Διαδραστική η Ευρωλίγκα, ανοίγει διάλογο με τον κόσμο

Διαδραστική η Ευρωλίγκα, ανοίγει διάλογο με τον κόσμο

Αν κάτι δεν σας αρέσει στους αγώνες της Ευρωλίγκα, δεν έχετε παρά να το γνωστοποιήσετε στη διοργανώτρια αρχή, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Για την ώρα -τουλάχιστον- δεν έχουμε τετραψήφιο αριθμό (τύπου 1142), αλλά… ποτέ δεν ξέρεις. Η Ευρωλίγκα, πάντως, θέλει να αποκτήσει διαδραστική επαφή με τον κόσμο, να ακούσει τα παράπονα και τις διαφωνίες του, να διορθώσει κακώς κείμενα, αλλά και να δείξει στις ομάδες ότι υπάρχει έλεγχος και πως πρέπει να τηρούνται βασικοί κανόνες και προϋποθέσεις, έτσι όπως καταγράφηκαν στον «Κώδικα Συμπεριφοράς», που θεσπίστηκε τον Σεπτέμβριο, πριν ξεκινήσει η αγωνιστική περίοδος.

Η Ευρωλίγκα δημιούργησε το «Reporting Hub», στο οποίο καθένας έχει τη δυνατότητα (κάνοντας login με email και κωδικό, ώστε να μην μετατραπεί σε… τσίρκο) να διαμαρτυρηθεί, για ό,τι τον έχει ενοχλήσει στο γήπεδο. Η διοργανώτρια αρχή θέλει να έχει ικανοποιημένους θεατές, καθώς μπορεί το μεγάλο έσοδο να προέρχεται από διαφημίσεις και τηλεοπτικά δικαιώματα, είναι όμως ζητούμενο να γεμίζουν οι εξέδρες.

Ο φίλαθλος που πήγε στο γήπεδο και δεν έμεινε ικανοποιημένος από την παροχή υπηρεσιών (βάσει πάντα του «Κώδικα Συμπεριφοράς), δεν έχει παρά να διαμαρτυρηθεί μέσω του Reporting Hub», μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Ευρωλίγκας. Αφού επικαιροποιήσει τα στοιχεία του διαλέγει τον αγώνα που παρακολούθησε και καταγράφει το παράπονό του. Παρέχεται, δε, η δυνατότητα επισύναψης φωτογραφίας, ή ακόμα και βίντεο, έτσι ώστε να είναι ακόμα πιο ισχυρή η καταγγελία.

Η Ευρωλίγκα, από τη στιγμή που θα δεχθεί αναφορά (καταγγελία, πείτε το όπως θέλετε) θα επικοινωνήσει με τη γηπεδούχο ομάδα, επιχειρώντας να λυθεί άμεσα το πρόβλημα και να μην επαναληφθεί. Δεν αποκλείεται (για την ώρα δεν υπάρχει… πέναλτι για ενδεχόμενες παραβιάσεις του «Κώδικα Συμπεριφοράς) οι διοργανωτές να επιχειρήσουν το επόμενο βήμα και να μπουν σε τιμωρητική διαδικασία, αν τα παραπτώματα είναι σημαντικά, ή επαναλαμβανόμενα.

Όπως και να ‘χει, κακό δεν είναι. Κάθε κίνηση, με την οποία φαίνεται στην πράξη ο σεβασμός απέναντι στο κοινό, είναι στη σωστή κατεύθυνση. Κι είναι παράλληλα μια καινοτομία, που ίσως αποτελέσει σημείο αναφοράς και στα κατά τόπους πρωταθλήματα, τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσουν τον φίλαθλο ως πελάτη, να του δείξουν τον απαιτούμενο σεβασμό. Δεν μπορεί στο 2020 να υπάρχουν τριτοκοσμικές συνθήκες στα γήπεδα μπάσκετ…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ