Καλύτερα που δεν μπήκαν τα σουτ του Βεζένκοφ

Έτσι όπως πήγε το παιχνίδι με την Μπάγερν, ίσως είναι καλύτερα για τον Ολυμπιακό που δεν μπήκαν τα σουτ του Σάσα Βεζένκοφ.

Στην Πόλη, ο Ολυμπιακός έχασε στο τέλος από την Εφές, από τρία συνεχόμενα λάθη του Εβάν Φουρνιέ (2) και του Σακίλ ΜακΚίσικ (1). Χθες στο Μόναχο έχασε στο τέλος από τη Μπάγερν γιατί δεν μπήκαν τα δύο (με εξαιρετικές προϋποθέσεις και απόλυτα σωστές επιλογές) τρίποντα του Σάσα Βεζένκοφ.

Αλλά επειδή το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν ήταν…τελικός (ή έστω και ημιτελικός) φάιναλ φορ ίσως είναι καλύτερα για τον Ολυμπιακό που δεν μπήκαν τα σουτ του Σάσα. Διότι πολύ απλά θα έδιναν μεν τη νίκη στην ομάδα του, αλλά θα σκέπαζαν κάτω από το χαλί τα – συνεχιζόμενα – προβλήματα των Ερυθρολεύκων που επαναλαμβάνονται με μαθηματική ακρίβεια ιδιαίτερα στα εκτός έδρας παιχνίδια στην Ευρωλίγκα.

Εκεί που σε κάθε γήπεδο «φτιάχνει» και έναν ήρωα. Όχι άσχετους παίκτες βέβαια το αντίθετο, στους οποίους όμως «χτίζει» ψυχολογία και ο Σέιν Λάρκιν για παράδειγμα από αμφίβολος πριν τον αγώνα, έγινε ο καταλύτης με 24 πόντους και τρομερά ποσοστά.

Χθες τα πράγματα ήταν χειρότερα γιατί ο Κάρσεν Εντουαρντς τελείωσε τον αγώνα με 2/9 τρίποντα, αλλά έχοντας 30 πόντους, καθώς ο Ολυμπιακός «φρόντισε» να του φτιάξει ψυχολογία και παρά την αστοχία του από την περιφέρεια «τρεφόταν» από τα δίποντα (10/14) και το ένας εναντίον ενός στο οποίο ο Μουστάφα Φάλ «ντύθηκε» Πετρούσεφ στην Πόλη (όπου έβλεπε τον Λάρκιν απλά να σουτάρει).

Ο Γάλλος σέντερ δεν μπόρεσε σε κανένα σχεδόν σημείο να περιορίσει τον άσο της Μπάγερν ο οποίος εντυπωσίασε ακόμα και τον ποδοσφαιριστή του συλλόγου Τόμας Μίλερ που ήταν στο γήπεδο. Και μάλιστα είδε τη μπασκετική Μπάγερν να παίζει και μπάσκετ άλλων εποχών κάποιες στιγμές, όπου ένας καλός παίκτης έπαιζε σχεδόν μόνος του κόντρα στον αντίπαλο και πετύχαινε 30άρες και 40άρες.

Τι είπε ο Μποζίκας

Ο Εντουαρντς με τον Μπούκερ πέτυχαν μαζί 50 με την συνδρομή φυσικά των Φάλ (ο πρώτος) και του Ράιτ (ο δεύτερος).

«Μας λείπει η διάρκεια και η ηρεμία» είπε ο συνεργάτης του κόουτς Μπαρτζώκα, Γιώργος Μποζίκας, λίγο μετά την ατάκα του προπονητή του Ολυμπιακού ότι: «Η Μπάγερν μας ανάγκασε να χάσουμε το μυαλό μας».

Ακριβώς οι δυο τους μαζί και με τους υπόλοιπους συνεργάτες στο προπονητικό τίμ πρέπει να λύσουν αυτό το γρίφο και να μην χάνει η ομάδα σχεδόν με πανομοιότυπο τρόπο παιχνίδια που κρίνονται στα τελευταία λεπτά λες και βρίσκεται κάποιος στο ίδιο έργο θεατής.

Μάλιστα με εξαίρεση το παιχνίδι με την…αφελή Αρμάνι, ο Ολυμπιακός έχει χάσει κατά κράτος τα τελευταία δεκάλεπτα των άλλων τεσσάρων αγώνων του, τόσο στα τρία εκτός έδρας παιχνίδια όσο και με τη Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ. Σε όλα δέχεται 20+ πόντους στην τελευταία περίοδο, που συνήθως είναι η κρισιμότερη του αγώνα.

Ισως η παρουσία τόσο ικανών σουτέρ στην ομάδα να καθησυχάζει τους παίκτες στο πίσω μέρος του μυαλού τους και να μην εστιάζουν εκεί που πρέπει (στην άμυνα) θεωρώντας ότι θα μπουν τα σουτ, που δεν μπήκαν (του Βεζένκοβ στο Μόναχο) ή που δεν έγιναν (λόγω των λαθών του Φουρνιέ και του ΜακΚίσικ στην Πόλη).

Και κάτι τελευταίο, αλλά ιδιαίτερα σημαντικό. Μόνο στην τελευταία περίοδο χθες στο Μόναχο ο Ολυμπιακός συμπλήρωσε τα 5 φάουλ και μάλιστα κάποια από αυτά νωρίτερα έστειλαν τους παίκτες της Μπάγερν σε βολές (με αποκορύφωμα το χαζό αντιαθλητικό του ΜακΚίσικ).

Στις πρώτες τρεις περιόδους ο Ολυμπιακός δεν «ξόδεψε» τα φάουλ του και το πλήρωσε σε χαζούς πόντους.

Η πνευματική συγκέντρωση όλων, είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη για τρία παιχνίδια σε πέντε μέρες στο ΣΕΦ με Παναθηναϊκό, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα.

Και επίσης το ροτέισον, μπορεί να χρειαστεί να «κλείσει» σε κάποια παιχνίδια και να μην πάει με βάση το ρολόι…

Πηγή: In.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από