Φάκελος Πετρούσεφ: Όλα τα δεδομένα για τον Σέρβο

Ο Σέρβος παίκτης πρέπει να ξεκαθαρίσει – πρώτα απ’ όλα ο ίδιος – τα δεδομένα στο μυαλό του.

Ναι, ο κορυφαίος – για 39 λεπτά – παίκτης του Ολυμπιακού, Εβάν Φουρνιέ, έγινε ο μοιραίος στο τελευταίο λεπτό του αγώνα με την Εφές στην Πόλη.

Ναι, ο δεύτερος καλύτερος παίκτης των Ερυθρολεύκων Σακίλ ΜακΚίσικ έμελλε να κάνει το πιο σοβαρό λάθος του εκεί που δεν έπρεπε, ενδιάμεσα στα δύο λάθη του Φουρνιέ στο τελευταίο λεπτό.

Διαβάστε επίσης: Το… άλυτο πρόβλημα του Ολυμπιακού (vids)

Ναι, ο Τάιλερ Ντόρσεϊ «έπεσε» στην παγίδα του Σέιν Λάρκιν και προσπάθησε να τον ακολουθήσει σε ένα τρελό κρεσέντο από προσωπικές προσπάθειες εκατέρωθεν αλλά το κυριότερο είναι ότι έχασε – εντελώς – το μυαλό του στην άμυνα.

Όλα τα δεδομένα για τον Πετρούσεφ

Ναι, η άμυνα του Ολυμπιακού θύμιζε σκορποχώρι στα δύο πιο κρίσιμα δεκάλεπτα, το δεύτερο όπου η Εφές επανήλθε (σκοράροντας 30 πόντους σε αυτή την περίοδο) και στο τελευταίο που κρίθηκε το παιχνίδι (και στο οποίο η τουρκική ομάδα σκόραρε 26).

Ναι ο Ολυμπιακός έχασε ένα παιχνίδι στο οποίο ήταν σταθερά μπροστά από διψήφιες διαφορές μέχρι και έναν πόντο για συνολικά τουλάχιστον 38 λεπτά. Και έκανε δώρο τη νίκη σε μια αναμέτρηση όπου είχε 26 ασίστ για μόλις 9 λάθη (τα 3 όμως στο κρίσιμο τελευταίο λεπτό), πέτυχε 19 πόντους από τα 13 λάθη των αντιπάλων τους και είχε άλλους 15 από αιφνιδιασμούς, ενώ σούταρε συνολικά 10/23 τρίποντα.

Έχοντας ξεκαθαρίσει λοιπόν τους βασικούς λόγους μιας ήττας-δώρο προς την Εφές και την πιο δύσκολη από τις επτά συνεχόμενες που έχει πάρει τα τελευταία χρόνια κόντρα στους Πειραιώτες στην Πόλη η τουρκική ομάδα, θα σταθούμε σε ένα εθνικό κεφάλαιο της Σερβίας που παράλληλα αποτελεί μια χρυσή επένδυση και για τον Ολυμπιακό.

Ο Φιλίπ Πετρούσεφ έχει ταλέντο που ξεχειλίζει και η προοπτική του είναι να κάνει τρομερά πράγματα τόσο στην ομάδα που παίζει όσο και στην Εθνική της χώρας του, δείγματα άλλωστε έδειξε και με το παραπάνω στο Ολυμπιακό Τουρνουά στο Παρίσι όπου η χώρα του ήταν η μόνη που κόντραρε τόσο πολύ τους Αμερικάνους και έφτασε τελικά μέχρι την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου.

Το μυαλό του Πετρούσεφ

Είναι φανερό ότι στα περισσότερα μέχρι στιγμής παιχνίδια της νέας σεζόν (και αναφερόμαστε κυρίως σε αυτά της Ευρωλίγκας που είναι και τα πιο δυνατά τεστ για κάθε ομάδα) ο Φιλίπ Πετρούσεφ βγάζει ελάχιστη έως καθόλου ενέργεια στο παρκέ, το μυαλό του δείχνει να ταξιδεύει αλλού και γενικότερα δεν μπορεί να βοηθήσει όπως θα μπορούσε (και θα ήθελε ενδεχομένως) την ομάδα του.

Χθες βράδυ ο Σέιν Λάρκιν το «διάβασε» άμεσα, και σαν καρχαρίας που…μύρισε αίμα, «σημάδεψε» στην άμυνα τον Σέρβο φόργουορντ και έκανε πάρτι. Έναν παίκτη με τρομερό άλμα και προσόντα, που απλά κοιτούσε τα τρίποντα του αντιπάλου του να περνούν από μπροστά του.

Όταν οι Πειραιώτες ανακοίνωσαν την έλευση του Σάσα Βεζένκοφ, είναι αλήθεια πως ο Πετρούσεφ ανησύχησε για το μέλλον του στον Ολυμπιακό. Ο κόουτς Μπαρτζώκας τον καθησύχασε άμεσα και με την κίνηση να περάσει σε θέση «3» τον Άλεκ Πίτερς.

Ο Πετρούσεφ που ήταν καλό στον τελικό με τον Παναθηναϊκό στο Σούπερ Κάπ και κάλυψε επάξια το κενό (των Φάλ και Μιλουτίνοφ) στους ψηλούς μαζί με τον Ράιτ, στο φινάλε στις δηλώσεις του ήταν ξεκάθαρος τη στιγμή που δεχόταν συγχαρητήρια.

«Δεν με πειράζει αν θα παίζω στη θέση «5», «4» ή κάπου αλλού. Με ενδιαφέρει να παίζω, αυτό είναι το ζητούμενο».

Η έξτρα μεταγραφή του Εβάν Φουρνιέ είναι δεδομένο ότι προβλημάτισε εκ νέου τον Σέρβο ενώ τα σενάρια είχαν αρχίσει από νωρίς να δίνουν και να παίρνουν και ήδη έγιναν οι πρώτες (έστω ανεπίσημες) επαφές του ατζέντη του με τον Ερυθρό Αστέρα, ο πρόεδρος του οποίο είχε ως σίγουρο τη μετακίνησή του ως δανεικού.

Ο Ολυμπιακός – που ακόμα και στην αρχική του σκέψη να τον δώσει ως δανεικό, θα περίμενε το σούπερ κάπ – έδειξε ξεκάθαρα ότι θέλει να τον κρατήσει και τον υπολογίζει ως βασική μονάδα.

Ο τεχνικός του Ερυθρού Αστέρα Γιάννης Σφαιρόπουλος χαρακτήρισε θλιβερά δημοσιεύματα αυτά που προήλθαν από τη γειτονική χώρα (Σερβία) και έκαναν λόγο και πάλι για μετακίνηση του Πετρούσεφ.

Μάλιστα βγήκαν αυτά λίγο μετά την επιστροφή στην αγωνιστική δράση του Μουσταφά Φάλ.

Είναι ηλίου φαεινότερο (και μέχρι ένα σημείο είναι λογικό) ότι το μυαλό του Πετρούσεφ δεν μπορεί να συγκεντρωθεί απόλυτα στο μπάσκετ και μόνο.

Συνεπώς ο κόουτς Μπαρτζώκας και ενδεχομένως και η διοίκηση θα πρέπει σε συνεργασία ίσως και με τον μάνατζερ του παίκτη να του ξεκαθαρίσουν για μια ακόμα φορά τα δεδομένα ώστε οι Ερυθρόλευκοι να ξαναδούν τον παίκτη στον οποίο – ολόσωστα – επένδυσαν πριν λίγα χρόνια.

Πηγή: In.gr

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από