![Όταν το «Μπερναμπέου» χλευάζει τον Πεπ…](https://www.to10.gr/wp-content/uploads/2025/02/2025-02-19T214123Z_2060727007_UP1EL2J1O8Y7H_RTRMADP_5_SOCCER-CHAMPIONS-RMA-MCI-REPORT-300x217.jpg)
Ο Τόμας Γουόκαπ παραμένει στα πιτς. Και όσο ο καιρός περνά...
Ο Ολυμπιακός έχασε το Κύπελλο Ελλάδας μετά από τρεις σερί κατακτήσεις. Ο Παναθηναϊκός χθες ήταν καλύτερος στα… σημεία και σήκωσε την 21η του κούπα στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Οι απουσίες στα γκαρντ είναι μία από τις αιτίες της «ερυθρόλευκης» ήττας. Ο Τόμας Γουόκαπ ήταν ένας από τους αρκετούς παίκτες στις θέσεις «1-2» που έλειπαν από το ματς με τους «πράσινους».
Ο Τεξανός γκαρντ είχε εδώ και έναν μήνα ενοχλήσεις στη μέση, οι οποίες τον κρατούσαν εκτός δράσης όλο αυτό το διάστημα. Στον προημιτελικό του Final 8 με την Καρδίτσα δοκίμασε να παίξει, αλλά μετά από λίγα λεπτά στο παρκέ έφυγε για τα αποδυτήρια. Οι ενοχλήσεις στη μέση δεν τον έχουν αφήσει και παραμένει άγνωστο πότε θα καταφέρει να είναι ξανά απολύτως υγιής.
Διαβάστε επίσης: Ο Ζέλσον Μαρτίνς ξόρκισε την γκίνια και έδειξε πόσο πολύτιμος είναι φέτος…
Ήδη έχει χάσει πολλά ματς ο Γουόκαπ. Εκτός από τα τελευταία παιχνίδια με ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό στο τουρνουά της Κρήτης, έχει λείψει επίσης από τις αναμετρήσεις κόντρα σε Φενέρμπαχτσε, ΑΕΚ, Αναντολού Εφές, Προμηθέα Πάτρας, Παρί, Μπαρτσελόνα και ΠΑΟΚ. Στη σούμα βγαίνουν 9 ματς. Και ποιος ξέρει πόσα ακόμα θα χάσει.
Ο Ολυμπιακός τον χρειάζεται. Ο Μπαρτζώκας τον χρειάζεται. Η απουσία του είναι ιδιαιτέρως σημαντική, καθώς το πρόβλημα στα γκαρντ είναι μεγάλο. Ο Γουόκαπ λείπει. Ο Βιλντόζα το ίδιο. Και κάπου εδώ μπαίνει στη μέση η λέξη «κλειδί»: Κίναν Έβανς!
Ο Αμερικανός γκαρντ μετράει αντίστροφα για την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση, μετά την πολύμηνη απουσία λόγω του τραυματισμού του πέρσι με τη Ζαλγκίρις. Πιθανότατα μέσα στον Μάρτιο θα τον δούμε να φοράει για πρώτη φορά τα «ερυθρόλευκα». Και τώρα που ο Γουόκαπ λείπει τόσο καιρό και παραμένει άγνωστο πότε θα είναι 100% έτοιμος να γυρίσει, είναι αναπόφευκτο να ανοίγει η κουβέντα για τον Έβανς. Πρόκειται, άλλωστε, για έναν παίκτη ο οποίος διαθέτει κοινά χαρακτηριστικά με τον Γουόκαπ. Και όσο ο Τεξανός παραμένει στα «πιτς», τόσο πιο αναγκαίο γίνεται να ενταχθεί γρηγορότερα ο Έβανς και να ξεκινήσει να παίζει.
Ο Κίναν Έβανς με Βεζένκοφ, Φουρνιέ στην πεντάδα
Ο Ολυμπιακός έχει ρολάρει στο πρώτο μισό της σεζόν χωρίς τον Κίναν Έβανς. Οι ρόλοι είναι ξεκάθαροι από τον Μπαρτζώκα, ο Ολυμπιακός δεν υπολόγισε στο ροτέισον τον Αμερικανό, ο οποίος ήταν στα «πιτς» λόγω του σοβαρού τραυματισμού που είχε υποστεί, αλλά πλέον ο Έλληνας τεχνικός οφείλει να τον βάλει στο «κάδρο».
Εξάλλου μιλάμε για έναν από τους κορυφαίους επιθετικά παίκτες στη Euroleague και μάλιστα με αριθμούς. Και σε μια ομάδα που ο τρόπος παιχνιδιού δεν αναδεικνύει το ατομικό ταλέντο, αλλά το ομαδικό, όπως ήταν η Ζαλγκίρις.
Στη Euroleague πέρσι σε σύνολο 34 αγώνων είχε μέσο όρο 27:04 λεπτά συμμετοχής με 13.4 πόντους, 2.7 ριμπάουντ, 3.7 ασίστ και 1.2 κλεψίματα, ενώ στο Λιθουανικό πρωτάθλημα είχε μ.ο. 11.3 πόντους, 1.91 ριμπ και 3.4 ασίστ.
Για να αντιληφθεί κανείς τι μπορεί να φέρει, αρκεί να δει την περσινή σεζόν όπου ο Έβανς ήταν ο πρώτος σκόρερ σε πόντους 1 VS 1 στην κανονική διάρκεια της διοργάνωσης. Είναι σπουδαίος εκτελεστής, ενώ σε μία πεντάδα με Φουρνιέ και Βεζένκοφ καταλαβαίνει κανείς τον…. τρόμο που θα προκαλεί στην επίθεση!
Ο Έβανς μπορεί να φέρει σίγουρα εύκολους πόντους, αλλά και δημιουργία, είναι καλός στην πίεση στην μπάλα και έχει το ένας με έναν που δεν έχει κανείς άλλος παίκτης του Ολυμπιακού τόσο πολύ στις θέσεις των γκαρντ. Οι Πειραιώτες έχουν την καλύτερη επίθεση με 87.9 πόντους μέσο όρο στη Euroleague, ενώ και στο PIR είναι στην 1η θέση με 103,8 πόντους. Χωρίς τον Κίναν Έβανς όλα αυτά.
Όπως είναι λογικό ο Αμερικανός θα φέρει κάτι διαφορετικό στο λιμάνι και αυτό αναμένεται μέσα στον Μάρτιο πιθανότατα. Ο Μπαρτζώκας θα πρέπει να ταιριάξει και αυτό το κομμάτι του παζλ, κάτι που αν γίνει ο Ολυμπιακός θα «εκτοξευτεί», αφού πρόκειται για ένα πραγματικό υπερόπλο!
Είναι ιδανικός για να «κολλήσει» στο πλευρό του Γουόκαπ, που είναι οικονομικός επιθετικά και έχει σημαντικό ρόλο στην άμυνα, ενώ όλος ο κόσμος θα ανυπομονεί να δει πώς θα «κολλήσει» με Βεζένκοφ και Φουρνιέ, όπου έχουν από 20,6 και 16,8 πόντους μέσο όρο αντίστοιχα. Ο Ολυμπιακός φέτος έχει σπάσει το φράγμα των 87 πόντων στη Euroleague στα 19 από τα 26 και είναι τρομακτικό ότι αυτό συμβαίνει χωρίς τον Έβανς, που την τελευταία διετία ήταν ένας από τους πρώτος σκόρερ στη διοργάνωση και μετρούσε πέρσι 13,4 πόντους.