Σέιν Λάρκιν: Το… άλυτο πρόβλημα του Ολυμπιακού (vids)

O Oλυμπιακός ηττήθηκε από την Εφές στην Πόλη με τον Σέιν Λάρκιν να είναι πρόβλημα δίχως λύση για τους Πειραιώτες.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από την Αναντολού Εφές με 91-89, κάνοντας για το μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, επιθετικά τουλάχιστον πολύ καλή εμφάνιση.

Την πλάστιγγα υπέρ της Εφές έγειρε ο Σέιν Λάρκιν που πέτυχε που πέτυχε 24 πόντους με ορισμένα πολύ δύσκολα σουτ, πάνω σε άμυνα και σε λήξη χρόνου, ειδικά στο πρώτο μέρος.

Από αμφίβολος… κομβικός

Λίγες ώρες πριν από το τζάμπολ, δεν ήταν καθόλου βέβαιο πως θα παίξει στο παιχνίδι ο Αμερικανός σταρ της Εφές. Είχε ενοχλήσεις από το προηγούμενο ματς κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ και υπήρχε σκέψη από τον Μιγιάτοβιτς να προστατευθεί.

Τελικά πάρθηκε η απόφαση να είναι στη δωδεκάδα, όμως δεν ξεκίνησε βασικός στο πρώτο δεκάλεπτο. Σε εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε πλήρως της Εφές, καθώς προηγήθηκε γρήγορα στο ξεκίνημα με 14-5 στο πεντάλεπτο.

Εκεί ήταν το σημείο καμπή, που ο Μιγιάτοβιτς πέρασε στο ματς τον Σέιν Λάρκιν και εκείνος ξεκίνησε να… πυροβολεί.

Τελείωσε το ματς με 24 πόντους, με 5/7 δίποντα και 4/7 τρίποντα, μοιράζοντας παράλληλα και 4 ασίστ. Το στατιστικό του που ξεχωρίζει ωστόσο είναι το «στρογγυλό» 30 που έκανε στο σύστημα αξιολόγησης, επίδοση που τον καθιστά το φαβορί για να είναι ο MVP της 4ης αγωνιστικής στην Euroleague.

Τη μεγαλύτερη… ζημιά την έκανε στο πρώτο ημίχρονο, όπου μέτρησε 14 πόντους και κράτησε όρθια την ομάδα του στο δυσκολότερο σημείο του ματς, ενώ στο δεύτερο μέρος πρόσθεσε άλλους 10 πόντους.

Ο ίδιος μετά το παιχνίδι δήλωσε: «Ξέραμε ότι ερχόμαστε στο σπίτι μας μετά από ήττα οπότε θέλαμε μία μεγάλη νίκη εδώ μέσα. Δεν ξεκινήσαμε καλά, αλλά μείναμε ενωμένοι την ώρα που μας πήραν τη διαφορά αλλά επιστρέψαμε με τον τρόπο που παίξαμε. Στο τέλος της ημέρας ξέρω ότι η ομάδα μου με χρειάζεται και τώρα είμαι εδώ και όταν ξεκινάμε έτσι το παιχνίδι ξέρω πως πρέπει να πάρω την ευθύνη λίγο παραπάνω από τους άλλους», είπε ο Λάρκιν.

Και συνέχισε: «Έμεινα εκτός για μερικές μέρες, αλλά πλέον είμαι εδώ γι’ αυτούς, όλα τα credits ωστόσο πάνε στους συμπαίκτες μου που με βρήκαν όπως έπρεπε. Παίζουμε aggressive κι αυτό κάναμε στο τέλος στο τέταρτο δεκάλεπτο σε άμυνα κι επίθεση, πήραμε το προβάδισμα μετά από λάθη του Ολυμπιακού και πήραμε μία μεγάλη νίκη».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από