Το Ολυμπιακός – Εφές Αναντολού στο… μικροσκόπιο (vids)

Το Ολυμπιακός – Εφές Αναντολού στο… μικροσκόπιο (vids)

Ο παράγοντας της ψυχολογίας και η φοβερή απόδοση του διδύμου Milutinov/Toupane.

Οι ήττες σε μια διοργάνωση με συνεχόμενους αγώνες όπως είναι η Ευρωλίγκα, λειτουργούν πάντοτε με δύο κυρίως τρόπους στην εύθραυστη ψυχολογία μιας ομάδας. Από την μία η συσσωρευμένη απογοήτευση και στεναχώρια που έπεται κάθε αρνητικού αποτελέσματος, ενδέχεται να μεταφερθούν στο επόμενο παιχνίδι, δημιουργώντας ουσιαστικά προβλήματα εκ του μηδενός . Από την άλλη υπάρχει περίπτωση να ενεργοποιηθούν τα πνευματικά «αμορτισέρ» του οργανισμού, επαναφέροντας το σύστημα στην πρότερη κατάσταση ισορροπίας. Η δεύτερη εκδοχή μεταφράζεται σε αυτό που αποκαλούμε πείσμα ή αντίδραση. Τα πάντα ξεκινούν από τον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Ο Ολυμπιακός επέλεξε εμφατικά τον δεύτερο δρόμο – αποφάσισε να αφήσει οριστικά πίσω  την ήττα στην Λιθουανία, φροντίζοντας παράλληλα να σφραγίσει ερμητικά το μυαλό του, από κάθε είδους αρνητικό συναίσθημα. Οι Ερυθρόλευκοι μπήκαν αφιονισμένοι στο παρκέ του Σ.Ε.Φ., πιάνοντας κυριολεκτικά την αντίπαλο τους από το λαιμό. Το αρχικό 16-4 είναι νομίζω ενδεικτικό. Η συνέχεια φυσικά δεν ήταν ανάλογη, καθώς η εξαιρετική Εφες επέστρεψε σχετικά σύντομα στο ματς και κατάφερε κάποια στιγμή να προηγηθεί με 7 πόντους. Η τελική όμως αντεπίθεση των γηπεδούχων – δείγμα της αυτοπεποίθησης με την οποία είχαν μπολιαστεί πριν από την έναρξη του παιχνιδιού – ανέτρεψε εκ νέου την αφήγηση της αναμέτρησης. Οι Πειραιώτες κατέκτησαν μια σπουδαία νίκη που τους επιτρέπει να διατηρηθούν για τα καλά, στο κόλπο της τετράδας. Μεγάλη υπόθεση.

Για το δίδυμο Milutinov/Toupane

Το κοινό σημείο που χαρακτηρίζει όλες σχεδόν τις φετινές αληθινά καλές εμφανίσεις του Ολυμπιακού, είναι η τρομερή πολυφωνία στο σκοράρισμα. Αυτός άλλωστε ήταν και ένας από τους διακηρυκτικούς στόχους του David Blatt, το καλοκαίρι που μας πέρασε. Το ίδιο ακριβώς συνέβη και το βράδυ της Πέμπτης – πέντε διαφορετικοί παίκτες κατόρθωσαν να σκοράρουν διψήφιο αριθμό πόντων (+ τον Παπανικολάου με 9). Δύο εξ αυτών ήταν οι Milutinov και Toupane.

Η απόδοση του Σέρβου ψηλού αποδείχτηκε καταλυτική, καθώς με τους 15 πόντους και τα 6 επιθετικά του rebound κράτησε όρθια την ομάδα του σε κρίσιμες στιγμές του αγώνα. Κανονικός κυρίαρχος κάτω από τις δυο μπασκέτες.

https://streamable.com/kb82l

Καλοί και αναγκαίοι οι mobile Centers, όμως αντιμετωπίζουν ζητήματα απέναντι σε μπασκετμπολίστες με την ικανότητα του Nikola στο Post. Η χρονιά που πραγματοποιεί μέχρι ώρας είναι συγκλονιστική – η βελτίωση του δε την τελευταία τριετία, μοιάζει αδιάκοπη.

Βέβαια ο απόλυτος πρωταγωνιστής από την πλευρά των νικητών ακούει στο όνομα Axel Toupane. Ο Γάλλος wing επέστρεψε οπλισμένος μετά τον σοβαρό τραυματισμό του, για να προσθέσει το απαραίτητο δηλητήριο που τόσο έλλειπε από την επίθεση των Ερυθρολεύκων. Η διαρκής περιφερειακή απειλή που συνεπάγεται εκ της παρουσίας του, ανάγκασαν την Εφές να βγει από το αμυντικό καβούκι της, αφήνοντας ταυτόχρονα σχετικά ανυπεράσπιστο το ζωγραφιστό. Νομίζω πως η απουσία του όλο αυτό το διάστημα, είχε υποτιμηθεί αρκετά.

https://streamable.com/f1pi1

Πριν κλείσουμε, ας δούμε μια πολύ ωραία φάση με επίκεντρο τον Σπανούλη (επίσης εξαιρετικός). Το βίντεο προέρχεται από το κανάλι Baskethead.

https://streamable.com/hwxgn

Ο Έλληνας guard ανεβαίνει στην περίμετρο χρησιμοποιώντας το screen του Πρίντεζη και υποδέχεται την μπάλα με Hand off, από τον Strelnieks. Η βαρύτητα του Σπανούλη έλκει ολόκληρη την τουρκική άμυνα γύρω του – ο Larkin έχει περισσότερο το μυαλό του σε αυτόν, παρά στον προσωπικό του αντίπαλο. Πολύ λογικά λοιπόν, τρακάρει πάνω στο flare screen του Πρίντεζη, το οποίο απελευθερώνει τον Λετονό στην γωνία του γηπέδου. Ο Moerman βρίσκεται πιο πίσω από τον συμπαίκτη του, όμως προσπαθεί βλακωδώς να κλέψει την μπάλα. Η πλάκα είναι πως ακόμα και αν αποφάσιζε σωστά – να αλλάξει δηλαδή στο screen και να αναλάβει τον Strelnieks, ο Ολυμπιακός μπορούσε κάλλιστα να χτυπήσει το miss match Πρίντεζης/Larkin. Πραγματικά εντυπωσιακή αλληλουχία δράσεων.

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ