Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός 58-61

O Ολυμπιακός «άλωσε» δύσκολα με Σπανούλαρο το Σινάν Ερντέμ επικρατώντας (61-58) της Αναντολού Εφές και ανέβασε το ρεκόρ του στο 11-3!

Σε ένα παιχνίδι μέτριο ποιοτικά, με χαμηλό σκορ, ο Ολυμπιακός επικράτησε της Αναντολού Εφές και έκλεισε με ιδανικό τρόπο την «διαβολοβδομάδα» της Euroleague κάνοντας το 2/2!Κακοί επιθετικά οι Ερυθρόλευκοι, δυσκολεύονταν να βρουν λύσεις κι έκαναν σωρεία λαθών, όμως με δύο καθοριστικά τρίποντα στα τελευταία λεπτά, των Παπαπέτρου και Σπανούλη, και με ψυχραιμία στη γραμμή των ελευθέρων βολών κατάφεραν να φύγουν νικητές από την Κων/λη.

ΜΟΝΟ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΕ

Νευρική αρχή για τον Ολυμπιακό που υπέπεσε σε πέντε λάθη σε διάστημα 3 λεπτών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η  Εφές να προηγείται με 4-0 χάρις στον Στίματς,  με το Ρόμπερτς να… σπάει το ρόδι από τα πέντε μέτρα για το 4-2.

Ο Ουίλτζερ από τα 6,75μ έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους» με τρίποντο και ο Ρόμπερτς έκανε το 4-7, για να ισοφαρίσει η Εφές γρήγορα σε 7-7.

Ο Ολυμπιακός παρέμεινε συγκεντρωμένος, ο Σπανούλης πέτυχε ένα τρίποντο από 8 μέτρα, πάσαρε μία εκπληκτική ασίστ στον Ουίλτζερ για το 7-12, ενώ Ρόμπερτς και Τόμπσον διαμόρφωσαν το 9-17, το οποίο ήταν το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου.

ΔΕΝ ΕΒΑΖΕ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ «ΕΤΡΩΓΕ»

Οι «ερυθρόλευκοι» με ένα τρίποντο του Τόμπσον βρέθηκαν μπροστά με 11 πόντους (9-20) αλλά η δεύτερη πεντάδα τους, χάθηκε στο παρκέ επιθετικά με αποτέλεσμα η Τούρκικη ομάδα να μειώσει σε 20-24 με ένα 11-4 επιμέρους σκορ. Σε αυτό το διάστημα ο ΜακΛιν έδειχνε κουρασμένος, ενώ η μπάλα σε επίθεση έφτανε στο τέλος των 24’’ στην περιφέρεια με τα σουτ να είναι απογοητευτικά.

Η Εφές ροκάνισε τη διαφορά, όμως ο Παπαπέτρου με τρίποντο σκόραρε για το 22-27. Ο Μακλίν ποστάρισε τον Ντράγκιτς για το 22-29 και το 24-31 και ο Παπανικολάου έπραξε με ντράιβ το 24-33. Η Εφές το μόνο που κατάφερε ήταν να πετύχει μία βολή για το 25-33, με τον Ολυμπιακό να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το απροσδόκητο +8, έχοντας  7/12 δίποντα και 5/17 τρίποντα.

ΣΤΑΘΕΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΣΚΟΡ

Ο Ολυμπιακός πέρασε στο παρκέ όπως στην πρώτη περίοδο. Δηλαδή; Με πέντε λάθη σε διάστημα 3μιση λεπτών. Η Εφές μείωσε σε 29-33 σε ένα κακό ποιοτικά ματς, με τους Πειραιώτες πάντως να αντιδρούν και να τρέχουν και να προηγούνται με 31-37 χάρις στους πόντους των Σπανούλη και Τόμπσον.  Η ολιγωρία στην επίθεση του Ολυμπιακού είχε ως αποτέλεσμα η γηπεδούχος ομάδα να πλησιάσει σε 36-37 με τρίποντο του Μακόλουμ.

Απάντησε απευθείας ο Σπανούλης, όμως υπέπεσε σε δύο σερί λάθη, τα οποία εκμεταλλεύτηκε ο Σίμον που έπραξε το 39-40. Μία βολή του Στρέλνιεκς (τεχνική ποινή του Στίματς), ένα fade away δίποντο του Τόμπσον και το χουκ του Μπόγρη, έκλεισαν την τρίτη περίοδο με το φωτεινό πίνακα στη Σινάν Ερντέν Ντομ να γράφει 39-45.

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ

Και όμως η ομάδα του Πειραιά έμοιαζε να μένει από δυνάμεις. Η Εφές είχε τον Μακόλουμ μπροστάρη και στις βραχυκυκλωμένες επιθέσεις του Ολυμπιακού, απαντούσε με σκορ. Το αποτέλεσμα; Γρήγορα η διαφορά ροκανίστηκε και μάλιστα οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 50-47 με 5:56 να απομένει για το τέλος. Δύο βολές του ΜακΛιν ξεκόλλησαν  το συγκρότημα του Σφαιρόπουλου, όμως το κάρφωμα του Σιμόν επάνεφερε τη διαφορά στους τρεις (52-39). Μία βολή του ΜακΛιν έγραψε το 52-50, όμως στην επόμενη φάση ο Αμερικανός «έφαγε» το ποστ από τον Στίματς και το σκορ έγινε 54-50. Άλλες τρεις βολές του Ολυμπιακού και το τρίποντο του Παπαπέτρου έδωσαν το προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους» την ώρα που Σίμον (βολές) ισοφάρισε ξανά.

Ε και; Τον Σπανούλη τον ρώτησαν οι γηπεδούχοι; Μάλλον όχι.  Ο αρχηγός στην λατρεμένη του Πόλη «βομβάρδισε» το καλάθι της Εφές με ένα τρίποντο από τα εφτά μέτρα, με 28 δευτερόλεπτα να απομένουν για τη λήξη, παγώνοντας κι άλλο το ήδη άνευρο γήπεδο της Εφές.

Το ματς κατέληξε στα χέρια του Ολυμπιακού, ο οποίος πέρα από τις όποιες αντιξοότητες παρέμεινε στην κορυφή της Ευρωλίγκας, φτάνοντας στις 11 νίκες και 3 ήττες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από