΓ1 Στην περίπτωση της Ρεάλ Μαδρίτης είχε αλλάξει τόσο εύκολα η ημερομηνία της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό για το Disney on ice. Εκεί μιλούσαμε για ένα event που είχε κανονιστεί αρκετά νωρίτερα. Τώρα μιλάμε για θέμα υγείας. Και όμως η Ευρωλίγκα πετάει χαρταετό..

ΥΓ2 Η ELPA γιατί είναι απούσα; Μέχρι την στιγμή που γραφόταν αυτό το κείμενο δεν είχαμε θέση της. Η Ένωση παικτών της διοργάνωσης δηλαδή στηρίζουν την διοργανώτρια αρχή;

ΥΓ3 Μετά σε αναγκαστική καραντίνα ο Ολυμπιακός για 14 μέρες, ενώ ακολουθούν τα ματς με Ρεάλ (20 Μαρτίου στο ΣΕΦ), Ερυθρό Αστέρα (24 Μαρτίου στο ΣΕΦ) και με Χίμκι (27 Μαρτίου στην Μόσχα). Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στις 13, άρα με 14 μέρες καραντίνα οι Ερυθρόλευκοι οφείλουν να είναι στην… απομόνωση μέχρι και τις 27! Αυτά τα ματς, τι θα γίνουν;

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ