Ολυμπιακός, η ομάδα των απόλυτων σταρ!

Ολυμπιακός, η ομάδα των απόλυτων σταρ!

Ο κόουτς έχει το δικό του στυλ παιχνιδιού και δίνει ταυτότητα στο σύνολο, σίγουρα όμως όσοι ήρθαν το περασμένο καλοκαίρι είναι αυτοί που κρίνουν τα ματς.

Ας είμαστε ειλικρινείς: ό, τι κι αν λέγεται, ανεξάρτητα με τι πιστεύει ο οποιοσδήποτε για την επιρροή του Γιώργου Μπαρτζώκα στην ομάδα, ο Ολυμπιακός έχει αλλάξει κατεύθυνση. Δεν είναι η ομάδα των προηγούμενων χρόνων. Δεν βασίζεται τόσο στο σύνολο, αλλά ποντάρει παραπάνω στις μονάδες και δη στους σούπερ-σταρ που διαθέτει.

Προσοχή εδώ και αναγκαία διευκρίνιση ώστε να μην υπάρξει κάποια εσφαλμένη εντύπωση. Ναι, ο κόουτς έχει το δικό του στυλ παιχνιδιού και δίνει ταυτότητα στο σύνολο, σίγουρα όμως όσοι ήρθαν το περασμένο καλοκαίρι είναι αυτοί που κρίνουν τα ματς. Δεν είναι έτσι;

Ο Βεζένκοφ, έχει βαρεθεί να σημειώνει πόντους και να βγαίνει ο κορυφαίος παίκτης της αγωνιστικής. Ο δε Φουρνιέ, παίκτης που δεν πέφτει η ψυχολογία του όταν χάνει εύκολα λέι απ ή αστοχεί σε τρίποντα, μπορεί να βάλει ένα καλάθι με χορευτικό τρόπο όπως αυτό της νίκης στη Βαρκελώνη και να σκορπίσει χαμόγελα στο ΣΕΦ. Τι υποστήριζαν πέρυσι; Πως στα τελευταία λεπτά ενός αγώνα ο Ολυμπιακός δεν είχε έναν παίκτη που θα « μιλούσε». Ε, λοιπόν, τώρα έχει δύο: τον Σάσα και τον Φουρνιέ.

Διαθέτει, όμως, ακόμη έναν: τον υποτιμημένο ακόμη ακόμη και από ένα κομμάτι οπαδών των Ερυθρόλευκων, τον Γουίλιαμς –Γκος. Αν μπορούσαν οι φίλοι της ομάδας, μπορεί και να τον είχαν …αντικαταστήσει σε αυτή τη δεύτερη θητεία του στο Λιμάνι. Ο Αμερικανός γκαρντ ήρθε μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκας από τη Ρεάλ και καταθέτει ποιότητα όταν πατά στο παρκέ. Σε δύο εκτός έδρας παιχνίδια, κράτησε τα ηνία και ήταν άριστος στην οργάνωση, ενώ δεν υπήρχαν κοντά του οι Γουόκαπ και Βιλντόζα.

Με την Παρί ο Γουίλιαμς –Γκος ήταν καταπληκτικός, έχοντας 14 πόντους σε 36’ συμμετοχής. Στο Παλάου Μπλάου Γκράνα, έπαιξε 31’, σημείωσε 20 πόντους και είχε 7/9 δίποντα και 2/4 τρίποντα. Οι προβολείς θα πέσουν στον Φουρνιέ για το καλάθι της νίκης και στον Βεζένκοφ για την κλάση. Ας μην αδικούμε, όμως, τον Γουίλιαμς-Γκος και ας του βγάλουμε το καπέλο.

Και κάτι ακόμη: ο Βεζένκοφ στο Παρίσι έπαιξε 30’ και στη Βαρκελώνη 32’. Ο Πίτερς 9’ και 10’ αντίστοιχα. Στο φινάλε και των δύο αγώνων ο Σάσα έμοιαζε κουρασμένος. Μήπως θα ήταν καλύτερο να έπαιρνε κάποιες ανάσες ο Βούλγαρος φόργουορντ; Το rotation έχει ήδη κλείσει για τα καλά. Μπορούν να βοηθήσουν κι άλλοι. Γιατί δεν μπορεί, κάποιοι θα θυμούνται τον προ διετίας τελικό στο Κάουνας με τα 39’ παρουσίας του Βεζένκοφ που όμως δεν έφτασαν για την κατάκτηση της κορυφής από τον Ολυμπιακό.

Μια σκέψη και μόνο η προηγούμενη επισήμανση…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ