Ξεκινάει η 5η αγωνιστική με «μάχη» στο Βελιγράδι για την Euroleague – Μεγάλα ματς και για τις ελληνικές ομάδες

Με την αναμέτρηση της Παρτίζαν με τη Βίρτους Μπολόνια, ανοίγει απόψε (21:30) η αυλαία της 5ης αγωνιστικής της Euroleague, ενώ Προμηθέας κι Άρης παίζουν και αυτοί στις δικές τους διοργανώσεις.

Παρτίζαν και Βίρτους Μπολόνια κοντράρονται στο Βελιγράδι και στο κατάμεστο «σπίτι» των «ασπρόμαυρων» (21:30, Novasports 5), έχοντας εντελώς διαφορετικές διαδρομές στις πρώτες αγωνιστικές της Euroleague.

Από τη μία η Παρτίζαν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, μετά τις δύο διαδοχικές ήττες της από Μπασκόνια και Ρεάλ Μαδρίτης στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές της διοργάνωσης, βελτίωσε την αγωνιστική της εικόνα και γύρισε το άσχημο κλίμα που είχε δημιουργηθεί στις τάξεις της, πανηγυρίζοντας δύο συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα στην περασμένη «διαβολοβδομάδα».

Η Παρτιζάν έχει ρεκόρ 2-2 με δυο νίκες και δυο ήττες, ενώ οι Ιταλοί από την μεριά τους δεν έχουν καταφέρει ακόμα να πανηγυρίσουν κάποια νίκη στην εφετινή Euroleague, έχοντας ρεκόρ 0-4.

Στο Eurocup τώρα ο Άρης αντιμετωπίζει την Τσεντεβίτα απόψε (20:00, Novasports Prime) στη Θεσσαλονίκη και στο Αλεξάνδρειο, για την 4η αγωνιστική.

Με ανεβασμένη ψυχολογία μετά τη νίκη του περασμένου Σαββάτου (19/9) κόντρα στον Προμηθέα, οι «κίτρινοι» επιβλήθηκαν των Πατρινών με 86-75, πανηγυρίζοντας παράλληλα την πρώτη εντός έδρας νίκη τους στη φετινή Stoiximan GBL.

Το ίδιο φιλοδοξεί να κάνει και απόψε ο Άρης, να πάρει δηλαδή την πρώτη του εντός έδρας νίκη, καθώς μέχρι τώρα έχει ρεκόρ 1-3 και τη μοναδική του επικράτηση την έχει εκτός έδρας επί της Λιετκαμπέλις.

Η Τσεντεβίτα από την άλλη έχει κάνει πολύ καλό ξεκίνημα, έχοντας αυτή τη στιγμή 3-1 ρεκόρ, αποδίδοντας και πολύ καλό μπάσκετ για την εποχή.

Kαι ο Προμηθέας αγωνίζεται σήμερα για το BCL και φιλοξενεί στην Πάτρα την Γαλατάσαραϊ με τις δυο ομάδες να βρίσκονται στο 1-1 και να φιλοδοξούν να κάνουν τη δεύτερη νίκη τους στην διοργάνωση της FIBA.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από