Ολυμπιακός: Τρεις εκτός έδρας ήττες, ίδια κατάληξη – Τι συμβαίνει στα τελευταία δεκάλεπτα (vids)

Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε για τρίτο σερί εκτός έδρας παιχνίδι στη Euroleague, ηττήθηκε και από την Μπάγερν στο Μόναχο και πλήρωσε ξανά την τελευταία περίοδο - Το αδιανόητο 25+ και στα τρία ματς.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε σε ακόμη ένα εκτός έδρας παιχνίδι στη Euroleague να κάνει… χαρακίρι και να υποστεί τρίτη σερί ήττα μακριά από το ΣΕΦ, αυτή τη φορά από την Μπάγερν στο Μόναχο.

Οι ερυθρόλευκοι έχασαν με 84-80 από τους Βαυαρούς, πληρώνοντας ξανά την τελευταία περίοδο του ματς και γενικότερα το δεύτερο ημίχρονο, αφού στην ανάπαυλα πήγαν στα αποδυτήρια με +11 (32-43).

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είδε τους παίκτες του να μην παίζουν άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο, με το ίδιο πάθος που γινόταν στο πρώτο μέρος, με αποτέλεσμα να δεχτεί 52 πόντους στο δεύτερο μέρος και τους 25 εξ αυτών στην τελευταία κρίσιμη περίοδο.

Εκεί που ουσιαστικά κρίθηκαν όλα, ο Ολυμπιακός ήταν άξιος της μοίρας του, αφού δεν σκόραρε πολύ, είχε λάθος επιλογές ξανά στην επίθεση, ενώ η άμυνα του ήταν… soft, κάτι που είπε και ο ίδιος ο Γιώργος Μπαρτζώκας, με αποτέλεσμα να βρει ρυθμό ο Κάρσεν Έντουαρντς (30 πόντοι), αλλά και να βάλει ένα μεγάλο σουτ ο Σαμπάζ Νέιπιερ, στο «turning point» της αναμέτρησης.

Ο ίδιος ο Έλληνας τεχνικός μίλησε για την άμυνα της ομάδας του, αλλά και για τη γενικότερη διαχείριση του παιχνιδιού, τονίζντας ότι οι παίκτες του έχασαν το μυαλό τους. Αυτό όμως που έχει ιδιαίτερη σημασία να τονιστεί στο ματς με την Μπάγερν, αλλά και σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια που έχει παίξει ο Ολυμπιακός στη Euroleague, είναι ότι έχει πολύ κακές τελευταίες περιόδους.

Τόσο στο ματς στη Γερμανία, αλλά και σε αυτά με τους Τούρκους στην Πόλη (Εφές, Φενέρ), τα έχει κάνει όλα λάθος στο τέλος και αυτό φαίνεται από τις τέταρτες περιόδους του.

Με την Μπάγερν είχε επιμέρους 25-19 υπέρ των Βαυαρών που οδήγησε στο τελικό 84-80, ενώ με την Εφές είχε επιμέρους 26-19 και έφερε την ήττα με 91-89.

Αξίζει να σημειωθεί πως με τη Φενέρ στην πρεμιέρα του, ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος για τρεις περιόδους, φαινόταν να ελέγχει το ματς και υπέστη ένα «μπλακ άουτ» στο τελευταίο δεκάλεπτο, η Φενέρ ξέφυγε και «καθάρισε» το ματς. Το επιμέρους στην τελευταία περίοδο ήταν 25-15 και οι Τούρκοι επικράτησαν με 82-71.

Αν τα βάλουμε κάτω και στα τρία ματς, ο Ολυμπιακός έχει μεγάλο θέμα στο κλείσιμο των παιχνιδιών εκτός έδρας, κάτι που μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα στη συνέχεια της σεζόν. Σε όλο το παιχνίδι σχεδόν είναι μπροστά με εξαίρεση την τρίτη περίοδο στη Φενέρ, που ήταν ένα πόντο πίσω.

Αν εμβαθύνει κανείς ακόμη περισσότερο και δεν μείνει στις τελευταίες περιόδους, συνολικά σε όλα τα δεύτερα ημίχρονα, ο Ολυμπιακός έχει δεχτεί 50+ πόντους. Συγκεκριμένα, έχει 52 παθητικό χθες από την Μπάγερν και 50 από τις Εφές και Φενέρ.

Παράλληλα και στα τρία ματς είναι μπροστά στο σκορ στο ημίχρονο και ειδικά σε αυτό με την Μπάγερν, ήταν με 11 πόντους μπροστά. Είναι «εκρηκτικός» στο ξεκίνημα, όμως στο φινάλε του ματς έχει θέμα και έχει να κάνει με τη διαχείριση, αλλά και με την άμυνα, που είναι «κλειδί» σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, προκειμένου να φεύγει με νίκες από δύσκολες έδρες. Κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει στη Euroleague…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από