Αναντόλου Εφές – Μακάμπι Τελ Αβίβ 99-79

Αναντόλου Εφές – Μακάμπι Τελ Αβίβ 99-79

Οι Τούρκοι δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα απέναντι στην κουρασμένη και γεμάτη τραυματισμούς ομάδα του Σφαιρόπουλου και συνέχισαν το... βιολί τους στην φετινή Ευρωλίγκα. Εξαιρετικός ο Μπομπουά με 22 πόντους, 23 πρόσθεσε ο Μίτσιτς.

Είναι τόσο γεμάτη αυτή η Αναντόλου Εφές. Ένα τόσο ποιοτικό ρόστερ, καθώς μπορεί να έχει σε μέτριο βράδυ τον ηγέτη της και κορυφαίο παίκτη του μήνα Νοεμβρίου, Σέιν Λάρκιν, και να έχει τρεις διαφορετικούς παίκτες που έχουν ξεπεράσει τους 19 πόντους σε ένα ματς.

Το παιχνίδι με την Μακάμπι Τελ Αβίβ θεωρητικά θα ήταν ντέρμπι. Για ένα ημίχρονο μπορεί και να ήταν. Οχι στη συνέχεια όμως. Με τον Ουίλμπεκιν να έχει ενοχλήσεις, ήταν πανδύσκολο για την ελλειπέστατη ομάδα ελέω τραυματισμών, του Γιάννη Σφαιρόπουλουν, να έχει απαντήσεις. Η Αναντόλου Εφές επικράτησε άνετα της Μακάμπι Τελ Αβίβ με σκορ 99-79,έχοντας για κορυφαίους τους Ροντρίγκ Μπουμπουά, Βασίλιε Μίτσιτς και Κρούνοσλαβ Σιμόν.

Αναφορικά με την εξέλιξη της αναμέτρησης, η Μακάμπι πέρασε δυνατά στο παιχνίδι και βρέθηκε να προηγείται με δυο πόντους (11-13) στην Πόλη. Οι γηπεδούχοι είδαν τον Λάρκιν σε ρηχά νερά και τον Σίμον να αναλαμβάνει να επιτεθεί. Έτσι το δεκάλεπτο έκλεισε στο 23-19 με την Εφές να προσπαθεί να βάλει τις βάσεις για το υπόλοιπο της αναμέτρησης.

Ο… πονοκέφαλος του Σφαιρόπουλου σχετικά με τον Ουίλμπεκιν και τις ενοχλήσεις που είχε, έφερε την δεύτερη πεντάδα του στο παρκέ η οποία τα πήγε αρκετά καλά. Οι Αβντίγια και Μπράιαντ ισοφάρισαν το ματς σε 34-34 και ο Κοέν έφερε μπροστά τους Ισραηλινούς.

Προσωρινά βέβαια αφού ο Μπομπουά μπήκε στην εξίσωση και μαζί με τον Σιμόν έστειλαν το παιχνίδι στο 46-38.

Το ημίχρονο τελείωσε στο 46-41, αλλά τα πάντα έδειχναν πως δεν θα μπορούσε να ακολουθήσει στον ρυθμό της Εφές η Μακάμπι.

Έτσι ακριβώς έγινε στο τρίτο δεκάλεπτο. Το μοναδικό που ήθελε ο Αταμάν ήταν ένας τρίτος πόλος στην επίθεση και ο Μίτσιτς του έκανε το χατήρι. Γρήγορα η διαφορά ξέφυγε πάνω από τους 10 και ο Σέρβος γκαρντ με το 4ο του τρίποντο πραγματοποίησε στο πεντάλεπτο της περιόδου το 66-46.

Το 32-17 ως επιμέρους σκορ του δεκαλέπτου ήταν και ο λόγος του 80-58 με το οποίο ξεκίνησε η 4η περίοδος. Τα πράγματα ήταν διαδικαστικά πλέον και ακόμα όταν πίεσε λίγο η Μακάμπι, ξύπνησε και ο Λάρκιν, ο οποίος κράτησε το ματς σε αυτά τα επίπεδα.

Τα δεκάλεπτα: 23-19, 48-41, 80-58, 99-79

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ