Η επιδημία τραυματισμών της Euroleague, αλλάζει τα δεδομένα: Λαπροβίτολα, Γουίλμπεκιν, Μπολομπόι, Μπλατ…

Η επιδημία τραυματισμών της Euroleague, αλλάζει τα δεδομένα: Λαπροβίτολα, Γουίλμπεκιν, Μπολομπόι, Μπλατ…

Χαμός επικρατεί στη Euroleague με τους συνεχείς και σοβαρούς τραυματισμούς παικτών, πριν καλά-καλά αρχίσει η σεζόν, με τα δεδομένα να αλλάζουν.

Η σεζόν στη Euroleague δεν έχει καλά-καλά ξεκινήσει, όμως οι τραυματισμοί δεν κάνουν διακρίσεις και έχουν ξεκινήσει ήδη να πληγώνουν τις ομάδες. Το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και καιρό, όμως κανείς δεν φαίνεται να δίνει λύση και όλοι «σφυρίζουν» αδιάφορα.

Οι παίκτες όμως είναι εκείνοι που την πληρώνουν. Εκείνοι ρίχνουν το σώμα τους στη… φωτιά και παίζουν Πέμπτη-Σάββατο ή Παρασκευή-Κυριακή, ενώ όταν υπάρχει «διαβολοβδομάδα» τα πράγματα γίνονται όλο και πιο δύσκολα αφού στο πρόγραμμα μπαίνει η Τρίτη ή η Τετάρτη.

Είμαστε μόλις στην τέταρτη στροφή της σεζόν, πηγαίνοντας για την πέμπτη, και οι σοβαροί τραυματισμοί δίνουν και παίρνουν. Αρκετές ομάδες έχουν χάσει πολύτιμους παίκτες και οι προπονητές καλούνται να βρουν λύσεις χωρίς αυτούς για μεγάλο διάστημα.

Τελευταίο… θύμα ήταν ο Τζόελ Μπολομπόι, ο οποίος θα μείνει εκτός δράσης για περίπου έναν μήνα. Αυτός ήταν ουσιαστικά «τυχερός» μέσα στην ατυχία του, αφού οι πρώτες ενδείξεις ήθελαν τον σέντερ του Ερυθρού Αστέρα να έχει υποστεί κάτι πιο σοβαρό. Τελικά κάτι τέτοιο, ευτυχώς, δεν επιβεβαιώθηκε. Άλλοι συνάδελφοί του όμως δεν ήταν τόσο τυχεροί.

Η αρχή έγινε με τον Σκότι Γουίλμπεκιν, που δεν πρόλαβε να χαρεί την πρεμιέρα απέναντι στον Ολυμπιακό και σε μια προσγείωσή του υπέστη ρήξη χιαστού, με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να αναγκάζεται να προσθέσει στο ρόστερ της ομάδας τον Σκάιλερ Μέις.

Στη συνέχεια ακολούθησαν σε πολύ μικρό διάστημα άλλοι δύο τραυματισμοί. Προχθές αρχικά ανακοινώθηκε πως ο Νίκολας Λαπροβίτολα υπέστη ρήξη χιαστού, ενώ λίγο αργότερα έγινε γνωστό πως ο Ταμίρ Μπλατ υπέστη ρήξη στον μηριαίο χάνοντας περίπου έναν μήνα.

Και αν ο Όντεντ Κάτας μπορεί να περιμένει τον Ισραηλινό γκαρντ, ο Ζοάν Πενιαρόγια είναι σε… αναμμένα κάρβουνα, αφού θα πρέπει να βγει στην αγορά για να αντικαταστήσει τον Αργεντίνο όπως έκανε η Φενέρ με τον Γουίλμπεκιν. Ήδη τα πρώτα ονόματα έχουν βγει στο «φως» με τους Σιλβέν Φρανσίσκο, Τι Τζέι Σορτς και Τράι Μπελ-Χέινς να είναι ψηλά στη λίστα.

Αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα τότε είναι πολύ πιθανό η λίστα αυτή να μεγαλώνει και να φέρνει νέα δεδομένα στη Euroleague στο αγωνιστικό κομμάτι, επηρεάζοντας παράλληλα σε υψηλό βαθμό και το προϊόν που προσφέρει η διοργάνωση…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ