Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο ΣΕΦ από την Μονακό, αλλά...
Η Μονακό έδωσε στους Ερυθρόλευκους την τρίτη τους σερί ήττα στην Euroleague, επικρατώντας στο γεμάτο ΣΕΦ με 77-80 για την 32η αγωνιστική της διοργάνωσης. Οι Μονεγάσκοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ στα τέλη της τρίτης περιόδου, μετά από ένα τρίποντο του προσώπου της βραδιάς, Άλεκ Πίτερς, που έκανε το 56-46. Όμως μετά από αυτό, η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη κατάφερε να επιστρέψει και να παλέψει το παιχνίδι μέχρι το τέλος, όπου και κλείδωσε την νίκη με τα δύο πάρε-βάλε του Μάικ Τζέιμς στον Μαμ Ζαϊτέ.
Ο Ολυμπιακός έπεσε στην δεύτερη θέση της κατάταξης, πίσω από την Φενέρμπαχτσε και σίγουρα υπάρχουν πολλά αρνητικά που μπορούν να ειπωθούν. Αλλά τουλάχιστον η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα βλέπει τον περσινό της πρωταγωνιστή να βρίσκει ξανά ρυθμό.
Διαβάστε επίσης: Μάικ Τζέιμς δεν είναι αστείο: Έδωσε 24 ασίστ στα δύο ματς με τον Ολυμπιακό (vid)
Ο Άλεκ Πίτερς την περασμένη σεζόν είχε βασική θέση στο σχήμα του Μπαρτζώκα, αγωνιζότανε περίπου 26 λεπτά ανά αγώνα στην Euroleague και τελείωσε την χρονιά ως πρώτος σκόρερ της ομάδας του. Συγκεκριμένα μετρούσε κατά μέσο όρο 13.4 πόντους, εκτελώντας με 55.7% εντός πεδίας, 51.3% από τα 6,75 και 88.2% από την γραμμή των ελευθέρων βολών, ενώ ταυτόχρονα μάζευε και 4.8 ριμπάουντ ανά παιχνίδι.
Το καλοκαίρι όμως, ο Ολυμπιακός προχώρησε στην απόκτηση του πρώην σταρ του, Σάσα Βεζένκοφ, πράγμα που σήμαινε ότι ο Αμερικανός θα επέστρεφε πάλι πίσω από τον Βούλγαρο στο ροτέισιον, όπως την πρώτη του χρονιά με τα ερυθρόλευκα. Για τον ίδιο λόγο άλλωστε, ο Φίλιπ Πετρούσεφ δόθηκε με την μορφή δανεισμού στον Ερυθρό Αστέρα.
Έτσι λοιπόν, ο Πίτερς αναγκάστηκε να κάτσει στην θέση του συνοδηγού, με αποτέλεσμα ο χρόνος συμμετοχής του, όπως και τα στατιστικά του, να αλλάξουν σε μεγάλο βαθμό. Από τα 26 λεπτά, έπεσε στα 15 και οι 13.4 πόντοι έγιναν 6.5. Όπως και όλοι αναμένανε, ο σουτέρ του Ολυμπιακού δεν μπορούσε να αποδώσει στους περσινούς ρυθμούς του.
Κι όμως, μπορεί να έχουμε φτάσει στις τελευταίες αγωνιστικές της Euroleague, αλλά πλέον ο Πίτερς είναι… ο εαυτός του. Τον τελευταίο μήνα, μετράει κατά μέσο όρο σε 21.4 λεπτά συμμετοχής 13.1 πόντους σε όλες τις διοργανώσεις. Σε αυτό το διάστημα κατάφερε να σκοράρει 31 πόντους με τον Πανιώνιο, 25 με το Μαρούσι, 17 με το Περιστέρι και 15 με την Μονακό.
Το timing δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο. Την ώρα των πλέι οφ και των δύο μηνών που θα κρίνουν όλη τη σεζόν. Ο Ολυμπιακός σίγουρα θα χρειαστεί τον Πίτερς σε καλή κατάσταση και φαίνεται πως θα τον έχει. Πάνω σε όλα τα προβλήματά τους, τους πολλούς τραυματισμούς, τα τρία συνεχόμενα χαμένα παιχνίδια, οι Ερυθρόλευκοι μπορούν να πουν πως αρχίζουν να βλέπουν φως στο τέλος του τούνελ.