Η Ευρωλίγκα είπε «όχι» στον ΠΑΟ

Η Ευρωλίγκα είπε «όχι» στον ΠΑΟ

Θεωρεί πως σωστά κύλησε ο χρόνος, καθώς δεν υπολείπονταν λιγότερα από 2 λεπτά για να τελειώσει το ματς

Η Ευρωλίγκα απέρριψε την ένσταση του Παναθηναϊκού για τα 13 δευτερόλεπτα στον αγώνα με την Αρμάνι Μιλάνο, τα οποία, όπως υποστήριζαν οι πράσινοι είχαν χαθεί με ευθύνη των διαιτητών.

Η απόφαση ξεκινά με το Άρθρο 49,2 των κανόνων της FIBA και τονίζει πως το ρολόι δεν έπρεπε να σταματήσει, καθώς το δίποντο του Καλάθη σημειώθηκε 2:01″ πριν το τέλος.

Ο κανονισμός αναφέρει πως το χρονόμετρο σταματά μόνο σε περίπτωση που το καλάθι σημειωθεί στα τελευταία δύο λεπτά της τέταρτης περιόδου ή της παράτασης.

Ετσι λοιπόν η Ευρωλίγκα διακιώνει ουσιαστικά τους διαιτητές, αλλά ωστόσο παραδέχεται πως χάθηκαν 13 ολόκληρα δευτερόλεπτα.

Η εξήγηση για την απόφαση της Ευρωλίγκας:

Το ρολόι σωστά συνέχισε να τρέχει, καθώς η μπάλα ακούμπησε το διχτάκι στο 2:01. Στη συνέχεια βρέθηκε ανάμεσα στους Αντετοκούνμπο και Καλάθη, ενώ ο Τζεφ Μπρουκς βρισκόταν ήδη πίσω από τη γραμμή της επαναφοράς και περίμενε γι’ αυτή. Σωστά ο διαιτητής προειδοποίησε τον Θανάση Αντετοκούνμπο να μην περάσει μέρος του σώματός του τη γραμμή της επαναφοράς.

Τα πέντε δευτερόλεπτα για την επαναφορά ξεκίνησαν με το χρονόμετρο να δείχνει 1:51, η μπάλα έφτασε στον Κέρτις Τζέρελς στο 1:50. Ο διαιτητής σωστά σφύριξε στο 1:48, οι κανονισμοί του δίνουν αυτό το δικαίωμα για να δει το instant replay. Οι διαιτητές εξέτασαν αν υπήρξε δυσλειτουργία του ρολογιού τη στιγμή που ο Καλάθης σκόραρε στο 2:01.

Αφού είδαν λοιπόν το replay, κατέληξαν στο γεγονός ότι δεν υπήρξε τέτοιο πρόβλημα. Ο αγώνας σωστά συνεχίστηκε, με το χρονόμετρο να δείχνει 1:48 για το τέλος του αγώνα και 22 δευτερόλεπτα για το τέλος της επίθεσης της Αρμάνι Μιλάνο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ