Το «τρελό» μπάσκετ της Μπάγερν: Οι 100+ πόντοι, οι «killers» της περιφέρειας και όσα πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός (vids)

Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στο Μόναχο (25/10, 21.45) στο νεότευκτο SAP Garden. Ο τρελός ρυθμός της Μπάγερν και όλα όσα πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός για να φύγει με το διπλό από την Βαυαρία...

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Μπάγερν Μονάχου (25/10, 21.45) εκτός έδρας σε μία απαιτητική αναμέτρηση για την 5η αγωνιστικής της Euroleague και έχει ως στόχο τη νίκη για να βάλει θετικό πρόσημο στο ρεκόρ του.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να παίζει στην Γερμανία, αλλά μπορεί να αισθανθεί σε κάποιες στιγμές στο παιχνίδι πως παίζει στον Πειραιά, καθώς θα έχει την υποστήριξη 2.500 και πλέον φίλων του.

Διαβάστε επίσης: Ο Ολυμπιακός, το +15% για την 8αδα και οι πιθανότητες του ΠΑΟΚ για τα νοκ-άουτ του Europa League (pics, vids)

Οι ερυθρόλευκοι αντιμετωπίζουν μια ομάδα που έχει το ίδιο ρεκόρ με αυτούς (2-2) και στην έδρα τους μεταμορφώνονται προς το πολύ καλύτερο. καθώς και τις δύο νίκες τους τις έχουν κάνει στο καινούριο τους γήπεδο, το εντυπωσιακό «SAP Garden», που μόλις φέτος άνοιξε τις πύλες του.

Οι 100+ πόντοι εντός έδρας και το «τρελό» μπάσκετ του Χέρμπερτ

Η Μπάγερν σκοράρει κατά μέσο όρο φέτος 90.8 πόντους στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές και 100+ μέσα στην έδρα της. Για την ακρίβεια 103! Στη νίκη της πρώτης αγωνιστικής απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης έβαλε 97, ενώ την περασμένη εβδομάδα έβαλε στην Παρί 109! Είναι η πρώτη επίθεση σε ολόκληρη την Euroleague, πάνω από την Ρεάλ και τον Παναθηναϊκό.

Ένα στατιστικό των Βαυαρών που ξεχωρίζει είναι οι 94.8 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, ποσοστό αρκετά υψηλό για μία ομάδα όπως η Μπάγερν, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως η τέταρτη στην ειδική λίστα της αξιολόγησης, Μονακό έχει 96.

Βασίζεται στο σουτ τριών πόντων της καθώς είναι η πρώτη σε όλη τη διοργάνωση, επιχειρώντας 31 τρίποντα ανά παιχνίδι, αλλά είναι και η πιο εύστοχη. Σε 31 προσπάθειες  μέσο όρο έχει 12 εύστοχα σουτ πίσω από την γραμμή των τριών πόντων.

Άρα όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κάποιος ο Ολυμπιακός θα πρέπει να ελέγξει τον ρυθμό και να μην δώσει δεύτερες ευκαιρίες στην Μπάγερν, η οποία αν βρει πρόσφορο έδαφος θα τον… σκοτώσει πίσω από τα 6.75.

Επομένως θα πρέπει να ελέγξει και το αμυντικό ριμπάουντ, το οποίο η αλήθεια είναι πως με την επιστροφή των Φαλ και Μιλουτίνοφ, μπορεί να το κάνει και εύκολα μάλιστα απέναντι στους πιο «soft» ψηλούς των Βαυαρών.

Το δίδυμο της Μπάγερν που… διαλύει την στατιστική

Κάρσεν Έντουαρντς και Σαμπάζ Νέιπιερ έκαναν… σμπαράλια την άμυνα της Παρί, φιλοδωρώντας το καλάθι της με 32 και 27 πόντους έκαστος, ήτοι 59 πόντους και οι δυο μαζί.

Μια εντυπωσιακή επίδοση για τους δύο Αμερικανούς που φέτος θα επιδιώξουν να γίνουν το νέο μεγάλο δίδυμο της Euroleague. Έχουν όλα τα φόντα για να το καταφέρουν και κόντρα στην Παρί μας έδωσαν ένα καλό πρώτο δείγμα.

Ο Νέιπιερ είναι ο πιο εύστοχος παίκτης της Euroleague στο τρίποντο έχοντας σε 4 ματς, 3.3 εύστοχα μέσο όρο, ενώ ο πρώην παίκτης των Σέλτικς είναι ο δεύτερος σκόρερ της διοργάνωσης με 18.3 πόντους μέσο όρο, πίσω από τον Τι Τζέι Σορτς που είναι πρώτος.

To shot chart του Κάρσεν Έντουαρντς με την Παρί

To shot chart του Σαμπάζ Νέιπιερ με την Παρί

Έτσι η περιφέρεια του Ολυμπιακού θα έχει δουλειά απόψε, με τον Τόμας Γουόκαπ να καλείται να μαρκάρει πότε τον ένα και πότε τον άλλο και με τον Λούκα Βιλντόζα, που είναι καλός αμυντικός και πιέζει καλά την μπάλα, να καλούνται να περιορίσουν το εκπληκτικό δίδυμο της Μπάγερν.

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από