Τι αλλάζει στον Ολυμπιακό ο δανεισμός του Πετρούσεφ στον Ερυθρό Αστέρα (pics)

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον δανεισμό του Φιλίπ Πετρούσεφ στον Ερυθρό Αστέρα και πλέον επικρατούν νέα δεδομένα στο ρόστερ του.

Ο Φιλίπ Πετρούσεφ είναι εδώ και λίγη ώρα παίκτης του Ερυθρού Αστέρα, με τον Ολυμπιακό να ανακοινώνει τον δανεισμό του στην ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Οι Σέρβοι τον κυνήγησαν πολύ και στο τέλος δικαιώθηκαν αφού οι Πειραιώτες αποφάσισαν να τον παραχωρήσουν.

Η αποχώρηση του 24χρονου φόργουορντ/σέντερ φέρνει πλέον νέα δεδομένα στην φροντ λάιν του Ολυμπιακού, αφού οι ρόλοι είναι πιο ξεκάθαροι και τα λεπτά θα μοιράζονται καλύτερα από τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Συν του ότι δεν θα μένει ανενεργός σε κάποια παιχνίδια ένας παίκτης με μεγάλη ποιότητα (όποιος κι αν είναι).

Η περίπτωση Πετρούσεφ

Ο Πετρούσεφ είναι ένας, κατά γενική ομολογία, πολυτάλαντος παίκτης. Ένα παιδί με λαμπρό μέλλον που αν δουλέψει σωστά μπορεί να αποτελέσει έναν εκ των κορυφαίων αθλητών που θα αγωνίζονται στη Euroleague. Πέρσι είχε έρθει στον Ολυμπιακό σε μια περίεργη φάση, βρίσκοντας χρόνο μαζί με τον Πίτερς στο 4, αλλά και λόγω τραυματισμών στο 5.

Αναμφίβολα έδειξε τι αξίζει, αλλά τα πράγματα πήραν άλλη τροπή το καλοκαίρι. Η ανανέωση του Πίτερς (μέσα στην περσινή σεζόν) και η επιστροφή του Σάσα Βεζένκοφ άλλαξαν το σκηνικό. Ο Σέρβος πια θα έβρισκε λιγότερο χρόνο, καθώς έπρεπε να παίζουν και οι υπόλοιποι. Η χρονιά φέτος άρχισε πάλι με τραυματισμούς, άρα ο 24χρονος ήταν κάτι παραπάνω από απαραίτητος.

Πλέον κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αφού οι Μουστάφα Φαλ και Νίκολα Μιλουτίνοφ πάτησαν ξανά παρκέ. Έτσι θα έχουν εκείνοι το βάρος στη θέση πέντε. Με λίγα λόγια ο Πετρούσεφ δεν μπορούσε να βρει ρόλο. Κάτι που θα έχει στον Ερυθρό Αστέρα. Γι’ αυτό και επέλεξε να πάει εκεί. Θα βρει χρόνο, θα παίξει, θα εξελιχθεί και το καλοκαίρι θα γυρίσει στον Πειραιά για να το πιάσει από εκεί που το άφησε.

Τα δεδομένα στο ροτέισον και η… διευκόλυνση στο πρωτάθλημα

Η γραμμή των ψηλών, λοιπόν, έχει ξεκαθαρίσει. Στη θέση «4» βρίσκουμε πλέον τον Σάσα Βεζένκοφ που είναι ο απόλυτος σταρ και πίσω του θα έρχεται ο Άλεκ Πίτερς, ο οποίος μοιάζει να έχει αποδεχθεί τον ρόλο του, όπως πρόπερσι. Συν φυσικά τον Κώστα Παπανικολάου, που έχει δείξει ότι μπορεί να βοηθήσει σε διάφορα κοντά σχήματα.

Η θέση «5» είναι επίσης ξεκάθαρη. Οι επιστροφές των Φαλ και Μιλουτίνοφ «έλυσαν» τα χέρια του Γιώργου Μπαρτζώκα. Γεγονός που βοήθησε και στην απόφαση της αποχώρησης του Πετρούσεφ. Οι δύο «γίγαντες» θα μοιράζονται τα περισσότερα λεπτά, όπως είναι λογικό, ενώ θα υπάρχει και ο Μόουζες Ράιτ που γνωρίζει καλά ότι είναι πιο πίσω στο ροτέισον.

Παράλληλα, οι ξένοι του Ολυμπιακού μειώνονται σε εννέα. Ένατος είναι ο Κίναν Έβανς που θα παραμείνει τραυματίας για λίγο καιρό ακόμα και θα χρειαστεί λίγο χρόνο προσαρμογής. Συνεπώς ο αριθμός τους ανέρχεται στους οκτώ. Έτσι θα μένει μόνο ένας μόνιμα εκτός ελληνικού πρωταθλήματος (αυτή την στιγμή είναι ο ΜακΚίσικ).

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έλυσε με αυτόν τον τρόπο ένα σημαντικό πρόβλημα όσον αφορά το ροτέισον. Οι Ερυθρόλευκοι έχουν πιο ξεκάθαρους ρόλους στην φροντ λάιν και πλέον θα περιμένουν την επιστροφή του Έβανς για να δουν πως θα βγαίνουν τα λεπτά στην περιφέρεια. Στον νέο γρίφο που θα κληθεί να δώσει απάντηση ο Έλληνας τεχνικός.

Αναλυτικά το Depth Chart του Ολυμπιακού:

PG: Τόμας Γουόκαπ, Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, Λούκα Βιλντόσα, Ναζ Μήτρου-Λονγκ
SG: Εβάν Φουρνιέ, Τάιλερ Ντόρσεϊ, Σακίλ ΜακΚίσικ
SF: Κώστας Παπανικολάου, Γιαννούλης Λαρεντζάκης
PF: Σάσα Βεζένκοφ, Άλεκ Πίτερς
C: Μουστάφα Φαλ, Νικόλα Μιλουτίνοφ, Μόουζες Ράιτ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από